Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем Jeep Liberty 3.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем Jeep Liberty 3.7

Здравейте.Имам jeep Liberty 3.7 2003г 211к.с.Проблема е следният.Джипа е с газов инжекцион,когато го купих лампата чек ,ту светеше ту угасваше,казаха ми че е заради газта не била настроена добре да лъже ламбада сондата и за това,но да си карам нямало проблем.От няколко дни обаче започнаха едни проблеми.Като запаля не винаги оборотите се качват до 2-3000, става доста неприятно, направо страшно понеже е автомат после се успокояват и пак или забива муцуна или се форсира ,като загрее влиза в нормален режим но чека си свети докато не му скимне да угасне при някое ново палене на джипа.Да уточня чека светва точно в момента когато се увеличат оборотите.Та ме навежда на мисълта някоя ламбада сонда ли е сдала багажа или да търся другаде проблема.

От: Проблем Jeep Liberty 3.7

Прочети грешката.

Газова да лъже ламбда сонда малко съмнително ми се вижда. Особено пък на тая кола сигнал от ламбдата е цифров имам едни съмнения че газовата изобщо може да го чете какво остава да го пише.

Също така при палене 2-3000 оборота ми се вижда бая. При мен на същото камионче са нещо като 1500-1800.

Коментар

Дава грешка P0123

Коментар

Еми това е проблем с TPS-а, т.е. сензора за позиция на дросела. Почисти дросела и моторчето за свободния ход, разгелдай куплунзитеи жиците там и ако нищо не се промени го смени тоя сензор и виж дали няма да се оправи.

Коментар

Благодаря.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X