Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на гориво в паричен еквивалент на бензинови и дизелови JEEP

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разход на гориво в паричен еквивалент на бензинови и дизелови JEEP

разбрах, че на четвърти километър на Шумен се продава нафта, че може да има и на други места
    Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Oт 4-ти километър в Шумен купих за жалост и аз една туба-Камаза затрещя и запрекъсва като ненормален-половината вода!Докато се върна скапаняците бяха офейкали.Така че сипвайте си на бензиностанциите,да не става беля!
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

То тази икономия винаги излиза през носа. Ако на нова дизел от комънрийловите им сипеш нещо такова - сбогом двигател...
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

ако вземаш в туби от мин. вода, не се ли вижда водата
          Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
            ако вземаш в туби от мин. вода, не се ли вижда водата
            А сярата и парафина? Хайде стига глупости, в бензиностанциите нафтата е боклук, ама тая купена по втория начин е направо криминална... Не го пожелавам на никого, но такива икономии после се нивелират от ремонти по двигателя.
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

тя пак е купена от бензиностанция,ти не я купуваш пазара,а от един и същи човек(това как си кара камиона и икономисва си е негов проблем) до сега проблем не сам имал,но от бензиностанция-да,не на всякъде има Шел и ОМВ

Коментар

Първоначално публикуван от gravidis Преглед на мнение
                От година карам Чероки 2.5 дизел,да се правя на компетентен по въпроси касаещи Jeep не мога и за това питам.Избрах Чероки и по специално дизелово Чероки единствено заради приемливата цена.До сега за 20000км проблеми с двигателя не съм имал,с друго да ,но с двигателя не.Това не значи ,че в бъдеще не мога да имам,но мисля че същото важи и за бензина.На всеки му е ясно за какво се избира дизел-вие започвате да сравнявате веднага цената на газ и нафта,да ама ако си говорим честно 80% от хората които познавам и карат дизел не карат нафта от 2.05 лв,а всеки намира начин я от шофьори на камиони или от автобусни или от локомотивни,но реално се кара на 1.40-1.50 лв и тогава сметката е друга при газ 1.10лв
                тя пак е купена от бензиностанция,ти не я купуваш пазара,а от един и същи човек(това как си кара камиона и икономисва си е негов проблем) до сега проблем не сам имал,но от бензиностанция-да,не на всякъде има Шел и ОМВ
                Аз от март месяц съм навъртял над 35 000 км, при условие че близо месяц джипа беше в ремонт. И ги навъртях из цялата страна, та тоя "моя" човек с мен ли треба да пътува да ми доставя Убава и Ефтина нафта?

Отделно има тема "Бихте ли купили крадена/евтина нафта?", не съм сигурен в името на тема, обаче препоръчвам да се прочете......За обща култура и за да не предъвкваме едни и същи неща хиляда пъти.
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Злой,темата не сам я пускал аз,нито ти ще ме убедиш с какво да карам нито аз тебе,така че бъди здрав!Нека темата да бъде заключена след като е обсъждана и толокоз.

Коментар

Злой,темата не сам я пускал аз,нито ти ще ме убедиш с какво да карам нито аз тебе,така че бъди здрав!Нека темата да бъде заключена след като е обсъждана и толокоз.
                    Не ,по добре в коша .Скоро бях чел съпоставка между бензин и дизел ,еднакъв модел и марка.От там тръгна темата ,та ще е интересно.
                    B+

Коментар

Чакайте сега, темата я отделих аз, защото нямаше нищо общо с темата за раздатките на Грандовете.
                      Иначе предлагам на колегата gravidis да се отнася с нужното уважение към друг участник и модератор, а също така да не се хвали толкова с това че прави нещо незаконно.

Коментар

Quadra,не мисля че съм се отнесъл с неуважение към когото и да е в този форум(ако мислиш че съм, имаш ресурса да го промениш).По-скоро забелязвам неуважение на старшите към по-младите членове във форума което за мен е разбираемо.
                        Последно редактирано от gravidis; 16-12-07, 22:02.

Коментар

До: HP vs N/M

Първоначално публикуван от Welcome Преглед на мнение
                          Не съм успял прецизно да го засека, но 10-12 на първо каране. Градско + извънградско над 120.
                          аз не съм много добър с математиката, но с простата аритметика се справям, пък си имам и калкулатор на екрана

като сме тръгнали да сравняваме сметките излизат така:

Гранд 5.2
                          смесен цикъл градско + извън г. ( със скорост до 130 км/ч ) - 18-19 л.
                          градско със задръствания - 24-26 л.
                          само извън градско - 17 л.
                          черни пътища + поляни и кални баири - 20 л.

Welcome написа 12 л. при цена 2 лв. = 24 лв. за 100 км.
                          при цена на дизел с неясен произход и качество 1.5 = 18 лв. за 100 км.

При газ с цена 1.13 лв. и разход 19 л./100 = 21.47 лв.

Май човек да кара на газ излиза най-изгодно. Разликата от 3.47 лв. с която си купуваш по-скъпото гориво но с ясен произход и качество е абсолютно нищожна сравнение с евентуалният ремонт на дизеловият мотор.
                          И да не забравяме, че когато на човек му потрябва много мощност... само минава на бензин отнема около 1 сек. докато натиснеш копчето... и литваш
                          LZ1RED

Коментар

Бе ти и на газ пак ще се справиш по-добре от съплатформения дизел
                            Карали сме, знаем

Коментар

Вярно, тема не е започната от теб, обаче ти се включи. И защитаваш теза, че да караш маломощния дизел с крадена нафта е по-добре и по изгодно от газифициран бензинов двигател. Което според мен не е вярно от всяка една гледна точка. ИМХО
                              Не искам да убеждавам лично теб в обратното, и благодаря за пожеланието ти за здраве. Достаточно съм здрав и без твоите пожелания
                              Обаче и аз като Дима ще ти помоля да спазваш добрия тон към други участници в портала, независимо от техния статус.
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

... 80% от хората които познавам и карат дизел не карат нафта от 2.05 лв,а всеки намира начин я от шофьори на камиони или от автобусни или от локомотивни,но реално се кара на 1.40-1.50 лв и тогава сметката е друга при газ 1.10лв
                                пък аз и 100% от хората, които познавам си зареждат на бензиностанция... явно сме много прости, че за 20-ина лв на седмица не искаме да си правиме тайни срещи по тъмно с крадливи доставчици на ДГ и да се оливаме с нафта...
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X