Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Умряха ми чистачките изведнъж - Вранглер Сахара 2007 JKU

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Умряха ми чистачките изведнъж - Вранглер Сахара 2007 JKU

Адаш, Вал,

Мерси за съветите!

1. Почистих добре медните пластинки, позастъргах ги и тествах директно на куплунга, работи механизма, работят и бавни и бързите обороти, тоест ако дойде ток до механизма с червяка ще работи всичко, ама не идва, с мултицет пак тествах.

2. Четох и прочетох почти всичко, което гугъл връща като резултат, притеснява ме ако пипна ТИПМ да не се наложи препрограмиране или да плювне некоя голяма грешка и да ошашка компа, че този топуз храни почти всичко по джипа, за това ме е страх да го разкачвам и отварям.

Утре сигурно ще съм с на жената Черока на работа и ще опитам да запазя час при дилъра хем да ми оправи въздушната възглавница гаранционно и може да поискам 1-2 часа диагностика да видим какво ще кажат, ако ми дадат час в близките дни ако не ще го боря аз или ще правя байпас.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Гагич, урочаса ми джипа Гагич, на към ТИПМ отиват нещата и не ми харесват.

Хубавото е, че хората казват, че не се програмира и дилър ти не требва, всичко става за 20 мин ако има нов и правилен ТИПМ, загадката е колко денарос ще ми струва един.

Утре ако има време ще го разкостя тоя ТИПМ и ще скоча в дълбокото.
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
        Гагич, урочаса ми джипа Гагич, на към ТИПМ отиват нещата и не ми харесват.

Хубавото е, че хората казват, че не се програмира и дилър ти не требва, всичко става за 20 мин ако има нов и правилен ТИПМ, загадката е колко денарос ще ми струва един.

Утре ако има време ще го разкостя тоя ТИПМ и ще скоча в дълбокото.
        Има съвети и самоделни устройства за байпас на модула - предимно за неработеща подкачваща горивна помпа. Не можеш ли да ги ползваш и за чистачките?
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Има съвети и самоделни устройства за байпас на модула - предимно за неработеща подкачваща горивна помпа. Не можеш ли да ги ползваш и за чистачките?
          Аха, видях го и това, сигурно може и да се байпасне ТИПМ.

Снощи обаче ме обзе прозрение, присантиман - мисля, че е кабел, ще опитам да просвиря кабелите има на едно място където се гънат много и ги притиска капака.

Един писал в щатите как си подменял кабелите щото оригиналните били зле и се разпаднали тотално...
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ей урочаса ми джипа тоя Гагич и това е, вече съм на 99% сигурен, че е ТИПМ.

Свалих ТИПМ и просвирих кабелите на предните чистачки, добре се, от букса до букса са добре.

Сега ще чета как внимателно да отворя ТИПМ и дали ще стане да се ремонтира, ако не стане май ще байпасна кабелите за чистачките.

Обаче ме гложди, че при командване от волана и еднократното натискане и включване на ниски/високи обороти кара релетата да цъкат вътре в ТИПМ, което ми говори, че може би все пак релетата и може би самия ТИПМ работят и може би има кофти кабел/връзка или нещо такова...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2017-07-08 22.08.30.jpg
Прегледи:1
Размер:110.7 КБ
ID:5759234

Име:2017-07-08 22.09.13.jpg
Размер:88.0 КБ
ID:5759235

Име:2017-07-08 22.09.19.jpg
Размер:103.1 КБ
ID:5759236
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

https://www.google.bg/url?sa=t&sourc...I1b4dgAWWLEVYg
              Последно редактирано от onufriz; 11-07-17, 14:23.
              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                Златен си, мерси много, днес вече трябва да се наканя и да звънна на дилъра!
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Звъннах на дилъра и за моя модел джип има два рикола, един за въздушна възглавница шофьор и другия за в.в. пасажер, след две седмици ще им го оставя да си ги оправят.

Поръчах си ТИПМ и утре сутрин трябва да дойде, ще видим дали ще успея да го оженя за моя компютър и дали ще ми реши проблемите, обявиха ми цена около 300 паунда, която се моля да е с ДДС инак отиваме на 350 пандура, но поне е три цифрена а не четири, както Елиан ме беше наплашил без да иска.
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

PROBLEM SOLVED

Смених ТИПМ за 2 минутки, "програмирах" го за 12 секунди и готово, имам чистачки.

Излезе една грешка и светна лампата за ЕКУ(комп) проблеми, изтрих я, повече не се появи, за сега добре.

ТИПМ който сложих бе с друг Сериен Номер и с друг Парт Номер, виж снимките. Новия ТИПМ идва с бушони и релета готов само за включване към колата.

Новия ТИПМ има различни релета, още не съм тествал всички системи ама се надявам да работят.

Име:2017-07-13 12.13.51.jpg
Размер:131.3 КБ
ID:5759739

Име:2017-07-13 12.14.43.jpg
Размер:157.9 КБ
ID:5759740

Име:2017-07-13 12.12.39.jpg
Размер:113.7 КБ
ID:5759741

Име:2017-07-13 12.14.38.jpg
Размер:130.5 КБ
ID:5759742
                    Последно редактирано от BatGeorgeone; 13-07-17, 14:57.
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

А провери ли самите релета, които управляват чистачките ? Обикновено нагарят контактите им и може да се чуват да щракат но да не комутират управляваната верига.
                      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                      First impression is not always true. Get inspired.
                      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Няма как да ги провери.
                        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                          А провери ли самите релета, които управляват чистачките ? Обикновено нагарят контактите им и може да се чуват да щракат но да не комутират управляваната верига.
                          Няма как, интегрирани са вътре в самия ТИПМ и е тегаво да го разкоствам.

Обаче вече имам два ТИПМ така, че ще го дисектирам рано или късно и после може и да успея да разпоя и сменя релетата, щото те са запоени на платка не са на клеми.

Обаче според мен ТИПМ имаше поне още един проблем и може би само ще седи за резервен дори и да поправя чистачките.
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ако е трудно да се разпои от платката, особено ако е многослойна, може да се пробва да се свали само капачката на релето и да се огледат контактите му. Стига да е достъпно мястото на релето.
                            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                            First impression is not always true. Get inspired.
                            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                              Ако е трудно да се разпои от платката, особено ако е многослойна, може да се пробва да се свали само капачката на релето и да се огледат контактите му. Стига да е достъпно мястото на релето.
                              Добра идея, платката е еднослойна и релето е достъпно, това няма да е проблем, по-скоро малко се съмнявам в ръждивите си умения с поялника, щото последно поялник пипах преди над десет години а може би двадесет...
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                                Звъннах на дилъра и за моя модел джип има два рикола, един за въздушна възглавница шофьор и другия за в.в. пасажер, след две седмици ще им го оставя да си ги оправят.

Поръчах си ТИПМ и утре сутрин трябва да дойде, ще видим дали ще успея да го оженя за моя компютър и дали ще ми реши проблемите, обявиха ми цена около 300 паунда, която се моля да е с ДДС инак отиваме на 350 пандура, но поне е три цифрена а не четири, както Елиан ме беше наплашил без да иска.
                                Оня ден и на моя му оправиха реколите. На мен ми смениха пасажерския airbag - Recall S43 и на шoфьорския airbag само спирален кабел - Recall S33.
                                Искаха да слагат и някаква допълнителна греда отпред, при катастрофа да не влиза другата кола под джипа, ама при мен нямаше смисъл много

Браво за усърдието и успеха как ги бориш проблемите!
                                ... to be continued

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X