Може да ви звучи глупаво ,но не мога да накарам задната чистачка да пръска-има маркуч с дюза до нея ,но не зная как би трябвало да се включи пръскалото,за сега само маха.Не мога да открия и къде се слага течност за нея,да не е обща с течността на предните?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Задна чистачка на Чероки
Свий
X
-
До: Задна чистачка на Чероки
Първоначално публикуван от gravidis Преглед на мнениеМоже да ви звучи глупаво ,но не мога да накарам задната чистачка да пръска-има маркуч с дюза до нея ,но не зная как би трябвало да се включи пръскалото,за сега само маха.Не мога да открия и къде се слага течност за нея,да не е обща с течността на предните?Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
-
А чуваш ли го да работи? На повечето моторчето е едно и също, има клапанчета които разпределят потока.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Имах навремето подобен проблем със старото ми Чероки.Оказа се,че мъркуча който влиза във задната дюза е зверски прегънат,изрязах нов и готово.TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба
Коментар
-
И това ще стане, пък ти виж ако имаш път към Кърджали му се обади на Пламен.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Хмм... аз имам същия проблем(един от многото) имам един съд за течност с 2 помпички, задната помпичка работи след моята намеса, некадърници я баха откачили за да не шуми.
От задната врата до чистачката е отпушена системата.
Днес проврях около 40 см кабел в маркуча от помпичката в посока назад към купето, но до там само, после кабела се гъне и не влиза...
Надувам с уста но няма и намерение да се отпуши, явно е запушено маркучето по купето някъде...
Гадното е, че в зависимост от модела и годината, на Чероците маркуча минава на различни места по купето(така поне твърдят в Интернет хората с подобни проблеми...
Другото гнусно нещо е, че задния капак не се разглобява, с нитове е и маркуча е цял от чистачката влиза през капака в купето, е как аджаба тогава да се провери и т.н.
Някъде се говореше за клапан, но не ми е ясно къде е тоз клапан и как се командва, подозирам, че ако има такъв явно е един от 1000та компонента, които не ми работят по ел. инсталацията...???
Резюмирам:
1. Къде минава маркуча от помпата през купето до задната врата?
2. Ако има клапан на Черок XJ 1990 4 литра Лимитед, къде се намира и как се управлява?
Мерси предварително.
Много поздрави,Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
Клапана не се командва - просто сработва от налягането - затова с уста не можеш да го надуеш - не можеш да вдигнеш толкова налягане.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
@gravidis
а опита ли да натиснеш ключето за задната чистачка в другата посока? ключето си стои в средно положение (т.е. може да се натиска нагоре и надолу) - нагоре мисля че включваше чистачката да "маха", а надолу пускаше водата (или обратно, не се сещам сега) иначе водата е обща и за предните и за задната чистачка.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар