Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отскоро собственик на Гранд Чероки 2.7. Но с Прекалено стегнат волан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отскоро собственик на Гранд Чероки 2.7. Но с Прекалено стегнат волан

Здравейте, от около две седмици съм собственик на Гранд Чероки.
    Покарах я около 400км. И всичко беше идеално, освен, че явно някой е ударил лявото огледало и то се местеше.
    Още при тестовете нещо ми се струваше странно в кормилото. Един познат който кара 3.1 също ми каза, че бил прекалено стегната кормилната уредба и без помощ почти не се изправя. Прегледа я и каза, че всичко видимо е здраво. Стария собственик ми даде фактури за обслужване, от които се вижда, че преди около 6 месеца е ремонтирана предницата и после явно не е бил каран. Момчето ми сподели, че ще охлаби малко уредбата, и че за по добро управление ще трябва да се покара повече, били още стегнати шарнирите и накрайниците.
    Има ли начин да се поправи или наистина трябва да се чака?
    Резервоара показваше една черта над половината. След преглед се разбра, че в резервоара има част от кофа и пречи на поплавъка да пада. Оправихме го, изчистихме го и наляхме останалата нафта около 5 литра.
    Излезе грешка Р0702, но без да е имало проблеми. Момчето ми каза, че при палене волтажа на акумулатора пада под 11 волта. Сложих почти новия акумулатор от вектрата и сега поне не пада, но мисля,че 80А ще са му малко.
    Дайте идеи за акумулатор стария е Бош S4 и явно не е изкарал четири години.
    Другата грешка е Р0340, но с нея не сме се занимавали, че нещо диагностиката не щеше да хване колата.
    Непременно ли е датчик или може и нещо друго?

От: Отскоро собственик на Гранд Чероки 2.7. Но с Прекалено стегнат волан

Честито и добре дошъл във форума
    За акумулатора вземи 100Ah Varta , Gigawat или каквато марка си харесаш там.
    За Р0702 , не е от акумулатора трябва да се уточни.....!
    За Р0340 не се тревожи записва я при по-дълго въртене на стартера без запалване , може би е стара грешка !
    Успех !!!
    Еди Рангелов : 0885 088 444
    Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от sharky_ssm Преглед на мнение
      ...... и нещо друго?
      ....посети сервиз.....
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

р0340 и р0702 определено е слаб и не правилен акумолатор. (Еди, идвал съм при теб точно с тези грешки и симптоми) Наскоро на ударения ми, заради рядкото палене ги записа, но след триене с обикновено елмче, нещата са ок. Тъпо е, че а ги наби два пъти - а влезе в авариен режим...
        Акумолатора трябва да е 100 mAh и поне 820 пусков ток.
        WG Limited 2.7 CRD 02
        WG Overland 2.7 CRD 04/05

Коментар

+1 за акумулатора.При светване на чека,караш в авариен режим.При загравяне ще изгасне,ако е от акумулатора.Но амперите са малко,мин.96.
          Grand Cherokee WJ
          Dodge Caliber
          E 430 4-matic-T(S210)
          GLK

Коментар

Този ми бе под ръка. Миналата година го купих А вектрата, която е дизел и беше най мощния за мястото в нея.
            Но след смяната ново 20. Забравих, че е с фабрично радио и сега не се включва. Сигурно търси код, но не му работи дисплея. и никаква идея как да го пусна. Явно ще е нещо ново, китайско и с камера, ама по нататък.
            Остава да ме тормози стегнатият волан, който почти не се изправя сам. Наподобява ми един спринтер, на който смениха дирекцията и за около година беше в подобно състояние.

Коментар

Грешките са от акумулатора - вече има на сносни цени и с по 920А
              Но за стегнатата предница, не съм сигурен че е от хубави шарнири... Ще трябва да минеш на един оглед.
              Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

За радиото ще ти трябва код.Питай Еди на лични.
                Grand Cherokee WJ
                Dodge Caliber
                E 430 4-matic-T(S210)
                GLK

Коментар

Радиото е готово с помощта на Еди.
                  Свалих някаква програма от wjeeps за elm 327. Учудващо при тест на скоростите излязоха грешки P2310, 2210, 2400, 2212 и след изчистване вече няма никакви. Изчисти се дори и грешката на двигателя р0340. В опита си да проверя излезе p1685, която също се изчисти.
                  Но тези от скоростите насочват грешки в датчиците.

Коментар

Първоначално публикуван от sharky_ssm Преглед на мнение
                    Остава да ме тормози стегнатият волан, който почти не се изправя сам. Наподобява ми един спринтер, на който смениха дирекцията и за около година беше в подобно състояние.
                    Във двете посоки еднакво стегнато ли е?
                    На сърбела майката му е чесането.
                    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

извинявай колегано и аз с нетърпение чакам някой да каже нещо по въпросаот една седмица имам същия проблем и сега дебна като котарак мръвка твоята темадано има развитие

Коментар

Имахме подобен проблем.
                        Наляво се въртеше по-трудно, отколкото надясно. Оказа се кормилна кутия.
                        На сърбела майката му е чесането.
                        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

пак извинявай колегапри мен проблема че няма никакъв луфт във волана и на малък радиус на завой не го изправя сам,на големи эавъртания се връща ,но малките са ми проблема на прав път си е малко мъка,почти му намерих цаката но женатаааа оле оле пичове,няма такова мрънкане майна

Коментар

И във двете посоки му трябва помощ, при по голям завой изправя за малко, но после пак има нужда от помощ. Един майстор, който кара такъв, но 3.1 разхлаби някаква гайка та вече се кара малко по лесно. Обясни ми, че с времето ще се оправи. Иначе на фактурата пише два шарнирни болта за 86, окачване MOOG за 86, външен накрайник 88, шарнирите преден мост, цялата история за 650 лева и три реглажи.

Коментар

Връщането на волана в завой зависи и от реглажа на предния мост. Лошо направен регаж предизвиква такъв проблем.
                              Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X