Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с jeep compass 2007 2.4l

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с jeep compass 2007 2.4l

Първоначално публикуван от ivailototti Преглед на мнение
    Колега това при Краси в Топливо ли е
    Да, зад топливо. Ама щом така ти е казал по телефона.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Как се стопля кутията? С палене на огън под нея или със завиране с бензинова лампа в ръка под колата? Щото ATF-ът минава през отделен радиатор, а и да беше през комбиниран с водния, докато отвори термостатът, та пусне антифриз през водния, эй-гей-гей...
      Това от вредните съвети?
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Как се стопля кутията ...
        Минава се през всички позиции на селектора, като се задържа по десетина секунди. Идеята е при включването на хидро-трансформатора да се затопли маслото и кутията да се подготви на празен ход за всички режими на работа.
        Разбира се производителя няма да се излага да пише такива работи, щото му е през оная работа че след гаранцията ще правиш кутия

Коментар

Това съм го пробвал и за една минута температурата на маслото в кутията не мръдва и с градус, гледано през тестер. Така, че не разбирам за какво загряване става въпрос.
          А, ако трябва преди всяко тръгване, да чакам двигателя да достигне работна температура, за да работи нормално, то смисъла на живота ми ще стане чакането. Особено зимата. Мисля, че това е несериозно. Тази кола, определено има проблем.
          Последно редактирано от atanas_93; 02-05-17, 00:20.
          Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
          SSang Yong Kyron 2.0xdi
          Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Последно мисля да сваля дюзите и на ултразвук, ако не помогне, ще я засиля в морето.

Коментар

И при мен има подобен проблем, но на 4.7.Ако температурите сутрин са над +15 го няма, падне ли под +15 почва се едно тресене на мотора и гасне.Като поработи 1-2мин проблема изчезва.Появи се след обслужване на ГИ.Аз почнах с почистване на дросела и смяна на въздушен филтър но няма ефект.Следващата стъпка е бензиновия филтър и добавка.

Коментар

Инжектори, бензинови филтри а сигурни ли сте, че колите ви не превключват твърде рано на газ?
                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

По тая логиа, не рано ами направо си палят на газ, който няма как да стане при ГИ от висок клас.Но ако си искал да кажеш, че от работата на газта се зацапват и инжекторите на бензина, може и от хубавите ни горива да е станало нещо, дори от някоя мърлива бобина.Не съм експер нито голям разбирач, но е редно да се почва от най-евтината част, да се подмени с нова или рециклиране.Поръчах на Ba*dahl добавка за почистване на инжектори, в петък ще пиша за резултати, но чудеса не очаквам .

Коментар

Първоначално публикуван от bayco92 Преглед на мнение
                    редно да се почва
                    с диагностика.....
                    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Не записва грешки колега

Коментар

По тая логиа, не рано ами направо си палят на газ, който няма как да стане при ГИ от висок клас.
                        Ми, нищо чудно и така да правят. Всичко, което може да се повреди, рано или късно се поврежда, вкл. и "ГИ от висок клас".
                        По принцип и към двамата оплакващи се в темата ми е въпросът - пробвахте ли с напълно празна газова бутилка или затворено главно кранче, ако има такова, за да сте сигурни, че проблемът е от работа на бензин? Щото симптомите са типични за смесване на газ с бензин, за палене само на газ, за ранно преминаване от бензин на газ? И защо сте убедени, че афтърмаркет-приставка, със сиромашкото предназначение да спестява пари за гориво, в повечето случаи монтирана от българин, е нещо по-високо технологично от самия двигател, че априори изключвате възможността проблемите да са именно от нея?
                        Първоначално публикуван от ivailototti Преглед на мнение
                        Краси по тел. ми каза, че щом имам газ,не съм за него.
                        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Имам въпроси​ :
                          1. Каква е газовата уредба ( инжекцион или стария тип с плочка )
                          2. Само на бензин ли се получава ?
                          Еди Рангелов : 0885 088 444
                          Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Лично при мен на WJ 4.7 газовата е Prins, да само на бензин го прави.

Коментар

Не записва грешки колега
                              Не знам , дали знаеш , че четенето и триенето на грешки не е диагностика.
                              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

При ранно палене на газ​ се получава зацапване на инжекторите​ , изключи EGR-а и виж какво ще се получи след един два дена ...!
                                Еди Рангелов : 0885 088 444
                                Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X