Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на гориво на WJ 4.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на гориво на WJ 4.7

колега гледам го какво гори реално... пълня бутилката 100 км пак пълня.. много пъти съм го засичал пробвал съм го и пълня и докато свърши, резултата е един винаги около 30 но не по малко... и моя е 4.7 H.O

Коментар

Към колегата пуснал темата:
      Защо не я покараш/засечеш на бензин, за да имаме допълнителна информация по казуса???

Имам нещо предвид, но ще споделя, след като засечеш разхода на бензин.

Коментар

Първоначално публикуван от Boqn Mateev Преглед на мнение
        На бензин несум я карал... но на газ под 30 не пада... а уредбата е принс... в стз няма никой който да може да ги закача тея уредби...
        Първо, на тоя разход на газ, сигурен ли си, че няма да ти е по-евтино да караш на бензин? Щото аз затова не съм сложил газова засега ВТоро, както по-горе спомена Иван Григоров, читавата газова струва едни пари. трето, както спомена imarh, много зависи КАК се кара.

Но на мен мисълта ми беше друга. И на старите осмаци, и на 4.7, рязкото качване на разхода, далеч не винаги означава проблем с горивната система, била тя и газова. Доста по-често проблема е в некоректни свещи (примерно моя беше така, разлика +1 до 1.5/100 извънградско бензин), тръгнали да пробиват бобини (често - в следствие на неправилни свещи), заминали/зацапани ламбда-сонди и т.н.

Само че на 5.2 и на 5.9 бобината е само една и като тръгне да пробива, се усеща повече, макар доста народ да псуват, че им гори 40/100 и продължават да карат така, вместо да сменят една бобина за 50 кинта.
        На 4.7 бобините са 8 и дори и половината от тях да започнат да избиват по малко... абе, не че не си личи, но някак не чак толкова. Обаче всеки пробив ти вдига разхода.
        В момента на моя има 3, които са със следи от пробив. За експеримента ги изолирах допълнително (временно решение! НЕ става за постоянно каране!) и засякох. По един и същи маршрут, еднакви условия, еднакво каране, на 620 километра: преди изолирането 11.3/100, след изолирането - 9.8/100.

Отделно, че датчик на КВ, преди да дефектира нацяло, започва да дава леки смущения, които май без осцилоскоп няма как да се хванат (или поне аз не съм измислил как по друг начин), даже чек-а не светва, обаче разхода мърда.
        Раздрънкани обтегачи на веригите също оказват някакво влияние. И сигурно още пет неща, за които не се сещам в момента.

Сега комбинираш всичко казано до тук с 2 тона живо тегло и 230 или 270 коня, разпределени на 8 цилиндъра и сам си правиш сметката колко драстично може да ти литне разхода от наглед дребни неща.

И, най-важното, което някак се пропуска до момента: с какъв размер гуми караш? Всичко посочено от мен е за напълно стоков автомобил със заводският размер. Ако нашибаш едни 33ки, а дори и 31ци, изобщо забрави за такива цифри!

Отделно, в какво състояние е автомата?Примерно, ако локъп-а е заминал, това веднага вдига разхода нагоре. Ако раздатката или някои от мостовете е започнал да спича - пак.
        Дори и всичко да е наред, ако имаш навика да държиш лоста само на D по време на движение, на натоварено градско с много светофари и задръствания, разхода също скача - двигателя, вместо да върти сам себе си, започва да се бори и със спирачките. за 2-3-5 секунди - ОК, но като чакаш 20 светофара по 1-2 минути и вместо 20/100 станаха 25. Това за при нас, за Софийско може и по-зле.

Отделно от всичко това, има известна разлика в софтуера на 4.7HO и на чистото 4.7. HO-то е по-малко чувствителен към смотаният ни бензин. Точни данни не мога да дам, защото съм си правил тестове на сравнително къси разстояния и то само защото го прочетох някъде по щатските форуми и исках да проверя дали е вярно и не са съвсем меродавни.

Та, обърни внимание на всичко казано до тук и чак тогава се бъзикай с газовата.

П.П. както писах и по-горе, показанията на борд-компа и на бензиностанцията са ми съвсем еднакви. Последното зареждане: 620 километра, показания 10.5 средно, пое 65 литра, на същата колонка, пълни се до изключване на пищова. И това съм го правил поне 10 пъти, разлики няма. Или и да има, за пренебрежимо малки. Но пак казвам - стоков размер на гумите и никакъв страничен тунинг.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Здравейте от скоро карам Гранд 4.7 с газ и искам да попитам разхода ми градско е около 30-31 газ извън градско е към 19-20 .. говоря при нормално каране... някой ако може да каже нормално ли е или не за да знам дали изобщо да търся проблем някъде или така да го карам.. няма никакви грешки като се закачи с диагностика , върви си гладко без да прекъсва или придърпва... просто като четох из форума виждам колеги писали че им горяло към 20-22 градско
          Градско около 20,извън около 14.

Коментар

От Стара загора съм... оборотите са не повече от 2300-2400...а доколкото разликата от борд до реален разход на борд повече от 21-22 градско неми е показвало....
            На мен комп. никога не ми е показвал такъв разход ГРАДСКО.

Коментар

Ако карате на газ как засичате разхода, както е споменал колегата по-горе, зареждаш до горе, караш 100км и пълниш пак.Защото ако се засича така на почти пълна бутилка в колонката сметките не излизат.Поне при мен на 65л бутилка мина 100км и спирам да зареждам пак, побира около 30л, ако мина 350км и зареждам побира 65л.Според вас реалния ми разход 30л или 18,6л.С нов въздушен филтър (до 3х км.) и летни гуми разхода е с -2л.

Коментар

Караш колкото километра на газ изкаш(примерно 173км.) и отиваш на бензиностанцията, пълниш до горе бутилката, и тя е събрала примерно 42.650л. и смяташ.
                42.650:173=0.2465317919075145 и умножаваш по 100 =24.65317919075145л. тоест 24 литра и половина горе доло на 100км.

Коментар

4.7 HO с AT гуми в Сливен 30 градско 20 извънградско смених гумите 28 градско 16-17 извънградско.

Коментар

Бензин, газ, или друго? На борд или реално? Ако може малко по-детайлно, че иначе все едно се хвалиш/оплакваш.

Аз не съм заклет фен нито на марката, нито на двигателя, нито на модела който имам възможност да карам. Прави ми впечатление че мненията за разход се разминават много! Защо така, кой лъжем? Аз като каращ подобна машина не мога да вярвам че е възможно още 2 цилиндъра и малко обем могат да падат под 16-18. Карал съм моя много леко, и определено съм разочарован как не пада под 15-16 при никакви обстоятелства, но пък ако си карам нормално винаги ме радва и как не преминава 18 под никаква форма колкото и градско да има! Затова не съм го продал, защото точно от към разход за такава машина ми е по мярка А 8-мака си остава мистерия бил горил под 16 някой казват качва 30, нещо на детска градина ми приличат нещата.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                      Бензин, газ, или друго? На борд или реално? Ако може малко по-детайлно, че иначе все едно се хвалиш/оплакваш.

Аз не съм заклет фен нито на марката, нито на двигателя, нито на модела който имам възможност да карам. Прави ми впечатление че мненията за разход се разминават много! Защо така, кой лъжем? Аз като каращ подобна машина не мога да вярвам че е възможно още 2 цилиндъра и малко обем могат да падат под 16-18. Карал съм моя много леко, и определено съм разочарован как не пада под 15-16 при никакви обстоятелства, но пък ако си карам нормално винаги ме радва и как не преминава 18 под никаква форма колкото и градско да има! Затова не съм го продал, защото точно от към разход за такава машина ми е по мярка А 8-мака си остава мистерия бил горил под 16 някой казват качва 30, нещо на детска градина ми приличат нещата.

Никого не лъжем. Писах и по-горе, има една камара фактори, които могат да ти разкатаят разхода до два пъти. Да оставим градското, че там е малко ... неясно. Щото да се сравнява например Заралийско градско в неделя на обяд със Софийско градско в понеделник към 6 следобед ... сещаш се, че няма смисъл

Извънградското: леко тръгнала бобина/бобини - хоп, 20-30 процента отгоре. И понеже не избиват изведнъж и нацяло, а гадостта се случва постепенно, дори и не се усещаш по вървежа. А ако така си я купил - съвсем. Дали е 6 цилиндъра или 8, все тая - колата си тежи 2 тона и има аеродинамика, съвсем малко по-добра от на куфар. Започнеш ли да прескачаш 120 - разхода 'нежно' тръгва нагоре. Започнеш ли да риташ кикдауна през две минути - риташ си и горивото. Слагаш едно пластмасово Туле на рейлинга и разхода пак отиде нагоре. Не ти закопчава локъпа - вдигаме нагоре. Слагаш 33ки и си еба мамата. И така нататък и така нататък.

Ако посоченото 'не пада под 15-16' се отнася за бензин и извънградско - значи нещо яко не ти е наред. Ако е за градско - може само да се радваш. Ако е газ на извънградско - горе-долу нормално. Ако е газ на градско - мога само да се радвам за теб.

П.П. Всички цифри, които съм посочил по-нагоре са засичани многократно по всички възможни начини и се отнасят за напълно стокова машина, 15 годишна, на почти 200К километра пробег до момента, с оригиналният размер гуми (235/65/17), при не-заледени и не-заснежени пътища. На як снеговалеж... не са точно такива
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Аз пък не разбирам, защо има хора, дето си купуват хамериканска махина с голям двигател и после питат за разход!
                        Еми няма как да е като на пунто.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Аз пък не разбирам, защо има хора, дето си купуват хамериканска махина с голям двигател и после питат за разход!
                          Еми няма как да е като на пунто.
                          То пак може да е "хамериканска макина" но с по малък мотор,например 2,4..като моя.Разхода е поносим,почти като на "пунто"
                          jeep CHEROOKEE KJ 2,4 147kс.

Коментар

Първоначално публикуван от Vankala Преглед на мнение
                            То пак може да е "хамериканска макина" но с по малък мотор,например 2,4..като моя.Разхода е поносим,почти като на "пунто"

.
                            вЕрно, че и така може, ама как се оправяте с инчовите резби?

Коментар

Вчера София-Велинград-Сливен, заредеждах в София до горе газ, и в колонката в Сливен на 52л изключи.По километража ми показа, че съм изминал 380км, но не знам дали е много точен с 235/65/17 гуми, трябва да се види в мапса по-точно, но и така разхода за мен е поносим ~ 14л/100км.Газта се хваща много трудно колко гори, но по прости сметки излиза така.Ако се добави и бензина, който гори до като мине 45+ градуса ще сме по-точни.

Коментар

Преди два дни Варна Шумен Варна по магистралата 120км.ч на круиз контрол с пуснат климатик пълно - пълно на една и съща колонка, 13.2л газ на 100 км.
                                Гуми 245.70.16.
                                Аз съм доволен.
                                Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X