Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee 2.7 crd 2002 - грешки 0703, 0702, 0836, миризма на феродо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Jeep Grand Cherokee 2.7 crd 2002 - грешки 0703, 0702, 0836, миризма на феродо

...
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

От: Jeep Grand Cherokee 2.7 crd 2002 - грешки 0703, 0702, 0836, миризма на феродо

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Ами горе на първата картинка е даден "Transfer case position sensor" с пет позиции, което съответства на NV242 - 2wd, 4part-time, 4full-time, Neutral и 4low, такъв 2,7 crd "Гранд" няма.
      Не са пет позиции. Датчика е прост с една сачма отдолу. Просто има значение колко е натисната тази сачма. Положенията са следните: бързи; междинно положение между бързи и неутрал; неутрал; междинно положение между неутрал и бавни; бавни. По горе обясних, ще РСМ-а разбира какво правиш с раздатката по този датчик. Мога да кажа и колко точно са петте съпротивления, ама няма смисъл в случая. Няма нищо общо с 242.

Това е грешка в мотора, там всички грешки започват с Р.
      Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
      SSang Yong Kyron 2.0xdi
      Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
        По горе обясних, ще РСМ-а разбира какво правиш с раздатката по този датчик.
        А за какво му е на този контролен модул да знае на какво положение е раздатката? Нямаше да има нужда от разни инструкции в стил "за да включите на бавни, преместете лоста на скоростната кутия на N, движете се бавно с 3-5 км/ч..." Колата щеше да знае, че местиш лоста на раздатката и щеше да ги прави тия работи сама?

Коментар

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
          ...най- отгоре един датчик за ключ 32 или 36, не помня вече. Този датчик е каскада от съпротивления.
          38 или нещо много близо, цолово.
          Сензора не е пет-позиционен или каскада. Плавно си променя съпротивлението. На NV247 го играе трипозиционен - 60ома, 210ома и 410ома.
          Ако сложиш една шайба под сензора, той си променя стоймостите.
          Същия е на 2,7CRD, Либерти, NV242, NV247...
          Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Здравейте, благодаря за дискусията, ако това ще помогне в повечко, в окомплектовката на Джипа скоростната кутия е 5 степенна "W5A580" с "Quadra-Trac II-On demand 4WD System" с "DANA 30/186mm" предна и "DANA 44/226mm" задна оси и 'Lock-Up' конвертор (каквото и да е това ), няма 'part time'.

А иначе ще кажа след като мине диагностиката ще се посъветвам с вас, отново благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от thecharge Преглед на мнение
              ....ако това ще помогне в повечко...
              Повечко ще помогне да потърсиш Еди Рангелов от форума - тел. 0882 747 741, след което съобразно неговите указания евентуално да си вземеш колата от сервиза, където си я оставил и да я закараш при него за читава диагностика с дилърски уред и по-нататъшен ремонт. Щото тука се хвърля боб - сензор на раздатка, стоп-машинка на педала на спирачките и т.н.
              Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
              Сензора не е пет-позиционен или каскада. Плавно си променя съпротивлението. На NV247 го играе трипозиционен - 60ома, 210ома и 410ома.
              Ако сложиш една шайба под сензора, той си променя стоймостите.
              Същия е на 2,7CRD, Либерти, NV242, NV247...
              Ако сензорът за позиция на раздатката е същия като на "Liberty", на мен на "Либито" ми преди доста години (повече от 5) почна да ми дава грешка и да ми показва, че съм на 4х4 part-time, докато бях само на 2 High, че съм на 4х4 бавни, пък аз бях на 4х4 бързи, изписваше и грешка при диагностика, но след като видях на колко ще ми се върже с доставката в БГ невинно струващият 50-на долара в "роЦкауто.Цом" въпросен датчик (убийствен шипинг, като Жоро_ЦСКА не можа да го изкомбинира с нищо друго) , че ще трябва да се сваля или поне смъкне надолу раздатката, за да се смени, му теглих една майна. В един момент лампата угасна и вече не дава грешка. Не ми показва и режима, в който е поставена раздатката, но аз си знам да гледам позицията на лоста, а не да търся лампи по таблото.

Всичко това го пиша, защото според мен този датчик няма никакво въздействие върху поведението на двигателя и на скоростната кутия.

Коментар

На мен ми се е случвало при кикдаун,или пълен обратен завой при преплъзване на колелата,и в двата случая на лед да светне чека.След това изгасва.Други проблеми няма.
                Grand Cherokee WJ
                Dodge Caliber
                E 430 4-matic-T(S210)
                GLK

Коментар

Всичко това го пиша, защото според мен този датчик няма никакво въздействие върху поведението на двигателя и на скоростната кутия.
                  Нямаш и малка представа, какво се случва със скоростната кутия на мерцедес с неизправен точно този датчик. Тупаници, ритници, оставане обикновено на втора скорост. С поставяне, само на едно съпротивление от 680 ома, на куплунга на датчика, всички мъки приключват. Това, отговаря на положението на бързи. Само не трябва да пипаш вече, лоста на раздатката, иначе всичко започва отначало, до изчистване на грешката.
                  Просто споделям опит.
                  Последно редактирано от atanas_93; 08-02-17, 20:30.
                  SSang Yong Kyron 2.0xdi

Коментар

...
                    Последно редактирано от atanas_93; 08-02-17, 20:31. Причина: Повторение на мнение
                    SSang Yong Kyron 2.0xdi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X