Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand cherokee WJ налягане масло двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand cherokee WJ налягане масло двигател

Нормално ли е сега в студеното време налягането на маслото да ми го показва малко преди 5.4 и дали е проблем?
    Прикачени файлове

От: Grand cherokee WJ налягане масло двигател

Нормално е.

Коментар

Докато се разбие и стопли маслото в студовете е нужно време. Гъсто е и е нормално налягането да е по- високо.
      R 727cc BB KIT
      ZJ V8
      WK2 V6

Коментар

Маслото се е стоплило. Вижте градусите отодлу. Толкова са, колкото трябва да са, когато 2.7 загрее. Налягането е по-високо от норалното според мен. При загрял двигател и на празен ход, моето масло е на 1/4 налягане по скалата:

По средата седи когато съм около 2к оборота (градско или със 110 по магистралата).
        Твоето показание го виждам, само когато е абсолютно студена тези дни или ако изфорсирам двигателя.
        Това със Mobil Super 3000 5W40
        WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от miroslavmark1 Преглед на мнение
          Нормално ли е сега в студеното време налягането на маслото да ми го показва малко преди 5.4 и дали е проблем?
          За мен и на двете дизелови джипки /WJ И KJ/, нормалното от години е 4+ на студен двигател и около 2 на загрял , работещ на място.

Коментар

При мен под 3 никога не е показвало, лятото беше през цялото време 3 и малко, обаче сега даже и днес карах около 100 тина км и пак показваше това, което е на снимката

Коментар

Най-много да е време да си смениш датчика за налягане скоро Май няма човек да го е пропуснал.

В друга тема питах, но и тук да кажа...Имам подозрения че тия системи за 2 вида. Като при вас дето мерят реално налягане, и като при мен дето стрелката си седи закована на първата чертичка след средата.

Коментар

Не е нормално.
                С какво масло си, кога е сменяно и какво му е нивото?
                Когато караш стрелката мени ли показанията и въобще движи ли се? Някакви други симптоми?
                Както и по - горе писаха, много вероятно е да е датчика, но имай едно наум.
                WG Limited 2.7 CRD 02
                WG Overland 2.7 CRD 04/05

Коментар

Нормално е, сутрин след палене и работа м/у 5- 10 минути! При мен тези дни на 5.2 стои точно там докато започне да влиза в работна температура. След това стрелката си отива към 3 и се движи в диапазона м/у 3 и 4. С 10W40 съм.
                  Ако обаче, както казваш след 100км (пък дори и 20км) продължава да си седи там и е мърда изобщо, тогава не е нормално и верятно си за датчик.
                  R 727cc BB KIT
                  ZJ V8
                  WK2 V6

Коментар

Писах и в една друга тема... Според ръководството на WJ е нормално показанието да варира от минимума до максимума и зависи шофирането (разбира се и от температурата). Няма проблем.
                    Но си провери и нивото как е.
                    "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

Благодаря! с 5w30 съм на 5000 км

Коментар

Изрично го следя от няколко дни,на загрят двигател е около и под половината като показател.
                        Grand Cherokee WJ
                        Dodge Caliber
                        E 430 4-matic-T(S210)
                        GLK

Коментар

За мен е нормално да е там маслото на студено, че и на топло с обороти! На читав мотор не ме учудва. Въпроса е че при мен откак започна да се движи тая стрелка на другия ден потече датчика. А иначе ми изкара акъла, това се случи точно след прибиране от морето със течащ от гнило картер, преди това правих мотор за около 2500лв части, друг двигател, и транспорт и тн.

Я сега кажи нещо което аз не знам...С кой мотор е твоя джип? С датчика за налагане на маслото с колко пина е? Защото тука всеки лафи за неговото си, а имат разлики! След като никой тука не може да ми потвърди че при мен стрелката е просто за красота и разкош, и реално мери има или не, а не налягане...

Коментар

Стара , но актуална тема . Още като смених маслото забелязах , че стрелката на налягането закова по средата , а откакто е студено седи постоянно на 3/4 от скалата без значение дали съм на празен ход или не , загряла или не . Със старото масло лятото стигаше най-много до средата , като на темпомат падаше до 1/4 от скалата . Да се притеснявам ли ? Чудя се дали не съм го скапал нещо ? Маслото е 5w40 там мерцедес спецификацията 229.3 ли беше не помня . Забелязвам , че при яко подаване на газ стрелката скача нагоре мигновенно , при нормализиране на оборотите заковава пак на 3/4 . Откакто смених маслото съм минал 5000км , като колата се кара на палене и гасене постоянно т.е рядко на дълго . Дали пък не съм го скапал нещо с кондензи от това постоянно каране и гасене . Или нещо някъде да се е запушило ? По принцип имам теч от пробката на картера , защото е заварван точно на ръба на пробката от някой некадърник , но така си купих джипа .

img hosting

Коментар

Нищо му няма,просто не гледай там,няма смисъл,новите за това го нямат тоя датчик
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X