Здравейте колеги,имам проблем с моя Компас.Сутрин на студена кола нулирам моментният разход на борда, и ми показва около 150л.А когато колата е загрята и си работи на 700 оборота,показва при нулиране около 45-50л.Когато тръгна да карам,разхода постепенно се нормализира до 13-14л.Когато е студена и играят оборотите и падат до толкова,че претриса и почти изгасва.Къде да я закарам за ремонт.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
JEEP COMPASS 2,4L гори адски много
Свий
X
-
От: JEEP COMPASS 2,4L гори адски много
я напълни резервоара до горе, карай докато светне резервата и пак го напълни /по възможност на същата бензиностанция/ раздели литрите на км. и тогава ще разбереш колко гори - това с моментния разход нищо не е.________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
-
Първоначално публикуван от ivailototti Преглед на мнениеЗдравейте колеги,имам проблем с моя Компас.Сутрин на студена кола нулирам моментният разход на борда, и ми показва около 150л.А когато колата е загрята и си работи на 700 оборота,показва при нулиране около 45-50л.Когато тръгна да карам,разхода постепенно се нормализира до 13-14л.Когато е студена и играят оборотите и падат до толкова,че претриса и почти изгасва.Къде да я закарам за ремонт.Литри на 100 км.? Резервоарът е заврян отдолу:
и нищо чудно датчикът да дава грешки в студа при мерене на обема, а разход на място при 0 км/ч. е съвсем естествено да клони към безкрайност, щом се мери в "литри на сто километра".България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivailototti Преглед на мнениеЗдравейте колеги,имам проблем с моя Компас.Сутрин на студена кола нулирам моментният разход на борда, и ми показва около 150л.А когато колата е загрята и си работи на 700 оборота,показва при нулиране около 45-50л.Когато тръгна да карам,разхода постепенно се нормализира до 13-14л.Когато е студена и играят оборотите и падат до толкова,че претриса и почти изгасва.Къде да я закарам за ремонт.
Цифричките на таблото или проблем на студено.
На
какво гориво.
Коментар
-
Моментният разход сам по себе си е един безсмислен показател... Гледа се среден разход и то поне за няколко км...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Затова италиянците на Ивекото, което карам са програмирали така БК, че да не показва по-малко от 2/100 и повече от 25/100. На хубаво слънчево есенно време в разходка без изобщо грам калчица, но в бавна колона БК на WJ ми показа среден разход за цял ден около 40/100, като съм карал без гас на положение D на АСК.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Проблемът е че студена няма шанс да тръгне защото докато включа на D и веднага гасне.Всеки път трябва чакане да загрее,и тогава се тръгва.А многото горене е на бензина,на газ няма проблеми.Минавам си същите километри както преди.Но бензина изчезва само с това палене сутрин,после съм на газ.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар