Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с WJ

Здравейте, вчера мой приятел си купи такъв джип 2002 г. с 2.7 дизелов мотор. Оказа се че на втори цилиндър около дюзата е мокро, но джипката си върви прекрасно. Днес сутринта когато го запали светна чека и скоростите блокираха на втора. Акумулатора е стар и е малко изтощен и ни казаха че е от него ама го сменихме и пак същото. Знам че с ключа се прави тест , но не знам как. Дали ще се разбере грешката или ще трябва да го карам на диагностика. Благодаря предварително.

От: проблем с WJ

Диагностиката с ключа става по следния начин - Вкарваш ключа и той трябва да е в положение "LOCK". След това го завърташ на следващото положение - "OFF". Ключът трябва да се завърти три пъти от "OFF" позиция на позиция "ON" и оставяш ключа на "ON", след трите включвания. Всичко това трябва да изпълнява достатъчно бързо, в рамките на 5 секунди.
    Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
    Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

благодаря колега, тъкмо сменихме акумулатора и сега ще се покара малко и ще пробваме. Дано да няма проблем, иначе скоростите се оправиха веднага.

Коментар

Трябва да смени дифтунгата на течащата дюза че при мен изби докато бях на път.
        "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

след празниците ще се сменя, вчера я е купил и като поизтрезнеем ще я мъчим.
          Весело прекарване на празника на всички и Щастлива нова година.

Коментар

Преди да пипате каквото и да е,направи подробна диагностика със софтуер,ключа не ти дава такава.Да не се окажат едни пари хвърлени на вятъра,а проблема нерешен.
            Grand Cherokee WJ
            Dodge Caliber
            E 430 4-matic-T(S210)
            GLK

Коментар

WJ-ите го имат тоя проблем с акумулатора. Ако падне под някакво напрежение при палене влиза в авариен режим (скоростите). Някакви 9V ми се въртят в главата, но не съм сигурен. Оправя се след зареждане на акумулатора и изчистване на грешките. Май ставало и вместо с изичистяване на грешките с малко каране след зареден акумулатор

Коментар

Така е.Въпроса е,това брои ли се за проблем и докога?
                Grand Cherokee WJ
                Dodge Caliber
                E 430 4-matic-T(S210)
                GLK

Коментар

До второ набиване на грешката.
                  Аз карах един ден със светнал чек, на другия вече заби в авариен и не се оправи за около 10 - 15 км. (докато се довлякох до софтуеър). При замерване с товарна вилка, акумулаторът главоломно падна до към 8, 5 волта.
                  WG Limited 2.7 CRD 02
                  WG Overland 2.7 CRD 04/05

Коментар

[QUOTE=Евгени Евтимов;3080376]До второ набиване на грешката.
                    Аз карах един ден със светнал чек, на другия вече заби в авариен и не се оправи за около 10 - 15 км. (докато се довлякох до софтуеър). При замерване с товарна вилка, акумулаторът главоломно падна до към 8, 5 волта.

Само че,аз съм с нов акумулатор и пак понякога ми светва чека и колата забива докато не загрее на 90г.и после се оправя.Грешки 0340 и 0700.
                    Grand Cherokee WJ
                    Dodge Caliber
                    E 430 4-matic-T(S210)
                    GLK

Коментар

Акумулаторът може и да е нов, но да не държи напрежение под товар. Пак личен опит - две Варти с 95Ah и 800 пусков ток за 2 години, чисто нови с дот от същата година, уж с гаранция (която не признаха), едвам изкараха по една зима. (втория даже и не можа).Тези грешки са от недостатъчно напрежение.
                      От около два месеца съм със 100 на 820 и нямам проблеми.
                      Твоя какъв е?
                      WG Limited 2.7 CRD 02
                      WG Overland 2.7 CRD 04/05

Коментар

Първоначално публикуван от Евгени Евтимов Преглед на мнение
                        Акумулаторът може и да е нов, но да не държи напрежение под товар. Пак личен опит - две Варти с 95Ah и 800 пусков ток за 2 години, чисто нови с дот от същата година, уж с гаранция (която не признаха), едвам изкараха по една зима. (втория даже и не можа).Тези грешки са от недостатъчно напрежение.
                        От около два месеца съм със 100 на 820 и нямам проблеми.
                        Твоя какъв е?

95 на 800 на 1месец.
                        Grand Cherokee WJ
                        Dodge Caliber
                        E 430 4-matic-T(S210)
                        GLK

Коментар

Акумулатора е нов, грешките изчистени и върви прилично, но майсторчето вчера се е престарало и да вземе да сложи две дифтунки на втората изпускаща дюза и о ужас, като взе да пуши направо ужас, днес се надявам да свалят дюзата и да си сложат само една дифтунка и ще видим как е. На диагностиката показа слаб акумулатор преди да го сменим. С ключа не показва нищо при тест. Нямам представа защо. Правя го както го е написал колегата по-горе.

Коментар

Не се слагат две дифтунги. Има няколко размера. А дали е райбовал леглото на дюзата?

Теста с ключа не показва грешките записани в скоростната кутия.
                            "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

Теста с ключа не показва грешките записани в скоростната кутия.[/QUOTE]

Затова препоръчах пълна диагностика.

При мен обаче нямат хващане,рядко,в студа предимно светва чека при запалване/грешките са показани по-горе/.Няма никакви други.колата върви перфектно.Чека изгасва,като загрее на 90г.
                              И си мисля,че пада напрежението на акумулатора по някакъв начин.Остава да пробвам с 100AH и по висок стартов ток.
                              Grand Cherokee WJ
                              Dodge Caliber
                              E 430 4-matic-T(S210)
                              GLK

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X