Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Климатроник на WJ - странно поведение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Климатроник на WJ - странно поведение

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
    Само с две думи ако може да ми кажете разликата между WG и WJ че все си мислех че е правописна грешка
    WJ - произведени в САЩ, WG - експортен модел, произвеждан в Австрия
    Ние не сме неутрални!

Коментар

IR датчика мисля, че играе роля, кагато климатика е в режим AUTO. Когато температурата е ръчно зададена работи като най-обикновен климатик с врътка със син и червен сектор като ФОРД напр. от 90-те. Нещо кара клапите да се движат във твоя случай. Или го правят сами, когато остта им е счупена или напукана, чопчето за ограничение е счупено, или контролния модул ги командва да правят така, което е невъзможно. Досега не съм виждал климатик да се оправя с диагностига. Само яка работа.
      Последно редактирано от matorsko6; 31-12-16, 14:48.

Коментар

Чавдаре много благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от matorsko6 Преглед на мнение
          IR датчика мисля, че играе роля, кагато климатика е в режим AUTO. Когато температурата е ръчно зададена работи като най-обикновен климатик с врътка със син и червен сектор като ФОРД напр. от 90-те. Нещо кара клапите да се движат във твоя случай. Или го правят сами, когато остта им е счупена или напукана, чопчето за ограничение е счупено, или контролния модул ги командва да правят така, което е невъзможно. Досега не съм виждал климатик да се оправя с диагностига. Само яка работа.
          Не си прав. Без значение дали вентилатора е на ауто и/или местата от където духа са на ауто винаги се опитва да докара в купето зададените градус.

Ако не вярваш - отвори прозорците за 15 минтуи докато градусите са 21-22 и виж дали няма да почне да духа горещо .

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
            зададените градус..
            Изключение прави само най-ниска и най-висока позиция на скалата където вече климатроника работи като нормален климатик-парно.

Коментар

Един вид да .

Та тъй - от другата тема свръзана по-горе се оказва, че проблема се решава след подмяна на крушките със светодиоди. При все, че поялника го пускам през ден не мисля, че ще ми е драма да подменя няколко крушки с диоди. Проблема би трябвало да изчезне след това .

Коментар

Понеже си сменях на панела на парното(при мен е без климатроник) мисля че това е кода/цокъла на крушката която ти трябва OSRAM B8.5d. Понеже нямах такава монтирах OSRAM B8.3d с малко натъманяване Имат диодни аналози! Просто вземи 1-2 и си провери че не те подвеждам, защото беше преди време и говоря по-спомен!

Опс сега видях че си със съвсем различни светлинки.
                Последно редактирано от IvanVG; 31-12-16, 18:10.

Коментар

В темата дето посочих по-горе са запоени . Разглабям и ще го мисля на място - диоди в нас има на килограм .

Коментар

Ако проблема се окаже в крушките ще е излагация пълна.
                    Въпреки, че според немците там е проблема.
                    И нов модул да се вземе проблема много бързо се връща.

Коментар

Не е там. Или поне не е само там проблема. Разгледах внимателно какво свети докато не са пуснати фаровете - само дисплеят. Нищо друго. Не свети и крушката на пепелника - тя святка с другите крушки. А аз както писах съм с DRL и не карам на пуснати фарове по светло. Та въпреки несветещите крушки на около проблема пак се появява след няколко часа работа.

Подозирам, че топлият въздух през въздуховодите над него има някаква вина. Панела на климатроника се нагрява в горният край и то прилично. Около дисплеят по-силно, на страни по-слабо. Може и дисплеят да се окаже виновен, знам ли. Но ще трябва да я закача и да видя какви са показаният от климатроника след 20-30 минути работа и в момента в който се появява проблема. Ако температурата от IR датчиак е висока при проблема ще слагам изолация около датчика и климатроника.

Коментар

A кое точно е датчика? Това между врътките на климата или нещо друго? Щото и с моя имаме различни виждания за градусите... Тоест, като го измахам на Hi си топли като пич, но до там. 29 според климата са си чисто 21 реални...
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Между врътките и малко по-ниско от тях седи. Едно малко кръгче има - прозрачен панел и зад него е IR датчика.

Коментар

Ето най- пресни впечатления от ненормалното поведение на климатроника. При продължителните ми пътувания около Нова Година нарочно бях изключил осветлението на панела и нещо ме накара да пипна инфрачервения датчик с пръст. Датчика пареше дотолкова, че при докосване ме накара рязко да си дръпна ръката. Според усещането ми температурата е над 50 градуса. Кое е кара датчика да пари така? При това положение не ме учудва държанието на климатроника.
                            Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                            SSang Yong Kyron 2.0xdi
                            Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Осветлението на кой панел си спрял и как го изключи?

Коментар

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
                                Ето най- пресни впечатления от ненормалното поведение на климатроника. При продължителните ми пътувания около Нова Година нарочно бях изключил осветлението на панела и нещо ме накара да пипна инфрачервения датчик с пръст. Датчика пареше дотолкова, че при докосване ме накара рязко да си дръпна ръката. Според усещането ми температурата е над 50 градуса. Кое е кара датчика да пари така? При това положение не ме учудва държанието на климатроника.
                                Направих същото упражнение, като изключих фаровете, и карах така из Гърция 500км. преди 5 дена. Датчика си пари яко, незнам какво го нагрява но не са крушките на панела.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X