Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WJ - Побъркан климатик...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• WJ - Побъркан климатик...

Казуса е следния: Сутрешно палене, малко изчакване, аха да започне да духа топло.... ахаааа да започне да духа топло ... ахааааааа .... ама неще. Вее полярен студ, няма и помен от топло. След няколко минути двигателя вече е вдигнал всички градуси, обаче все тая. Клапите са ОК, радиаторчето е ОК, всичко е ОК. И си работеше отлично до снощи. Никакви грешки, нито на климатика, нито на двигателя.
    И тук става интересно: чисто по случайност, завъртам копчето на зоната на пътника на пълен студ. И ... става ТОПЛО! Няколко последователни проби - работи безотказно - колкото по-голяма темпертура е зададена, толкова по-студено духа и обратно.

След известно чесане по главата (а в 6 сутринта в тоя студ мисленето е трудна работа), откачих акумулатора за минута-две и всичко си дойде на мястото. До тук - добре, обаче леко ме притеснява възможността компа на климата да реши да се побърка отново. Ясно, че проблема е от него, защото нищо друго не би могло да се 'ремонтира' с откачане на акумулатора, въпросът е дали е било случайно побъркване или да чакам по-сериозни проблеми за в бъдеще?
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

От: WJ - Побъркан климатик...

Не е задължително да е от компютъра. Аз първо бих заподозрял замръзване на механизмите на клапите.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Не е задължително да е от компютъра. Аз първо бих заподозрял замръзване на механизмите на клапите.
      Мина ми през ум, но ... като го наглася за студено и започва да дува яко топло и обратното. Ако има нещо замръзнало, все ще си духа студено. А това просто беше решило да си обърне поведението спрямо заданието. А и едва ли след почти 20 минути работа на място на тоя чугунен туч нещо може да остане замръзнало...

Коментар

Веднъж като е излязло от синхронизация ще прави каквото си иска, въпреки че е преодоляло съпротивлението.

При рестартирането му се дават максималния брой стъпки до старта и тръгва откъдето знае.

Коментар

Възможно, не знам каква му е схемата вътре и има ли някакви датчици. Затова и питам. Макар че, би трябвало да има поне някакъв датчик за крайно положение, защото ако задържи клапата наистина, по спомен даваше грешка... не съм сигурен, може и да се бъркам с друга кола...

Коментар

Да разбирам ли че имаш WJ.........
            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

1. Ако акумулатора е "слаб" - нов и към т.2. Ако е ОК, към т.2.
              2. Търсиш в гооглето "калибриране на климатроник" за WJ и го правиш.
              Алгоритъма е валиден при пълна изправност на клапи, моторчета и всичкия прилежащ хардуер.
              Jeep WJ 4.7
              Ex WJ 4.7, Ex ZJ 5.9

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                Да разбирам ли че имаш WJ.........
                Нали знаеш - нямала си баба работа, взела си козичка...

Първоначално публикуван от velinp Преглед на мнение
                1. Ако акумулатора е "слаб" - нов и към т.2. Ако е ОК, към т.2.
                2. Търсиш в гооглето "калибриране на климатроник" за WJ и го правиш.
                Алгоритъма е валиден при пълна изправност на клапи, моторчета и всичкия прилежащ хардуер.
                Акумулатора е ОК, със сигурност. Калибровката ще я пусна утре за всеки случай. Благодаря!

Коментар

Калибровката вече си я направил с откачане на акумулатора.
                  Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                  SSang Yong Kyron 2.0xdi
                  Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Да не би просто да е счупил клапа сутринта?

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                      Да не би просто да е счупил клапа сутринта?
                      Тц. След рестарта с акумулатора, а и ей сега пак - работи си отлично. Май все пак Ясен ще излезе прав...

Коментар

Днес и моя направи този номер. Решението беше аналогично - откачане на акумулатора.
                        GRAND CHEROKEE 4.7
                        Добромир Добрев
                        O898633718

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X