Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ниско ниво на маслото и P1130?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ниско ниво на маслото и P1130?

Момчета следната случка ме сполетя:
    Тръгнахме една сутрин по "магистралата" от Варна към Бургас и към края й (8км) колата загасна, светна чека.
    Отбих паля тръгвам 3-4 км пак гасне. Пак паля и така все по-честои по-често (вече обърнах да се прибирам към Варна).
    Накрая на "пътуването" гаснех на 100 метра - при съвсем леко подаване на газ.

Грешката я знам наизуст какво значи вече тъй като не е за първи път и доста пари и труд вложих да я изкореня но уви...

Като вдигнах капака забелязах че около турбината нещо щрака ?!? Всичко останало изглеждаше наред.
    На другия ден проверих маслото и се оказа почти на минимума;

-Долях масло; проверих прословутия кабелен сноп дето се опира в кормилния прът, тъй като предния ден пипах около него; почистих EGR клапана (не беше никак мръсен).

След няколко проби към момента нямам проблем, но може ли да е гаснела като предпазна мярка заради ниското ниво на маслото? Доста рових по чуждестранни форуми и не открих такъв случай.
    Или регулатор на налягането в рейла? - той като гледам масово го сменят и никога не е той виновника.
    При палене нямах никакви проблеми, но след баира по магистралата (т.е. като заграя) почна с това гаснене.
    Вие как мислите?
    "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

От: Ниско ниво на маслото и P1130?

Трябва да се видят данните от тоя сензор в движение за да си сигурен. Не съм чел за тая грешка, но според мен може да е нещо от следните неща:
    * ниско налягане заради помпата
    * проблем със сензора
    * проблем с регулатора на налягане
    * електрически проблем

Нямам идея нивото на маслото на кое може да повлияе.

Коментар

Като доля масло, "щракането" изчезна ли?
      WG Limited 2.7 CRD 02
      WG Overland 2.7 CRD 04/05

Коментар

Щракането подозирам, че е от вакуум клапана. И моя щрака като загася мотора и след малко спира. Ама ме съмнява да има нещо общо.

Коментар

Първоначално публикуван от Евгени Евтимов Преглед на мнение
          Като доля масло, "щракането" изчезна ли?
          Да, изчезна.

Коментар

Щракането кога беше? И двата пъти след като си загасил мотора ли?

Коментар

2,7црд гасне когато налягането в рейла стане твърде високо/ниско. Няма да ме учуди ако гасне сам и при липса на масло, въпреки че моя не гасне когато няма налягане. Това поне го разбрах като си замина датчика. Диагностика на всички системи няма да е излишна. Метода с ключа не вади всички грешки на колата. Ниво на масло ще е към табло и боди компютър.

ПП - Според мен го покарай и ще разбереш, въпреки че всяко гаснене трябва да набива грешка! Това според мен няма как да не се случи!

Коментар

Този мотор няма нивомер в картера и гасне от ниско налягане на маслото когато блокира или се покаже някоя мотовилка да види кой пише ....... !
                Ниското налягане в рейла може да бъде предизвикано и от други причини освен регулаторът има сонда в резервоара , филтър и т.н.
                Ти имаше някаква драма с конекторите на дюзите , провери горивната с-ма , ако е гаснел само по баир а на равно е добре звънни ми за консултация
                Еди Рангелов : 0885 088 444
                Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

В началото като го взех имах и аз както почти всички с този мотор имах въздух в системата.

От тогава до сега смених изгорелите маркучи по горивната система, "О" пръстени навсякъде където има, горивен филтър, смяна на уплътненията в помпата за високо налягане, рециклиране на 5-те дюзи. Почистени MAF, EGR, датчик на коляновия вал, датчик за налягането в рейла. В комбинация с нов акулулатор 100Ah и смяна на четки на стартера вече пали от раз без значение от температури и наклони на спиране. Също така и добре върви. Спря да пуши като го натиснеш...

Много се рових и по нашия и по чужди и по мерцедесовски форуми за проблемите на този двигател. Почти винаги P1130+гаснене според мненията се оказва или помпата за високо налягане или инжектор.
                  Сменят и помпите за ниско, регулатора на налягането и сензора за налягането но не се оказват те проблема. Явно не дефектират често.

Особеността при мен сега е че проблемите започнаха яко след като загря. До тогава вървеше без проблеми. Не ми се вярва помпата да се повлияла от температурата от безпроблемна работа до там да гасна през 100 метра в рамките на 30 мин. ?!? Гаснеше при дори минимално натискане на педала на равно, дори по-надолнище.

Маслото е намаляло с около 800мл-1л за 18000км. Старият ми автомобил беше малолитражен бензинов който гореше много малко масло и въобще не се сетих да го проверя по-рано...
                  Последно редактирано от Interceptor; 10-12-16, 21:26.

Коментар

Когато изгасне веднага ли пали? Защото ако е изгаснал от проблем с комън рейла се чакаше малко по-спомен преди да може да запали!
                    Провери с диагностика какво има записано в паметта на скоростите!

Иначе както и Еди каза проблема трябва да е само в храненето на мотора(защото само от там няма да има грешка. Имам предвид доставна помпа, горивен филтър, горивопроводи, сонда в резервоара), но пък тогава няма да пали веднага след гаснене, ще трябва въртене до обезвъздушаване на системата.

Коментар

Изненадващо, но май ще се окаже маслото.... явно има някаква защита или нещо друго се случва но до момента няма проблеми.

Еди не съм звъннал защото още я наблюдавам, но си запазвам възможността

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X