Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep grand cherokee wj crd много пуши

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    И аз с питане , значи забелязвам , че и моя звер примерно оставям го вечер и сутрин при първо палене пуши сиво и миризмата е като че гори масло за 5-10 секунди след което са изчиства и нямам никакви проблеми . Даже залягах да дишам от ауспуха и си мирише на хубаво , няма никакъв мирис на изгорели газове(горива,масло) абе направо на свежо си мирише , но при първо палене изпушва . Някакви идеи какво става ? Маркуча на интерколера този до акумулатора е омаслен отвътре , но мисля това е нормално за 17 годишна кола ? Аз се съмнявам , че прецаках нещо като сменях горивния филтър . Не искаше да запали и я пробвах със спрей, но и с него не стана та накрая купих круша за помпане . Да ама както сме си пръскали спрея се беше напоил във въздушния филтър и като подадох газ колата сама си качи до 5000 оборота , тогава от маркуча който влиза в турбото излезе облак със същия цвят и мирис та чак се уплаших , започна да пуши по същия начин за около минута две и от ауспуха след което се изчисти . Та сега се чудя масло ли ми събира някъде или филтъра още е напоен със спрей, хем че от тогава съм минал към 500км , а и това беше преди 1 месец . Маслото го гледам редовно и за сега не го пипа . Лично аз се съмнявам че пуска масло някъде от турбото , макар че имам още петно от спрея на възд.филтър. Ако гори масло не трябва ли постоянно да пуши сиво ? Дали да не махна за 1 ден възд.филтър и да видя следващата сутрин дали ще пуши ?

    Коментар


    • bmwww
      bmwww коментира
      Редактиране на коментар
      Пушек само сутрин за 5-10 секунди след като е стояла цяла нощ . После изчиства и няма ядове . Между другото съм сменял горивен,не маслен . Масло не е доливано .

    • brum
      brum коментира
      Редактиране на коментар
      И моят беше така за 2 месеца - при първо палене пушеха за няколко минути и после изчистваха. Корекциите на дюзите бяха в норма - при допустима разика от 2мг бях на 1.6-1.8мг. Края на май ги свалиха и отидоха на стенд. Имаха нужда от регулиране и две имаха проблем с клапаните на обратната нафта. 1500лв беше лечението. Сега разликите са 1.1мг, но пушенето го няма.

      Предишното им сваляне беше преди 40 000км и бяха само за реглаж.

      И друго забелязвам, но не мога да го обясна - корекциите на дюзите зависят и от горивото. От Ромпетрол нещата са добре, от Лукойл са зле. Другаде не съм сипвал, но подозирам, че на Ромпетрол добавките са по-добри.
      Последно редактирано от brum; 04-09-20, 20:25.

    • bmwww
      bmwww коментира
      Редактиране на коментар
      Ами между другото сега се сещам , че сложих добавка Redix или Redex май беше . Дали пък може да е от нея нещо . Макар че пише за 50 литра , а резервара ми е над 75 хм ... Иначе пък само от Лукойл сипвам , ще видя да сменям бензиностанцията . Ама при мен пушека е сив и мирише на изгоряло масло като че ли т.е. много пронизващ и задушаващ .

  • #17
    И аз имам същите симтоми пуши на смърт чак колите зад мене спират дюзите са качени на стенд казаха че нищо им няма турбото също е проверено не мога да намеря проблема от къде идва !

    Коментар


    • Krasi G
      Krasi G коментира
      Редактиране на коментар
      Здравей,при мен беше същото,страшни пушаци и чернилки. Оказа се че интеркулера ми е затиснат и не минава въздух през него.липса на въздух и от там сажди и чернилки

  • #18
    Ще проверя колега, благодаря !

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X