Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Печка за Jeep Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Печка за Jeep Cherokee

Един познат си търси печка за Jeep Cherokee. Знаете ли къде продават? Webasto ли са?
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

От: Печка за Jeep Cherokee

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
    Един познат си търси печка за Jeep Cherokee. Знаете ли къде продават? Webasto ли са?
    Има представител на Webasto в София. Там цените са от 2000 нагоре.
    По моргите - между 100 и 300.
    Втория вариант има допълнителни плащаниа и е за хора, които не се страхуват да си омазнят ръцете.
    В момента моята бучи навън и подгрява купето .
    ОФБ ДБ X22SE
    Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Ами ще се търси по моргите. Благодаря.
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Някой знае ли дали на бензин може да работи или само дизел?
        Discovery 1 4.0

Коментар

Първоначално публикуван от Kruder Преглед на мнение
          Някой знае ли дали на бензин може да работи или само дизел?
          Някой търси ма не знае какво , друг разбрал , недоразбрал пита.
          Уточнете каква печка -мокра , суха, за бензин , дизел или пернишка на дърва.

Коментар

По спомен с малко повече от две думи:
            -Всяка печка може да работи на бензин и дизел, НО трябва да бъде направена за това! Ако печка е свалена от бензинова кола на дизел тя ще работи тогава когато и се сложи(мисля клетка е нещото играещо роля на горивна камера) от дизел. Ако е взета от дизелов донор може да стане бензин само при смяна отново на горивната камера(клетка) с такава за бензин.
            -Стара печка има смисъл, но парите не са 200лв! Особено след първите 3 месеца употреба тъкмо периода да си покаже рогата!
            -Всяка стара печка в зависимост от престоя си е много уязвима на последващи проблеми!
            -По-нова печка - по-малко проблеми!
            -ВСЯКА ПЕЧКА МОЖЕ ДА ЗАПАЛИ АВТОМОБИЛА!
            -За да не го запали и се сменят всички необходими към момента части, и се сменят важните превантивно!
            -Оригиналното управление на Вебасто е МНОГО скъпо! Дори не ни трябва, спокойно може да се замести с дистанционно за 20лв.
            -Ел.водната помпа на мократа печка е винаги скъпа 100-300лв нова.
            -Инсталацията е много важна обвързана с малко, но важни промени по автомобила. За да се правят веднъж е добре да знаем състояние на отоплителя който монтираме.
            -Изваден предмет от боклука се казва боклук, не печка. Печка става когато работи и се държи като такава а това струва средства.

Мога и други неща да кажа, но мисля че това е важното което трябва да знаем след като се събудим с мисълта "ще си сложа печка".

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
              По спомен с малко повече от две думи:....
              ....
              -Оригиналното управление на Вебасто е МНОГО скъпо! Дори не ни трябва, спокойно може да се замести с дистанционно за 20лв.
              ...
              По- кратко и точно даже генералния конструктор не може да го каже.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                -За да не го запали и се сменят всички необходими към момента части, и се сменят важните превантивно!
                Какво би трябвало да означава това?!?!?!?!?!?!?!?

Спукан горивопровод също може да запали колата...
                Късо съединение също...
                Горски пожар също...
                Тъщата също...

Това със софта също е фантастика.
                Тя печката не просто се пали - не е Раховец.
                Продухва, проверява, започва процес на палене, при неуспешен опит продухва, опитва отново, и след няколко опита, след продухване спира и се заключва. Има си сензор за пламък в горивната камера, и т.н и т.н.

Печката е голяма благинка и е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО безопасна.
                Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Ако говорим за "печка" в частност Webasto първо трябва да уточним 3 неща:
                  1. Дали отоплява директно обема на купето със загрята струя въздух (духалка) или, е включена към оригиналната охладителна система на автомобила и ползва радиатора на парното в купето.
                  2. За бензин или дизел става въпрос (нямат нищо общо по между си и единствено корпусите им са до някъде еднакви на вид).
                  3. За ОЕМ (къстъмизиран) модел ли става въпрос - предлага ли се като оригинално оборудване за конкретната марка и модел автомобил, или се търси афтър маркет модел за който ще се търси вариант да се "присади" към накакъв автомобил.

От тук зависят доста неща като:
                  - свързване със съществуващата система за отопление на автомобила или добавяне на нова такава - тръбопроводи решетки и др.;
                  - захранване с гориво (независима ел. помпа) и ток (работа при изключено запалване - контакт);
                  - управление (от панела за управление на климатика ако е ОЕМ версия или независимо с някаъв таймер);
                  - система за отвеждане на изгорелите газове (ауспух), както и мястото му;
                  - система за изключване при достигане на определена температура в купето и/или след определено време;
                  - осигуряване на аварийно изключване със съответните датчици за захранване, прегряване, прекомерна консумация, липса на достатъчно гориво, слаб акумулатор и т.н.
                  - крепежни елементи;

Повечето производители използват отоплителите на Webasto за първоначално вграждане със собствен софтуер за управление, електоника и автоматика съвместима със съществуващите модули и компоненти от отоплението за конкретния автомобил и в този случай Webasto не може да даде никаква идея или съпорт в тази насока независимо, че произвежда хардуера за голям брой марки и модели автомобили с незначителни разлики.
                  Ако се търси някакъв универсален вариант с таймер или дистанционно се стига до решаване на куп проблеми описани по-горе за интегрирането на "печката" с оригиналното отопление и осъвместяване на управлението с инсталацията на автомобила (горивна и ел. инсталация).

Според мен ако за въпросния автомобил се предлага ОЕМ версия за вграждане нещата се свеждат до обикновен "ретрофит" - скъпо, но се ползват готови работещи решения и изпробвани компоненти и схеми за инсталация и крайния резулта не се различава от оригиналната "екстра".
                  Ако се избере универсален модел и се търси вариант за "присаждане" в крайна сметка ще е пак скъпо, но с неясно разположение на компонентите (избор на място за печката), осъществеване на връзките със оригиналните компоненти на отоплението и според мен не до там естетично като изпълнение.

Всичко това го казвам от опит с личен автомобил BMW E39 - бензин с фабрична екстра "Auxiliary Heating" с управление от MID-a (мултифункционален информационен дисплей) с 2 таймера ON/OFF в предварително зададени часове и дистанционно управление с обхват около 300м. в градски условия и 900м. на открито.
                  Отоплителя e Wbasto и работи перфектно не само за затопляне на купето, но и за размразяване на стъклата ...

PS Както е казал колегата преди мен отоплителя има много сериозни защити:

Преди да включи отоплителя:
                  - проверява на колко градуса е настроен климатика/климатроника,
                  - затваря достъпа на въздух от вън (върти въздуха в купето)
                  - пуска въздух към предното и страничните стъкла (регулира клапите),
                  - проверява колко гориво има в резервоара и колко е зареден акумулатора.

Изключва автоматично отоплителя автоматично ако:
                  - достигне зададената температура в купето;
                  - горивото намалее до т. нар. "резерва" около 8 л.
                  - ако акумулатора падне до определен волтаж (не помня колко беше)
                  - ако прегрее горивната камера или електрическата помпа за принудителното въртене на охладителната течност в първия (малкия) кръг.
                  Последно редактирано от tsb_bg; 09-11-16, 23:08.

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                    Какво би трябвало да означава това?!?!?!?!?!?!?!?

Спукан горивопровод също може да запали колата...
                    Късо съединение също...
                    Горски пожар също...
                    Тъщата също...

Това със софта също е фантастика.
                    Тя печката не просто се пали - не е Раховец.
                    Продухва, проверява, започва процес на палене, при неуспешен опит продухва, опитва отново, и след няколко опита, след продухване спира и се заключва. Има си сензор за пламък в горивната камера, и т.н и т.н.

Печката е голяма благинка и е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО безопасна.
                    Ами понеже явно опита ти с хора искащи нещо е малко не си видял достатъчно! Всичко което си написал е вярно, с изключение на безопасна! Като цяло и за него си прав докато говорим за фабричен вид!
                    В БГ отдавна нещата не са това което трябва, всеки прави всичко и е компетентен непременно! След като примерно в олх сменяват говорители на каква да е тонколонка без идея какво става....Защо пък да не сменят вентилатор, свещ, и тн в печката с модел дето на око "нямаше разлики ама нещо изпуши"? А в зависимост от малко други фактори една хубава случайност и според мен може да пламне! Та вече съгласен ли си че може ВТ.УПОТРЕБА че и нова в ръцете на който не трябва да е опасна?

Не искам да изкарвам прости неща сложни, но промяна на фабричен вид на автомобил не е за всеки. Апелирам само човека да се обърне към специалист като му описах "просто" основни неща които ако не знае, не е за него тая работа, и че няма да стане с по-малко от 500лв(ако сам не направи всичко).

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
                      Ами ще се търси по моргите. Благодаря.
                      Има няколко теми за печка Webasto тук.
                      Изборът "от моргата" е с особености, а и с допълни плащания, от порядъка на цената.
                      Накратко, на старо, в нета и по моргите се намират три поколения "мокри" печки Webasto, главно нафтови.
                      Имам по една от първите две поколения, едната е на колата, а с другата си правя експерименти (не я продавам).
                      От първото поколение се срещат "автономни", сваляш от кола всички модули - печка, горивна помпа, циркулационна, помпа, окабеляване, монтираш и (ако всичко е наред) работи.
                      Така беше с първата ми печка. В продължение на година ми върши работа, но и унищожих горивната камера, като освен с нафта я карах да работи с какви ли не смеси на бензинова основа.
                      Сега съм с второто поколение и много внимавам с нафтата. Работи много добре. Тая зима, ще и е четвърта.
                      Проблемът при второто поколение е, че практически няма автономни. Сваляш всички модули, изправни са, монтираш, и не работи. На жаргон - " заключена " е към колата, на която е била монтирана фабрично.
                      Опитите за получаване на някаква информация от Webasto, включително и от техния представител в София, са безсмислени. Те продават печки, а не информация.
                      Опитите за "отключване" от други специалисти мисля, че все още са неуспешни.
                      Решението на проблема е подмяна на заключената платка (която управлява печката, намира се в печката) с друга, която да я накара да работи.
                      (не произвеждам и не продавам платки).
                      Печката я свалих от Х3 или Х5, не помня вече. Струваше ми 150 лв. Беше добре запазена. За платката платих 120 лв. От 3 г работи добре. При -20 градуса успява да разледи предните стъкла и врати за около половин час, след като е стоплила двигателя и купето и е изгорила 250 см3 нафта.
                      Познавам доста хора с такава печка и платка, и не знам някой да се е запалил.
                      Състоянието на печката зависи от мястото на което е била монрирана. При Х3 са високо и са запазени. При други марки са в подкалника и са зле. Печки от мерцедес обикновенно са зле.
                      При сваляне в морга трябва да се вземат и трите модула - печка, циркулационна и горивна помпа. Последните две лесно се проверяват на място. В моргите има колкото искаш акумулатори. Ако циркулационната помпа е "престояла" дълго, отначало не "развърта", но с почуквания се раздвижва.
                      Има " удавени" печки от второто поколение. Изгаря им платката. Ако помпите работят, си струва. Платката и без това се сменя. А удавената печка при подходящ пазарлък е много изгодна. Моргаджията не е на ясно, че платката, подлежи на подмяна безусловно.
                      Последно редактирано от bogilloff; 10-11-16, 01:08.
                      ОФБ ДБ X22SE
                      Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Все пак има и по-евтина алтернатива.... може да погледнете какво съм публикувал в Продава..
                        Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Кажете на човека какво да уточни във въпроса, останалото
                          тук
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X