Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ 2.7 CRD - заяждаш лост за скоростите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand Cherokee WJ 2.7 CRD - заяждаш лост за скоростите

Имам някакъв проблем с лоста - трудно включва на P позиция. Не го прави всеки път - като включи на P веднъж в следващите няколко опита същата позиция влиза без проблеми. Това което съм забелязал е, че след малко ръчкане или леко мръдване напред/назад на колата влиза.

Та каква му е конструкцията на тоя лост? Само копчето на него ли е отговорно за да не може да се превключват позициите или има и още нещо?

От: Grand Cherokee WJ 2.7 CRD - заяждаш лост за скоростите

И натиснат педал на спирачката и разбира се запален двигател.

Коментар

Двигателят не е задължителен, пробвал съм. И на загасен двигател могат да се сменят. Само ключа е достатъчно да е на контакт.

Педала аз спирачката го забравих - той как блокира лоста? Гледах оният ден датчика за натисната спирачка, но не видях нещо механично да е вързано към педала за спирачка освен датчика. Има ли нещо като жило? Или през датчика се управлява?

Ключа за запалването и той може да има някаква вина като се замисля. Той как е свързан към лоста?

Коментар

Сигурно през стоп-машинката(датчика).не съм се интересувал.

Коментар

Ако е през нея значи най-вероятно е нещо друго. Машинката уж работи - свалена и разгоблена беше преди седмица. Имаше проблем, че от време на време се включваше контакта за натисната спирачка дето изпраща данни към скоростната кутия и съответно довеждаше до ичключване на cruise control-а. Машинката от вътре е като нова и не се вижда никакъв проблем. Извадих чопа на вън и оставих спирачката да си го прибере. Повече не е имало проблеми след тази интервенция.

Сега като се замисля - май машинката имаше три контакта като май се задействаха при различна позиция на педала на спирачката. Ако е така има шанс последният задействащ се контакт да е отговорен. Но това лесно ще се провери - при няколко натискания на спирачката все ще захапе.

Коментар

Имах абсолютно същия проблем преди около 2 год. При лоста за скорости има два соленоида, които не позволяват да вкараш лоста на P(и да го изкараш от там) ако не си натиснал спирачката, както и да го движиш D->R. Един вид още една защита освен бутона отстрани на лоста. След време тези соленоиди клеясват(или изгарят) и започват да се движат трудно. Махнах ги и няма грижа. Защитата с бутона отстрани си остава разбира се.
            WG 2.7 CRD

Коментар

Аз май няма да ги махам. Като натисна 2-3 пъти спирачката почва да работи. Явно единият от контактите не работи много добре. Ще сваля пак стоп машинката, ще я почистя, евентуално ще сложа малко електропроводяща смазка върху контактите (ама съвсем тънко) и ще пробвам пак.

А защо са два соленоидите? И двата ли се задействат едновременно?

А защитата на ключа (да не се изважда ако лоста не е на P) как е реализирана? Предполагам пак със соленоиди ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X