Здравейте колеги. За пръв път ми се налага да се възползвам от този форум но скоро си закупих чероки и имам въпроси. Благодаря предварително на всички които се отзоват. Таа първото нещо е че работейки на място борд компютъра показва моментен разход 99. Това нормално ли е?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос относно борд компа wj 2.7
Свий
X
-
От: Въпрос относно борд компа wj 2.7
Първо искам да благодаря за отделеното време и внимание. Ии за да систематизирам казаното до момента....значи е нормално и това е обичайното състояние...да показва 99? Просто прибирайки я от родното и място от където я закупих не обръщах внимание на такива подробности но 5км преди да се прибера ми падна пистовия ремък .... Реагирах много бързо макс след 300 400 метра спрях. Сега след смяна ремък и обтяжна ролка работи и върви супер...но държи 60 градуса ...ии ме притесняват такива дребни детайли като това 99
Коментар
-
Така е, Plamen Kinex го е обяснил. Когато стоиш на място и не се движиш, а двигателят работи няма данни за едната величина от двете, с които се смята среден разход - литри / за изминати километри. В случая няма изминаване на километри и това е начинът на ECU да покаже чрез EVIC дисплея безкрайност.
Поздрави!Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Да, така е, ама все си мисля, че можеха да го направят малко по- умно. Като няма данни за скорост или разстояние, да минава в режим литри на час и после да ги добавя към общия разход на общото изминато разстояние.Последно редактирано от atanas_93; 26-10-16, 20:50.Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
SSang Yong Kyron 2.0xdi
Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd
Коментар
-
Той, така или иначе ги добавя в общата сметка и общият разход се калкулира и с тези грамове /или литри/, които са изразходвани на място. Въпросът тук е, че в режим среден разход - Литри/100 км няма какво да покаже. Стоиш на място и не изминаваш никакви километри, а двигателят все едно работи и консумира някакво количество гориво. Чисто математически разходът в литри за сто километра е безкрайност, докато не започнеш да се движиш. Но няма какво друго да покаже освен максимално възможната стойност за този дисплей.
Колкото до притесненията на собственика - по-добре да се притеснявате от показанията за температура, ако тези 60*С са верни, то това е ниска температура за двигателя. Вероятно термостатът не работи коректно и не затваря напълно малкия кръг.Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Като цяло всичко казано до момента е много полезно за мен...макар че, като по невеж, може би исках да чуя че и при вас(собственици на подобен автомобил) показва така. а относно температурата да...съгласен съм и работя по въпроса с отстраняване на проблема защото предполагам че, тази работна температура ще окаже негативно въздействие върху разхода. Какво според вас може да се е случило след падане на ремъка..в най-лошия случай..така или иначе това със 60-те градуса е едно от последствията
Коментар
-
На всички ни пише 99/100 на място.
Смени си термостата. Няма особенно голяма промяна в разхода. Само в парното.
Нищо не е станало след падането на ремъка. Случвало ми се е. Прегледай да не се е търкал някъде по ролки, радиатор, тръби.
Sent from my Lenovo P1ma40 using TapatalkWG 2.7 CRD
Коментар
-
Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение.............Прегледай да не се е търкал някъде по ролки, радиатор, тръби.
Sent from my Lenovo P1ma40 using TapatalkЕди Рангелов : 0885 088 444
Няма незаменими има незабравими хора !!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнениеОбърни внимание на обтегача ..... !
Sent from my Lenovo P1ma40 using TapatalkWG 2.7 CRD
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар