Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да оправя броня на Wrangler JK ашладисан с Чероки XJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да оправя броня на Wrangler JK ашладисан с Чероки XJ

Здравейте,

Както се разбира от заглавието, претърпях ашладисване на Враглер с Чероки.

Жената с нейното Чероки с масивния теглич, вчера с пълна газ на заден реши да ашладиса Вранглера, е не се получи съединението и добре, че височината пасна и се целунаха само броня в теглич, ако беше друга кола щеше да е много зле.

За мен щетите са номер който струва десетина кинта и броня, която ако не може да се изправи е малко над хилядарка.

Ако опитам със сешоар или топъл въздух и леко из от вътре понатисна има ли шанс да се оправи?

Знам, че има специални пинизи за изправяне на този тип гумено-пластмасови брони и за това питам, идеи моля ви?

Мерси предварително!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:119.0 КБ
ID:6121305
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:1
Размер:115.2 КБ
ID:6121306
    Бъдете живи и здрави!

От: Как да оправя броня на Wrangler JK ашладисан с Чероки XJ

Само топъл въздух е оправията! Гледай да не го предобриш(да се стопи)!
    088пет722пет99
    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Колега мой случай но с ауди а6.Удариха ме отзад леко и бронята се огъна като при теб.И аз така умувах кое как щото немаше счупване.Мина време и докато умувам на сфетофар ме удариха но от другия край на бронята.Слизам натопорчен и кво да видя бронята се оправила и от другата страна.Явно при новия удар от въздуха е станала работата.Та така благодарих на човечеца а той ме гледаше странно.Не те съветвам да пробваш пак с теглича де само споделям моя опит.Поздрави и успех.

Коментар

Мерси за съветите, днес вали много силно и не мога да сваля бронята, може би ще опитам ако спре дъжда леко със сешоар и подбутване ако мога да стигна сгънатото от вътре...
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ако не е залята бронята с пяна а е пълнена с парчета стиропор добре, иначе ще трябва да изровиш дупка в пяната и тогава да нагряваш. Приготви си нещо с топчест връх, с което по-трудно ще пробиеш размекнатата броня.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

И със сешоар едва ли ще успееш да нагрееш достатъчно пластмасата за да се изправи. По-скоро пистолет за горещ въздух на първата степен ще свърши работа. Нагрява се плавно, по малко и от вътре и от вън, като редуваш. После подходящ по форма предмет леко се натиска отвътре вдлъбнатото за да се възстанови първоначалната му форма. Работи внимателно и нагрявай по малко за да не се стопи и деформира. При пластмасите на Jeep се работи сравнително лесно, не са крехки, пластични са, с достатъчна дебелина и се поддават на моделиране. Отдолу няма полиуретанова пяна или стиропор, така че ще се справиш.
            Успех!
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Питай Ивича, той прави предната броня на неговия вранглер, лично.

Коментар

За нагряването - стават пластични към 120 градуса, а тогава МЯУуууу гори ръце и трябват "топлопруф" ръкавици, по "Бриколожите" има хубави кевларени до към 500 градуса, ама как е отвъд канала нямам идея. Другото проблем е че "сушуара за тъщи" работи на 300 и 500 градуса (примерно) и е доста фиксиран като площ, прави локални кипежи на пластмасата и пак МЯУуууу......и т.н. и т.н.
                Опитай ( ако нямаш преса ) да е сложиш на нещо тръбесто-обло с диаметър по-голям от кръга на щетата под колата, в нея нещо полуобло с малък диаметър и леко леко с крика на колата......и при всички положения ще има гънка и промяна на цвета
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Имам броня - 100лв.

Коментар

Гледах един клип в нета, как поливат с вряла вода една ударена броня и наистина се оправи! На кинекса предложението също е много добър вариант!
                    Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
                    Стефан Арзатов

Коментар

Мерси на всички за съветите, много полезни и важни уточнения!

Пламене, за колко пари може да шипнеш бронята до Белоградчик, после от там ще го мисля до Англия...?
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ето тези шипват до Англия:
                        http://portokal.co.uk/?lang=bg

Колега от форума работи във фирмата и съм ги ползвал много пъти, включително и за брони. Коректни и на добри цени.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                          Ето тези шипват до Англия:
                          http://portokal.co.uk/?lang=bg

Колега от форума работи във фирмата и съм ги ползвал много пъти, включително и за брони. Коректни и на добри цени.
                          Мерси Яро, аз имам едни съседи от Белоградчик, които живят близо до нас на острова, те пътуват с ванове всеки месец и са ми удобни защото са празни от БГ към острова.
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

колегата който ти е казал за топлата вода е напълно вярно, аз съм го пробвал и работи безотказно, в един леген , по-голям го пълниш с вряла вода и вече свалената броня и потапяш края в легена, тя омеква и можеш спокойно с ръка да я избуташ, супер елементарно е , ако беше в БГ щях да ти помогна с изправянето, ако можеш да я пратиш за другата събота ще съм в Белоградчик и мога да я взема да я направя, с пистолет на горещ въздух става също и основно така се изправя, грее се отвътре на бронята на разстояние от окло двадесет сантиметра и с пипане се усеща колко се е нагряла и дали пластмасата се поддава на напън и така в тази последователност, ако искаш да се научиш мога да помагам

Коментар

Виж тук :
                              https://www.youtube.com/watch?v=-2CXbMoEhlE

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X