Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand WJ 4.7 няколко въпроса преди покупка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand WJ 4.7 няколко въпроса преди покупка.

Спрял съм се на гранд 4.7 и преди да намеря подходящия и да го закупя,търся информация за някой неща ,които не успях да намеря.Какво съм разбрал до сега,поправете ме ако греша.Информация съм черпил основно от форума.
    1Двигател 4.7.По безпроблемен от дизелите,по ефективен от 4.0.
    2Quadra trac .Основно по асфалт и леки черни пътища ще го ползвам,доколкото разбрах,не ми е нужна quadra drive,по сложната и по харчеща система.
    3Limited,да има повечко екстри.
    4Обслужване с точните масла,има ги достатъчно добре описани.
    5Основните неща при оглед-задвижване,диференциали,раздатка-за шумове и т.н.,надявам се да се справя с огледа,климатроника и неговите дертове прочетох.

Сега въпросите...
    1Има ли някакви дефекти по ДВГ?Не намерих инфо.
    2Определен ресурс на ангренажа в км. и колко струва смяната му?Че намерих само мнения след чуване на шумове от веригата да се сменява,пък от опита ми поне с други марки,това ми идва малко несериозно или греша?
    3 Други възли нуждаещи се от профилактика на пробег,изключвам масла, и цени?
    4Как се държи на дълъг път със скорост 120-140,пътува ли се спокойно и стабилно?Това при положение,че е приведен в нормално техническо състояние.Сравнено с Х5 4.4,че имам опит с такъв.
    5Как ускорява и доускорява в сравнение пак с горния?
    6Има ли някой с такъв,от София,да изгуби 30мин и да се жертва да ми даде да му покарам жипката,естествено заедно,да добия представа за някой неща.Естествено,ще си платя,каквото е нужно.Карал съм grand но 3.1 td.,Ще ми се да направя една по дълга проба с 4.7,да разбера на 100%дали е моята машина.

Сравнението с Х5 знам,че не е много удачно,Но ми е мнооого познат като база.Знам,че гранда е доооста по нестабилен.

Благодаря предварително.

От: Grand WJ 4.7 няколко въпроса преди покупка.

Слизаш от Кон на Магаре!
    0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Слизаш от Кон на Магаре! Пробвано, повярвай ми!
      0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

"Limited" с "quadra-trac" малко трудно ще намериш, повечето са с "quadra-drive". Какво му е по-икономичното на "трака" пред "драйФа"? Маслата в диференциалите, дето се сменят веднъж на 25 000 км. и то при ентусиазъм на собственика?
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Като собствени от скоро на WJ - не бих слезнал от Х5 за да се кача на него . 4.7 мотора не е кой-знае колко по-евтин за поддръжка спрямо 2.7CRD мотора. Първият е американски с всичките последици от тая работа (части, цените им), 2ят може да е дизел, но поне е европейски. Или поне така се чува от хора по сервизите. Печелиш само проходимост по черно, от всичко друго губиш. Преди да се засилиш към такова - качи се и се повози/покарай малко. Виж дели ще ти е комфортно и после мисли.

Маслото на varilok дифовете се сменя на 20 000км според предписанието на производителят, а не на 25 000 .

Коментар

Първоначално публикуван от Grigoroff Преглед на мнение
            е доооста
            Заради това не писах.............

............заради част от горните постове - ела да си говорим, няма да пиша тук.
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Limited с quadra trac има поне в момента доста.Икономия- във форума има мнения,че има около 3/100 разлика между двете системи.Не бих пестил от масла.BMWта карам 10г.Ще ми се да сменя.Ценя мненята ви,може и да е от кон на магаре.Но пък последно време често съм off,затова съм се зачудил за гранд.Някак ми изглежда разумен компромис.Но ми се ще първо да покарам/да ме повозят в такъв,да придобия реална представа.Че 3.1 хич не ми хареса.

С дядо Владо сме писали заедно.Може и да греша с доооста,надявам се да е така.Благодаря за поканата,ще се възползвам!
              Последно редактирано от CarTest™; 03-10-16, 22:32.

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                4.7 мотора не е кой-знае колко по-евтин за поддръжка спрямо 2.7CRD мотора. Първият е американски с всичките последици от тая работа (части, цените им), 2ят може да е дизел, но поне е европейски. Или поне така се чува от хора по сервизите. Печелиш само проходимост по черно, от всичко друго губиш. Преди да се засилиш към такова - качи се и се повози/покарай малко.
                НевероВатен виц. Със сигурност нямаш бензинов "Гранд" и не си и имал.

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                Маслото на varilok дифовете се сменя на 20 000км според предписанието на производителят, а не на 25 000 .
                Според дядо Владо пък се сменят на 50 хил.
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  НевероВатен виц. Със сигурност нямаш бензинов "Гранд" и не си и имал.
                  2 тона джипка върви само с бензинов мотор, поне моят опит такова впечатление ми е оставил
                  ZJ 5.9 (x3.5)

Коментар

Имам опит и с двете посочени машини - BMW в посоченият вариант 4.4 и гранд с куадра драйв 4.7...На дълго не бих избрал гранда пред бавареца.Зимата в Габрово не бих карал бавареца за нищо на света.Офроуд също.Като обслужване и двете гълтат пари доволно.Щом си повече офф - гранда е добро решение.Особено щом до момента си поддържал BMW.За мен комфортната скорост на гранда е 120-140 и ги държи без пробем.Върви малко по малко от бавареца но над 140км BMW има ясно изразено предимство и като комфорт и като стабилност на пътя.
                    Това си е лично мое мнение и съм прав за себе си.Покарай и си прецени и ти за себе си.
                    BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от Grigoroff Преглед на мнение
                      Икономия- във форума има мнения,че има около 3/100 разлика между двете системи.
                      3 % или 3 литра на 100 км.? Щото второто не може да бъде вярно.

Коментар

За литри става дума.Написал съм,че не съм имал такъв гранд.Също и че не съм карал.Повечето информация която имам е от форума.Синтезирал съм това,което съм прочел,за да ме поправите,ако греша някъде.Ако имаш желание,напиши каквото знаеш по въпроса.Ако ли не,не търси между редовете какво не съм посочил точно %,l/100,икономия и т.н.Лек и успешен ден.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          Според дядо Владо пък се сменят на 50 хил.
                          Не според дядо, а според "Мануел". Трябва да се отбележи, че там са две схеми А - "стандарт", и Бе - "натоварена". При втората много интервали са 40-60% по-къси. За това е въпрос на личен избор и състояние на конкретна машина........
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Тука се съгласявам . Според Б схемата (натоварената) е на 20 000км, а раздатката на 40 000км. При А схемата са други цифрите. Но пък това което пише за Б схемата е че е валидна при спазено едно или повече от долните условия (не ми се превежда, ама не мисля, че е драма):
                            * Day or night temperatures are below 0°C (32°F)
                            * Stop and go driving
                            * Excessive engine idling
                            * Driving in dusty conditions
                            * Short trips of less than 16.2 km (10 miles)
                            * More than 50% of your driving is at sustained high speeds during hot weather, above 32°C (90°F)
                            * Trailer towing
                            * Taxi, police, or delivery service (commercial service)
                            * Off-road or desert driving
                            * If equipped for and operated with E-85 (ethanol) fuel.

Та истината е някъде по средата между А и Б схемите. Ако караш градско определено тръгваш към натоварената схема. Там имаш постоянно завиване, а тия диференциали почват да стягат при този процес и да отделят "стружки" в маслото. Може да се дискутира относно това, ама мисля, че най-удачното е всеки сам да си преценя .

Коментар

Обслужването да му е проблема...Като цяло WJ има много минуси и малко плюсове, но за извън пътя личното ми впечатление е отлично!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X