Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересна повреда при 2.5 дизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Интересна повреда при 2.5 дизел

Подавам контакт и няма никой. Нищо не свети и нищо не работи. Минава време, понякога и повече от минута и светват ламби по арматурата, показва подгряване и всичко работи. Мирише ми на компютър, но защо всичко това минава през компа? Май зависи от външната температура. Докато беше топло нямаше нищо такова.
    Случвало ли се е на някого?
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

От: Интересна повреда при 2.5 дизел

Незнам точно как е при 2.5, ама с оглед бая по-умни мпс-та, без никакви лампи по таблото и ни звук ни картина, най-често е клеморед. Огледай клемите и масата към акумулатора

Sent from my LG-F400L using Tapatalk

Коментар

Всичко е здраво. Още не съм погледнал идва ли ток на контактния ключ, но и до там ще стигна.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
        Всичко е здраво. Още не съм погледнал идва ли ток на контактния ключ, но и до там ще стигна.
        Според мен почни от там.
        Ако има ток се ослушай за релето на компютъра

п.п. само информативно - това беше с Бошовски компютър, нали ?!

Коментар

Ами, то или идва, или не...освен да пътува много бавно. Клеморед по-скоро.
          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

О, не знам.

Ако е кабели и клеми, по-вероятно е да го прави в движение - нали друса.

Коментар

Божко, на мен ми го прави тоя номер от хлабава минусова клема на акумулатора.
              И според мен губи маса някъде. Клемореда също е вариант.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

В плюс за вашите мнения е, че го прави на студено, но пък след първото запалване, повече няма проблем, въпреки че понякога паля и гася по над 20 пъти на ден. На другата сутрин, отново същия номер.

Коментар

ако си за компютър пиши на лично и ще ти пратя един за проба

Коментар

В плюс за вашите мнения е, че го прави на студено, но пък след първото запалване, повече няма проблем, въпреки че понякога паля и гася по над 20 пъти на ден. На другата сутрин, отново същия номер.
                    Първо палене е съпътствано с най-разреден акумулатор, и най-дълъг подгрев! Ако се приеме че батерията ти е ок, колата ти е ок, то пали ли без индикации по таблото, или не пали?

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                      пали ли без индикации по таблото
                      Не! И стартера не върти!
                      Тази сутрин направи същото и след около 20 секунди арматурата светна и показа подгрев. Запали нормално и повече проблемът не се появи. Но забелязах нещо, което досега не бях видял. Имаше ток за габарити и фарове.

Още не съм проверявал токовете по контактния ключ, че има разглобяване, а време не!

Коментар

Не! И стартера не върти!
                        Тази сутрин направи същото и след около 20 секунди арматурата светна и показа подгрев. Запали нормално и повече проблемът не се появи. Но забелязах нещо, което досега не бях видял. Имаше ток за габарити и фарове.

Още не съм проверявал токовете по контактния ключ, че има разглобяване, а време не!

На мен ми е правил така бензинов Додж,след тотална липса на power на оригиналния акумулатор.Но дори и тогава в някакъв момент на просветление след известно време идваше токи и палеше.
                        След това нямаше проблем през деня,и така до следващия път.
                        Grand Cherokee WJ
                        Dodge Caliber
                        E 430 4-matic-T(S210)
                        GLK

Коментар

Опитай да пуснеш фаровете на дълги когато има проблем .........

Sent from my S50 using Tapatalk
                          Еди Рангелов : 0885 088 444
                          Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                            Опитай да пуснеш фаровете на дълги когато има проблем .........

Sent from my S50 using Tapatalk
                            Това го пропуснах да напиша,така си решавам проблема и с двете коли.Вдига се пусковия ток.Само че,ги пускам 3 пъти преди да запаля.
                            Grand Cherokee WJ
                            Dodge Caliber
                            E 430 4-matic-T(S210)
                            GLK

Коментар

Това се прави, за да се затопли акумулатора. Понякога наистина помага, но при мен е друго - няма напрежение на подгревните свещи, няма на включвателя на стартера, няма на арматурното табло. Иначе си има за габарити и фарове. Фаровете светят, но другото не работи. Днес оставих фаровете да светят и след около 20 секунди арматурата светна, показа подгряване и двигателя си запали. Ток за стартера си има достатъчно. Както върти, смятам, ще има ток и за още един стартер.

Едно време quadra беше дал схеми на този модел, но сега не ги намирам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X