Обява

Свий
Няма добавени обяви.

275/70 R18 Nokian Hakkapeliitta LT2 - добър избор за ли е за Wrangler JK стандартен?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 275/70 R18 Nokian Hakkapeliitta LT2 - добър избор за ли е за Wrangler JK стандартен?

Здравейте,

Дойде време да сменя зимните гуми и да сложа нови та се чудя дали този (275/70 R18 Nokian Hakkapeliitta LT2)вид и размер гума ще е добре на стандартен Сахара?

Само този модел гуми се предлага в 33" размер на 18 цола джанти и за това съм силно ограничен, ако Cooper Weather-Master WSC имаха по-големи размери щях да ги взема без да се замисля, защото вече четири години и почти 100 000км съм повече от доволен от тях но уви в големите размери избора на зимни гуми е ограничен.

В момента съм с 265/60 R18 и когато бяха нови предните леко опираха в стабилизиращата щанга при пълен завой, ако внимавам мисля си тия Нокиан може би ще са добре, какво мислите?
    Последно редактирано от BatGeorgeone; 14-09-16, 12:29.
    Бъдете живи и здрави!

От: 275/70 R18 Nokian Hakkapeliitta LT2 - добър избор за ли е за Wrangler JK стандар

Жорка, на 3 леки коли съм изтъркал по два комплекта Nokian-и, като зимните винаги Hakkapeliitta.
    Гумите ги карах по два сезона и после - продавам.
    Nоkian като производител е спечелили респекта ми в много отношения.
    Зимната им серия е много добра, а с Hakkapeliitta си джитках в снега Петрохан без вериги,
    спиране, тръгване, заобикаляне на слагащи вериги или бутащи и нагоре и надолу.
    Това на лек автомобил с предно.
    На Оутбека му бях сложил WR D3, също с перфектни резултати в сняг, кал и много добро поведение на лед.
    Излаза ми от къщи е 15% наклон и Субаруто се измъква без замисляне и на заледеното.
    За съжаление WR D3 са доста меки и цивилни, срязах два пъти една и съща гума странично / на камък в дълбока кал /
    и замених целия комплект с АТ /Yokohama/ по чисто прагматични подбуди, спрях да сменям летни със зимни и спрях да ги мисля като се навра в киреча.
    За Hakkapeliitta имай предвид, че е доста "снежна" гума. Перфектна е за всякакви снежни пътища и е малко безсмислена ако няма сняг, а само дъждове.
    В смисъл, ако ще карам зимата проходи Алпийско-Старопланински или по-дълготрайни снежни зони /Скандинавия и т.н./ Hakkapeliitta си струва отвсякъде.
    Иначе може би WR /гледам има и 4-ка вече/.

Коментар

От: 275/70 R18 Nokian Hakkapeliitta LT2 - добър избор за ли е за Wrangler JK стандар

Карал съм я на 17-ки - супер гума, но "снежна" - т.е. ако случим на безснежна зима и топла - ще се изяде бързо, особено ако се карат много километри. Но аз бих си я взел отново - аз обичам да са ми по-агресивни зимните, а и чак толкова много не въртя.
      Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
      Grand Cherokee 3.0

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
        Жорка, на 3 леки коли съм изтъркал по два комплекта Nokian-и, като зимните винаги Hakkapeliitta.
        Гумите ги карах по два сезона и после - продавам.
        Nоkian като производител е спечелили респекта ми в много отношения.
        Зимната им серия е много добра, а с Hakkapeliitta си джитках в снега Петрохан без вериги,
        спиране, тръгване, заобикаляне на слагащи вериги или бутащи и нагоре и надолу.
        Това на лек автомобил с предно.
        На Оутбека му бях сложил WR D3, също с перфектни резултати в сняг, кал и много добро поведение на лед.
        Излаза ми от къщи е 15% наклон и Субаруто се измъква без замисляне и на заледеното.
        За съжаление WR D3 са доста меки и цивилни, срязах два пъти една и съща гума странично / на камък в дълбока кал /
        и замених целия комплект с АТ /Yokohama/ по чисто прагматични подбуди, спрях да сменям летни със зимни и спрях да ги мисля като се навра в киреча.
        За Hakkapeliitta имай предвид, че е доста "снежна" гума. Перфектна е за всякакви снежни пътища и е малко безсмислена ако няма сняг, а само дъждове.
        В смисъл, ако ще карам зимата проходи Алпийско-Старопланински или по-дълготрайни снежни зони /Скандинавия и т.н./ Hakkapeliitta си струва отвсякъде.
        Иначе може би WR /гледам има и 4-ка вече/.
        Мерси много Румба!

И аз винаги съм харесвал и доверявал на зимните Нокиан, на колата имах такива, а на жената на Черока взех Нокиан АТ които се оказа, че са сделани в Русия, което за сега не е проблем.

Проблема ми е, че карам много километри и искам тази зима да шетам из северната част на острова и евентуално поне 1-2 излизания из Европа зимата, а там искат задължително зимни а и дреме ми кво искат, аз ги слагам за безопасност на мен и семейството, това ми е основанието.

Дилемата в момента е между 33ки Нокиан зимни и 31ци Куупър пак зимни, Нокиана е 220 паунда на гума, Куупъра е 110 паунда.

Осъзнавам, че ще е разсипия да хабя скъпи гуми в топлото и безснежно време в Англия ама искам малко по-големи гуми и само тия имат размери.

Всъшност има и едни китайски Sailun Ice Blazer WS T2 в 275 / 65 /18 които са около 110 кинта но не ми се слагат китайски гуми по ясни причини.
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
          ...

...
          В момента съм с 265/60 R18 и когато бяха нови предните леко опираха в стабилизиращата щанга при пълен завой, ако внимавам мисля си тия Нокиан може би ще са добре, какво мислите?
          Ако сегашните Ви гуми са 265/60 R18 и леко опират 275/70 R18 изобщо няма да влязат.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
            Ако сегашните Ви гуми са 265/60 R18 и леко опират 275/70 R18 изобщо няма да влязат.
            33ки влизат и ще как в Сахара, не са проблем за влизане, когато бяха нови моите Куупъри леко опираха при пълен завой, това става само на място с ниска скорост, не е проблем да имам едно на ум или просто да навия ограничителите на завой.
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Мъдростта ми говори все повече, че е не много разумно да купувам толкова скъпи гуми заради няколко дни сняг и 2-3 седмици под нулата, я има я не.

Май ще си взема още един път същите зимни гуми, дори и по-малки размери, сега са на 105 кинта с доставката и ДДС, мисля все още, ама на там клоня...
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Купих си пак същите зимни гуми Cooper Weather-Master WSC 265/65 R18 112T studdable, сигурно ще почакам да пристигнат и още малко ще почакам докато застудее преди да си сложа...
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Поръчах си четири броя от тия Cooper Weather-Master WSC 265/65 R18 114T и вчера ми дойдоха само три гуми, ДПД е куриера и освен ядове и нерви друго не можа да сподели с мен, скоро ще пусна нова тема за "веселията" в последно време с т.н. он лайн покупко-продажби...
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Драсни ако обичаш името на сайта от който ги поръча, че и аз ще купувам зимни гуми тия дни да не налитам на същите образи. Или куриера я е стоварил на друго място?
                    Subaru Legacy 2.5
                    Suzuki GS500 E

Коментар

Здрасти Мартине, вчера получих и 4тата гума просто ДПД нещо се бяха объркали и забавиха едната гума с ден и половина, но случва се дори и на по-големи куриери да оакат нещата

Масово, да не кажа 99% от сайтовете се оперират от немска фирма ДЕЛТИ, mytyres etc...

Всичко идва с ДПД от Германия за 2-3-4 дни и пичовете са коректни и отговарят веднага.

Вече 3-4 комплекта гуми купувам от ДЕЛТИ за последните 5 години и нямам ядове.

Гумите ми дойдоха произведени 49та седмица на 2015 което си е супер за зимна гума.
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Според мен, щом заводския размер гуми ти опират, трябва да закараш колата в сервиз.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          Според мен, щом заводския размер гуми ти опират, трябва да закараш колата в сервиз.
                          Пламене, принципно си прав ама зимните ми гуми са по-широки от заводските и опираха точно вътре в подкалника при пълен завой, правеха петънце колкото костилка от кайсия.

За реглаж на предница не смятам да ходя на сервиз, щото точно на моя вранглер знаеш много добре няма какво да му се регулира освен само един параметър, точно защото окачването ми е заводско.
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Мерси за ъпдейта. Аз наскоро поръчвах демпферна шайба за моята кола, и куриера първо 3-4 дни поред лъже че е идвал на адреса и нямало никой, а жената седи по цял ден вкъщи с детето и го чака. Накрая се обадих и поръчах да ми оставят пратката в магазин до нас да си я получа от там и като отивам тя така зверски метната на някой бетон че беше отчупено парче от метала. Та такива ми ти работи с тез куриери от UPS.
                            Subaru Legacy 2.5
                            Suzuki GS500 E

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X