Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закупуване на Jeep Cherokee 2.5 I

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Закупуване на Jeep Cherokee 2.5 I

Здравейте колега , нов съм в форума и искам да задам няколко въпроса относно покупката ми . Решил съм да си купувам джип , спрял съм се на Jeep Cherokee XJ 2.5I , 2001 год с климатик и чисто нов газов инжекцион цената му е 4500 , та заслужава ли си финикийските знаци които му се търсят в отлично състояние е на снимките без ръжди кърпежи и други грозотии , Десен волан !!.Искам да попитам притежателите на тоя джип и основно с тоя мотор , достатъчно ли е мощен за това купе . Какво трябва да гледам преди да го закупя . Тромаф ли е на ниски , как върви по асфалт и по черни пътища , кал , сняг , главно ще се ползва за разходки из черните пътища и за градска кола няма да го ползвам за тежки офф-роади . За разхода на гориво какво е положението там , знам че то зависи от карането и терена, но някакво средно горене , за да съм подготвен . И като цяло искам да попитам за поддръжката му , знам че е джип и неочаквам подръжка като на лека кола . Имали някакви по сериозни проблеми с които е възможно да се сблъскам след покупката ( недостатъци ). Живот и здрав след като се сдобия с него мисля да се повдигне малко и да го накича с едни '' рошеви 31ци '' и нищо по конкретно , само леки глезотийки като - шнорхели , лед барове .....за да е лъскачка за пред заведенията . Ще съм много благодарен на всеки един от ВАС , който отдели 5мин за да драсне едно коментарче и ми помогне за избора .

От: Закупуване на Jeep Cherokee 2.5 I

Моторът е здрав, но е слабичък. С големи гуми съвсем ще умре. Аз бих търсил с 4 литровия мотор. Парт тайм е и на сняг изисква шофьор с добра ерудиция.

Коментар

Разхода на 4.0 и 2.5 май няма да е много различен. Поведението обаче според мен ще в сериозен плюс на 4.0! Самите мотори ако нещо не греша са еднакви единия 4 цилиндров другия 6. Повдигане и рошави гуми губят поведение на магистрала. Гледай за ръжда, масла, и внимателно се информирай коя раздатка какво прави!

Каква скоростна кутия гледаш? Предполагам ръчка, заради 2,5.....Решението окончателно ли е за 2,5?

Коментар

Ако може малко да ме светнете и запознаете с раздатките на тея черокета . 2.5 не е окончателното ми решение , срях се на това поради простата причина че ненамирам нещо толкова лъскаво , читаво и запазено за тея пари с мотор 4.0 . Но ако излезе нещо 4литрово , 2.5 отпада .

Коментар

Тук има информация за раздатките и за всичко останало относно модела. Ако си спокоен шофьор, не търсиш някаква динамика и караш с нормален размер гуми 4 цилиндровия мотор може и да ти допадне. Предния ми джип беше такъв и го карах 5-6 години. Разхода само в града е по малък от 6 цилиндровия. Извън града, в някои случаи 2.5 гори повече от 4.0. И аз ти препоръчвам да се огледаш за по-големия мотор, особено ако мислиш да слагаш по-големи гуми.
          Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

4.0 по-добре.

Коментар

Първоначално публикуван от ГРАНД Преглед на мнение
              4.0 по-добре.
              Ако има такъв.Понякога е по-добре да се вземе читавия вариант.
              Освен това всеки мотор от 4.0 нагоре е още по-добре и така темата ще стане безкрайна.
              Grand Cherokee WJ
              Dodge Caliber
              E 430 4-matic-T(S210)
              GLK

Коментар

Абе все пак 2.5L I4 е за предпочитане пред дизеловия вариант на xj.

Коментар

Първоначално публикуван от 4wheel Преглед на мнение
                  Напълно съм съгласен колега и дума да не става за дизела , особенно VM Мотора

Коментар

Първоначално публикуван от 4wheel Преглед на мнение
                    Така е и,ако колегата си е харесал читав екземпляр да не му мисли.
                    Grand Cherokee WJ
                    Dodge Caliber
                    E 430 4-matic-T(S210)
                    GLK

Коментар

Аз така купих моя TJ вранглер- 2 шестака 4Л, пълни кочини, ама тотални и един 2.5 със счупен диф, обаче слънце и на малко мили.Направих сметка, цената му плюс смяна с нов диференциал-два пъти по-евтин от всеки от двата шестака. Е, верно после пак сменях и двата дифа с бавни, като сложих 33" гуми, но си струваше.

Коментар

Здравей колега аз карам такъв xj2.5i мога да кажа, че е здрава джипка с бавна раздатка 231 и в планината няма проблем.Карам с гуми 235,75,15, разход на газ извън градско с 120км.-13л, разход в София 16/17л
                        Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD
                        Toyota Hilux III

Коментар

Първоначално публикуван от Nikola Nikolo-v Преглед на мнение
                          Здравей колега аз карам такъв xj2.5i мога да кажа, че е здрава джипка с бавна раздатка 231 и в планината няма проблем.Карам с гуми 235,75,15, разход на газ извън градско с 120км.-13л, разход в София 16/17л
                          С уговорката, че това с разхода е малко относително, но посочените числа силно се доближават (особено на извънградско) до разхода на 4-литровия двигател и то при по-тежкия Гранд Чероки. Т.е. ако има възможност и се намери читав екземпляр 4-литровият шестак ще е по-добър избор.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Преди черока две години карах Grand Cherokee zj4.0 разхода беше 27/30л.газ София и 15/16л. извън гадско с 120км.И заради АСК сега е раздел части и дитайли
                            Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD
                            Toyota Hilux III

Коментар

Предполагам е бил с нормална газова уредба, и уговорка че толкова си може от правещия настройки?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X