Обява

Свий
Няма добавени обяви.

JeepR

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• JeepR

Да се похваля - след като започнах на съветска кола с корени в Италия, минах през германска и японска, стигнах и до Американка. Вече съм горд собственика на Jeep KJ Sport 2003г. 2.4 бензин

Оператор на италиански реактивен жребец

От: JeepR

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0943.JPG
Прегледи:1
Размер:363.1 КБ
ID:5724062Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0944.JPG
Размер:378.8 КБ
ID:5724063Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0945.JPG
Размер:376.6 КБ
ID:5724064Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0946.JPG
Размер:407.1 КБ
ID:5724065

Коментар

А честито!
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

По документацията доколкото разбрах се комплектува с два вида заден мост:
        Масло заден диференциал 75W90 (2.08l)за 8 ¼ мост или 75W-140 за 198RBIМодел 35 1.24 L
        Дали някой колега може евентуално да ми каже как да разбера какъв ми е задния мост?

Коментар

Честито и от мен! Много да те радва.
          Георги Танев (0+)
          Land Rover Discovery 1 300 TDi
          Land Rover Club Bulgaria
          0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Интересноо, до тук все ферозаджии

Коментар

Първоначално публикуван от Jr. Преглед на мнение
              Дали някой колега може евентуално да ми каже как да разбера какъв ми е задния мост?
              Тук е описано как можеш да провериш по VIN-a на автомобила.

П.П. Честито! Добре изглежда на снимките.
              Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Първоначално публикуван от valkiller Преглед на мнение
                Тук е описано как можеш да провериш по VIN-a на автомобила.
                Бе , май и отдолу можеше да се види точно какво е монтирано на модела
                пп Не съм Фероза-джия , но и от мен честито!
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Кво да правиш Стара любов ...
                  Георги Танев (0+)
                  Land Rover Discovery 1 300 TDi
                  Land Rover Club Bulgaria
                  0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Аз две още търкалям със страшна сила

Коментар

Да се похваля - след като започнах на съветска кола с корени в Италия, минах през германска и японска, стигнах и до Американка. Вече съм горд собственика на Jeep KJ Sport 2003г. 2.4 бензин
                      По документацията доколкото разбрах се комплектува с два вида заден мост:
                      Масло заден диференциал 75W90 (2.08l)за 8 ¼ мост или 75W-140 за 198RBIМодел 35 1.24 L

Честито. От значение е дали е с LSD-диференциал отзад или не, затова маслото е или 80w90 (ако е без) или е 75w140 + добавка ако няма в маслото - за ЛСД.
                      Качваш едната задна гума на стойка да се върти свободно, раздатката само на задно и леко потегляш. Ако слезе от стойката, значи си с LSD и ти трябва 75w140 + добавка.
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Честита придобивка! Машинката изглежда супер - много е лачена.

P.S. Аaaa, колега, теглича, трябва ли ти?
                        "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Ела де, трябва да се надраска на капака с ръждиф пирон гъсс против уроки и зли очи
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Теглича ми трябва. Иначе ще намина, само да видим кога.

Коментар

Маслото е 75в140 ако ще теглиш и караш повече офроуд и 75в90 ако не, без значение какъв е моста. Ако имаш Trac-Lock (на тая кола така се казва ЛСД-то) се слага добавка за него. За ЛСД-то най добре си провери билд шийта по ВИН, информацията е публична на сайта на Крайслер/Джиийп. Ще видиш точно какво е монтирано на колата във фабриката. 2004-та почти със сигурност не си с ДАНА мост а с Крайслер корпорейт 8.25.

Също така виж с коя раздатка с ии какво масло се слага в нея. В някой (а може и във всички но не съм сигурен) от раздатките за модела се слага хидравлична течност за автоматик. Първия бъгларски майстор я източва без да гледа и слага диференциално масло. Та провери какво има вътре и дали не трябва да се смени.

Друга детска болест на тия коли е падането на прозорците. Съветвам те да отстраниш тоя проблем превантивно за да не си намериш колата някой ден с паднал прозорец и пълна с вода или обрана. Проблема е заложен конструктивно в ел стъклата. Жилото се захваща към пластмасовата плочка дето държи стъклото през един детайл с всички характеристики на капачка от химикал залепена чрез разтапяне на пластмасовата плочка. Съответно тоя детайл се откъсва много лесно и прозореца пада до най-долно положение. Продават се метални плочки, може да ги смениш. Сиромашкия вариант е да отрежеш ти капачката от химикал, да пробиеш дупки в плочката и през тия дупки да стегнеш жилото с медна тел към плочката. Правил съм и двте и двете работят чудесно. Свали корите на вратите, огледай вътре и ще видиш кое как. Възможно е преден собственик да е решил проблема и вече да стои друг тип детайли вътре. Но прегледай и 4-те врати да няма изненади.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X