Да се похваля - след като започнах на съветска кола с корени в Италия, минах през германска и японска, стигнах и до Американка. Вече съм горд собственика на Jeep KJ Sport 2003г. 2.4 бензин
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
JeepR
Свий
X
-
От: JeepR
По документацията доколкото разбрах се комплектува с два вида заден мост:
Масло заден диференциал 75W90 (2.08l)за 8 ¼ мост или 75W-140 за 198RBIМодел 35 1.24 L
Дали някой колега може евентуално да ми каже как да разбера какъв ми е задния мост?Оператор на италиански реактивен жребец
Коментар
-
Първоначално публикуван от Jr. Преглед на мнениеДали някой колега може евентуално да ми каже как да разбера какъв ми е задния мост?
П.П. Честито! Добре изглежда на снимките.Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.
Коментар
-
Първоначално публикуван от valkiller Преглед на мнениеТук е описано как можеш да провериш по VIN-a на автомобила.
пп Не съм Фероза-джия , но и от мен честито!Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Jr. Преглед на мнениеИнтересноо, до тук все ферозаджииСтара любов ...
Георги Танев (0+)
Land Rover Discovery 1 300 TDi
Land Rover Club Bulgaria
0887 930 238, 0878 797 768
Коментар
-
Първоначално публикуван от Jr. Преглед на мнениеДа се похваля - след като започнах на съветска кола с корени в Италия, минах през германска и японска, стигнах и до Американка. Вече съм горд собственика на Jeep KJ Sport 2003г. 2.4 бензинПървоначално публикуван от Jr. Преглед на мнениеПо документацията доколкото разбрах се комплектува с два вида заден мост:Първоначално публикуван от Jr. Преглед на мнениеМасло заден диференциал 75W90 (2.08l)за 8 ¼ мост или 75W-140 за 198RBIМодел 35 1.24 L
Дали някой колега може евентуално да ми каже как да разбера какъв ми е задния мост?
Честито. От значение е дали е с LSD-диференциал отзад или не, затова маслото е или 80w90 (ако е без) или е 75w140 + добавка ако няма в маслото - за ЛСД.
Качваш едната задна гума на стойка да се върти свободно, раздатката само на задно и леко потегляш. Ако слезе от стойката, значи си с LSD и ти трябва 75w140 + добавка.България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Jr. Преглед на мнениеИнтересноо, до тук все ферозаджии0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Маслото е 75в140 ако ще теглиш и караш повече офроуд и 75в90 ако не, без значение какъв е моста. Ако имаш Trac-Lock (на тая кола така се казва ЛСД-то) се слага добавка за него. За ЛСД-то най добре си провери билд шийта по ВИН, информацията е публична на сайта на Крайслер/Джиийп. Ще видиш точно какво е монтирано на колата във фабриката. 2004-та почти със сигурност не си с ДАНА мост а с Крайслер корпорейт 8.25.
Също така виж с коя раздатка с ии какво масло се слага в нея. В някой (а може и във всички но не съм сигурен) от раздатките за модела се слага хидравлична течност за автоматик. Първия бъгларски майстор я източва без да гледа и слага диференциално масло. Та провери какво има вътре и дали не трябва да се смени.
Друга детска болест на тия коли е падането на прозорците. Съветвам те да отстраниш тоя проблем превантивно за да не си намериш колата някой ден с паднал прозорец и пълна с вода или обрана. Проблема е заложен конструктивно в ел стъклата. Жилото се захваща към пластмасовата плочка дето държи стъклото през един детайл с всички характеристики на капачка от химикал залепена чрез разтапяне на пластмасовата плочка. Съответно тоя детайл се откъсва много лесно и прозореца пада до най-долно положение. Продават се метални плочки, може да ги смениш. Сиромашкия вариант е да отрежеш ти капачката от химикал, да пробиеш дупки в плочката и през тия дупки да стегнеш жилото с медна тел към плочката. Правил съм и двте и двете работят чудесно. Свали корите на вратите, огледай вътре и ще видиш кое как. Възможно е преден собственик да е решил проблема и вече да стои друг тип детайли вътре. Но прегледай и 4-те врати да няма изненади.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар