Здравейте колеги
нека споделя проблема с който се сблъсках.миналата седмица при пътуване от София към Пазарджик по нанагорнището преди тонелите скалата ми удари 110 градуса и ме хвърли в паника. слязох на входа на тунела и какво да видя от дясната страна някъде под бронията течеше антифриз като чешма.Тък като имам винаги туба с виода в багажника отворих бавно капачката и долях почти 4 литра вода.запалих и температурата падна на 95 градуса.потеглих и до Пазардик всичко бе ок.Долях антифрис до горе и си върших работата два дена без да слизам от нея но само в Пазарджик. На третия ден ми светна лампата за липса на охладителна течност. От там айде на майстор,Човека ми каза да отворя капака без да гася двигателя,затана оптпред и спря перката с ръка,викам си ясно Виското е заминало ще поръчам ново както и сторих сега не загрява но губи течност без видим теч. така че моля за мненеия къде изчезва трая течност (литър на седмица а ако карам 50-ТИНА КИЛОМЕТРА ДВА)??? Благодаря предварително ! а забравих да вметна че установх че едното уплатнение на капачката на разширителния съд я няма
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
проблеми с охладителната система на Jeep Grand cherokee 3.1
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
От: проблеми с охладителната система на Jeep Grand cherokee 3.1
колега нито пуши бяло нито надува тръбите.дори и на 100 градуса тръбите бяха меки а и не съм го карал в червената зона .писах къде е теча,появява се само когато настъпя джипката.всеки ден пътуван Пазарджик-Пловдив с нея.пали от раз дори без да припуши.Първоначално публикуван от peter3d Преглед на мнениеКолега, нещата клонят към шлайфане на глави. Нормален проблем за този мотор.
Като загрее надува ли маркучите?
Коментар
-
и кое те кара да мислиш че са глави Брат?Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнениеГлави брат, глави.
Коментар
-
Колега и моята не пушеше, не надуваше в началото маркучите и нямаше боза, но харчеше антифриз.
Сам разбираш, че ако не тече под мотора, то тече в него, за съжаление...Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com
Коментар
-
Ами това че изчезва антифриза , а няма петно около двигателя. Много правилно ти е казал колегата , ако не тече около мотора значи тече в него.Първоначално публикуван от nik71 Преглед на мнениеи кое те кара да мислиш че са глави Брат?
Коментар
-
"Тече" към/в някой цилиндър и после през кюнеца, за сега.Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнениеНо като тече вътре,маслото трябва да е боза?
ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Колеги, съветвам да не чакате много, защото се получава нарушено циркулиране на антифриза и ще направите по-лошо състоянието на мотора.
Огледайте все пак по-добре от вън дали нещо не тече, ако не то отваряйте мотора. Този голям разход на антифриз не е от малко капане
Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com
Коментар
-
Колега, писал си следното:
"От там айде на майстор,Човека ми каза да отворя капака без да гася двигателя,затана оптпред и спря перката с ръка,викам си ясно Виското е заминало ще поръчам ново както и сторих сега не загрява но губи течност без видим теч. така че моля за мненеия къде изчезва трая течност (литър на седмица а ако карам 50-ТИНА КИЛОМЕТРА ДВА)???"
Та, така стават недоразуменията...
Ако тече зад халогена, там е преливника на казанчето с охладителна течност... т.е. надървя маркучите и от там избутва водата.Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com
Коментар
-
Първоначално публикуван от nik71 Преглед на мнениеустановх че едното уплатнение на капачката на разширителния съд я нямаЗащо не започнеш първо от тук. Смени я тази капачка.Първоначално публикуван от nik71 Преглед на мнение...тече отвън ...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар