Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен шум при палене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен шум при палене

Добро утро колеги.
    От известно време имам един не особено голям проблем при паленето на джипа.
    При първоначално палене а и в последствие, се чува едно съскане и се увеличи
    времето на въртене на стартера, е не с много, до запалването на двигателя. След това
    всичко си е наред в работата му. Но има и моменти особено като загрее, когато се налага да
    въртя стартера доста време и интересното е, че запалва след като подам газ със педала.
    Компа не отчита никаква грешка. Няма промяна във вървенето нито в разхода на гориво.
    Този проблем не се проявява винаги, прави го избирателно. Според мен, най вероятно засмуква
    въздух от някъде, но при повърхностен оглед, не се виждат проблеми.
    Ако сте се сблъсквали с този проблем, моля за съвет. Благодаря и приятни почивни дни.
    Jeep Grand Cherokee 2.7 crd-2002 год.

От: Странен шум при палене

Здравей, има много писано по темата поразрови се.
    Вероятно е въздух. Като начало насочи се към маркучите около горивния филтър и горивните помпите.
    "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

ОК. Благодаря.
      Най вероятно има много писано и то в много теми, къде в началото, къде в средата или в края.
      Но в този голям океан от въпроси и отговори търсенето е процес отнемаш доста време.
      Ще се опитам да го отделя, както и да проверя системата.

Коментар

Здравейте.
        Продължението на този проблем е, че колкото повече загрява двигателя, толкова по трудно пали.
        При температура около 89-92 градуса, запалването става след продължително въртене на стартера
        и подаване на газ.
        Както писах и в началото, компютъра не отчита никакви грешки а и няма други индикации във вървенето.
        Дайте съвет къде да търся причината.

Коментар

А колата е ?

Sent from my S50 using Tapatalk
          Еди Рангелов : 0885 088 444
          Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Тя колата е ясна, други работи не са ясни за да се даде що годе точен съвет.
            Колега, чичко Дизел е казал: - "За да стартира и работи дизеловия ДВГ му трябва гориво и условия за да се възпламени това гориво"!
            Гориво явно, че имаш (със сигурност в резервоара), условия имаш ли!?

Коментар

А чичко Руди дали е мислил ,че след години на неговото творение ще наслагат сума ти датчици и тн. полюциЙ. Тръгнала да умира помпа високо налягане.Гледайте на топло какво налягане дава това чудо.

Коментар

Ааа, макар всичките полюции наслагани от наследниците на чичкото, условията са си в пълна сила.
                Помпата високо налягане за да вдигне необходимото налягане и компа да отвори инжекторите, нещо трябва да я завърти с необходимите обороти .... стартова уредба май се води .... та дали първо да не се видят оборотите на ДВГ на стартер!?

Коментар

Ако помпата е тръгнала, не трябва ли и при студен и топъл старт налягането да е едно и резултата да е същия. Да не пали и на студено.
                  Андро, това със оборотите на ДВГ не го разбрах, но предполагам, че е оборотите които стартера прави на двигателя. Аз имам някакво
                  виждане по въпроса и то е, че дюзите са се шашнали нещо от горивото и докато си дойдат на себе си, ще трябва да прекарам един рез. гориво,
                  качествено, с добавка и да се нормализират нещата.

Коментар

Първоначално публикуван от valls Преглед на мнение
                    Ако помпата е тръгнала, не трябва ли и при студен и топъл старт налягането да е едно и резултата да е същия. Да не пали и на студено.
                    Андро, това със оборотите на ДВГ не го разбрах, но предполагам, че е оборотите които стартера прави на двигателя. Аз имам някакво
                    виждане по въпроса и то е, че дюзите са се шашнали нещо от горивото и докато си дойдат на себе си, ще трябва да прекарам един рез. гориво,
                    Къде си зареждал последно?
                    Grand Cherokee WJ
                    Dodge Caliber
                    E 430 4-matic-T(S210)
                    GLK

Коментар

Ако помпата е тръгнала, не трябва ли и при студен и топъл старт налягането да е едно и резултата да е същия.
                      На това ДВГ му трябват минимум 170 бара за да запали.Ако помпата е здрава налягането и на топло и на студено е все 300 бара. Като тръгне помпата на студено някак си ги прави заветните 170 ама на топло и трябва доста въртене да ги докара. Ако пък и писаното от Андро влезе в уравнението те ти проблеми.

Коментар

Последно съм зареждал на бензиностанция от веригата на Марешки. Но отзивите за нафтата там са добри. Запознати ми казаха, че е румънска.
                        Ще проверя и помпата.

Коментар

Дюзите не могат да се шашкат,те или работят коректно или пикаят,но това сравнително лесно се проверява.В твоя случай мисля , че не става въпрос за дюза.Поздрав
                          Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X