Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем след смяна на задно каре преден кардан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем след смяна на задно каре преден кардан

Първоначално публикуван от sovaxa Преглед на мнение
    Благодаря,
    но в rockauto.com не намирам 2.5 CRD.
    Да разбирам ли, че в БГ всичко е менте?
    Ходовата част не е по-различна при другите, пробвай с друга година на производство или друг модел KJ, ако не става, Жоро ще ти го намери.
    За ментета - форумният опит специално за това каре, май-май точно това показва.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Ходовата част не е по-различна при другите, пробвай с друга година на производство или друг модел KJ, ако не става, Жоро ще ти го намери.
      За ментета - форумният опит специално за това каре, май-май точно това показва.

Коментар

Редно е да спомена че се обадих на Вест Ауто да им спомена за проблема и след няколко дена ми изпратиха ново каре. Старото го върнах.
        Днес преди обяд го сложих и към момента всичко е наред. Още при самото слагане усетих че карето се движи много по-свободно от старото.

С раздатката също всичко изглежда наред.

Използвах момента да гресирам всички движещи се точки под колата и резултата е отличен.

"Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Interceptor Преглед на мнение
          Редно е да спомена че се обадих на Вест Ауто да им спомена за проблема и след няколко дена ми изпратиха ново каре. Старото го върнах.
          Днес преди обяд го сложих и към момента всичко е наред. Още при самото слагане усетих че карето се движи много по-свободно от старото.
          И новото е аут... същия сценарии.....
          "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Interceptor Преглед на мнение
            И новото е аут... същия сценарии.....
            Първоначално публикуван от стар подпис на дядо Владо, дето май му платиха да го смени
            повече с части купени от "Вест ауто" няма да работя!

Коментар

И аз преди време имах проблем с каре закупено от Вест Ауто само дето при мен изкара има няма 5км. и не го приеха за рекламация. След това поръчах от скорпионите, някакво италианско май беше и вече 30 000 км. никакви ядове.
              Никога повече части от "Вест Ауто"!!!
              Jeep Grand Cherokee WJ 4.7 V8 2000 year

Коментар

Аз пък днес лежах под джипа и пак ви казвам че вътрешно каре от Голф 3 или пасат б3/4 ще стане! Ако някой ми подари старо счупено каре ще ида в Ауто + и ще изровя точен модел каре от ФВ. Не вярвам да са направили специално шлиците на Джиип по-различни та само и само да е друго.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                  Аз пък днес лежах под джипа и пак ви казвам че вътрешно каре от Голф 3 или пасат б3/4 ще стане! Ако някой ми подари старо счупено каре ще ида в Ауто + и ще изровя точен модел каре от ФВ. Не вярвам да са направили специално шлиците на Джиип по-различни та само и само да е друго.
                  Има и такива опциЙ. Каре от полуоска на "Ланча Тема" например. Стават, но нещо се чупят... не толкова бързо като тия от "Вест Ауто" все пак. Изкарват около година.

Коментар

Точно за това говоря! Може да изкарват година ама такова каре се намира на 40-70лв.

Коментар

Няма ли да ти е по евтино да се обадиш на Жоро и да платиш 200лв за едно истинско и да спреш да се занимаваш с глупости на първо време?Аз лично така направих и не съжалявам.
                      BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                        Ако някой ми подари старо счупено каре
                        Ела
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                          Няма ли да ти е по евтино да се обадиш на Жоро и да платиш 200лв за едно истинско и да спреш да се занимаваш с глупости на първо време?Аз лично така направих и не съжалявам.
                          Истинското не е точно 200лв. ама там някъде + някакви 100-130лв. ��

Коментар

Дали пак да пиша...? Каретата специално от Ланча стават и не са по-слаби, но са малко по-широки и за да се наниже добре на кардана трябва да се прорежат шлиците на кардана. Проблемът е, че трябва да се внимава да не се прекали, т.е. да се премери широчината на новото и да се продължи, така, че да не минава от край до край, защото кардана ще удря в капачката на маншона отзад и ще го пробие и изтича греста + влизат прах и боклуци = прецакано каре. Ако на по-късен етап се сложи оригинално каре, ще е необходимо да се слага ограничител /или зегерка някаква/ да не потъва по-тясното оригинално каре и пак да се пробие капачката на маншона. Монтирането на самия маншон с капачката на такова каре /Ланчово или др. от този размер/ има проблем, защото каналът, който "закопчава" ламаринената капачка на маншона не е на същото разстояние като на оригиналното каре. Там трябва да се пасне + силикон и да се "зачука" по новия канал. Ако тази манипулация се прави от кадърен майстор или тенекеджия даже може да не си личи.
                            ОБАЧЕ...!
                            Колкото и да е здраво едно каре, особено при лифтнати джипки си е консуматив. Отделно самите маншони са си още по-бърз консуматив /особено тези купени от местни търговци/. След втората бърза смяна като се тегли калема на части + труд + неизвестен пробег до следваща интервенция = що ги ручахме тия жабета??! Ня'а да излезе по-евтино!
                            СЪВЕТ: Купете си оригинално каре с оригинален маншон, ако и да чакате 10-на дни. Спестява пари, време, нерви и опит, който явно ще ви е излишен...
                            Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Първоначално публикуван от AAF Преглед на мнение
                              ...
                              СЪВЕТ: Купете си оригинално каре с оригинален маншон, ако и да чакате 10-на дни. Спестява пари, време, нерви и опит, който явно ще ви е излишен...
                              Проблемът е, че НЯМА ОРИГИНАЛНИ карета. Писано е по-горе - вървят в комплект с нов преден кардан. Всичко друго е "original OEM aftermarket... proudly crafted in China*"
                              *тук да се разбира както "КНР", така и "Република Китай" (демек Тайван) и някоЙ имитаториЙ (да, и такива има!) на китайските "утвърдени марки"

Коментар

Моят опит показва, че дори да е Китайско, Корейско или Тайванско, ако е предвидено и изпратено към Щатите е с друго (по-добро) качество. До сега, за двата Черока, които съм карал и обслужвал не съм имал проблем с части от Щатско, за разлика с такива купени "оригинални" от тук. Те, тези 'дето вървят в комплект с нов преден кардан да не казваш, че лично Барак Обама ги е правил...
                                Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X