Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KJ/Cherokee, 2006 играеща задна гума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• KJ/Cherokee, 2006 играеща задна гума

Здравейте, колеги
    става въпрос за KJ, 2.8 crd; преди няколко дни един приятел като караше зад мен каза, че едната ми задна гума играела, а пък другата не играе. Уверих се, че наистина е така. Ходих при гумаджия.. свалихме я, гледахме - джантата и гумата са перфектни, но си играе като крива гума. Та.. въпросът ми е на какво може да се дължи този проблем? - лагер, полуоска? Докато шофирам няма вибрации - всичко си нормално, освен това, че при десен завой се чува едно виене в задната част на играещаща джанта/гума.
    Благодаря!

От: KJ/Cherokee, 2006 играеща задна гума

Полуоска
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Не е много яко да караш така. На тая кола ако се скъса или измъкне полуоската гумата си тръгва с нея в една посока а ти заедно с останалите три гуми в друга.

Лагера при това положение също ще има кратък и тъжен живот. А пред него има семеринга която ще си замине още преди това и от там ще започне да излиза маслото дето е в задния диф. Не е лошо да погледнеш дали това вече не се случва. Огледай края на моста отдолу там се просмуква.

Добрата новина е че смяната на полуоската е доста лесна предвид че лагера няма вътрешна гривна и като я откачиш от дифа направо се изхлузва навън. Откачането от дифа също е лесно, но както винаги има едно но. Има един болт М6 в дифа който трябва да се развие (то друго не се развива), който е мазан още фабрично с уплътнител за резба. Отделно сякаш при тръгване тоя болт носи бая натоварване и има шанс ако е бил дълго в употреба да се скъса при развиване. Не почвай ремонта без да си осигуриш резервен болт такъв.

Коментар

Благодаря Ви за бързите и изчерпателни отговори. Ще я вкарвам в бокса при някой майстор. Ще съм Ви изключително благодарен, ако можете да споделите информация относно това дали лесно се намират такива части - нови/втора ръка; в какъв диапазон варират цените на полуоските и т.н.

Коментар

Каква беше повредата? Напиши два реда.
          Лесно беше само вчера
          Jeep Cherokee - Liberty 3.7
          Fab Fours Legend
          Nissan Terrano II 2,4

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X