Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем (пореден) с единия педал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем (пореден) с единия педал

Ще задам поредния тъп въпрос Сутринта след опит да подкарам животното (Гранд 3.1тд) имах следния проблем: имах 2-3 неуспешни опита да запаля ( а не беше чак толкова студено) след което на 4-тия зацепи. Но след запалването изведнъж двигателя започна да се форсира, след което забелязах, че педала на газта е "паднал" (стой в крайно натиснато ниво). Изгасих двигателя преди да съм стигнал червената зона. Като отворих капака и върнах с ръка лостчето (незнам как се нарича там кадето се закача едно жило) пуснах пак двигателя и го оставих да поработи 10-на минути. Малко по-късно забелазах че вече педала се държи нормално, но има едно жило, идващо от към посока предницата което е много хлабаво. То каква работа върши? И Като се има напредвид, че не беше чак толкова студено (-3) едва ли проблема ми е бил от замръзване. Някаква пружина ли ми е здала багажа или си имам друг проблем?
    Мерси предварително за мнението ви!
    Grand Cherokee WJ 3.1

До: Проблем (пореден) с единия педал

Жилата трябва да са 2 или 3. Едното е от педала на газта и ли управляващия механизъм, другото от темпомата/автопилота, третото което е хлабаво е за кикдауна на скоростната кутия. като запали колата не давай газ веднага за да може да си познае компйтъра газта. А за трудното палене ти трябва майстор, аз дизели не обичам.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

лошото е че аз дори не бях докосвал педала...тои сам си беше слезнал на макс. След като се опитвах да го върна нагоре с крак-той пак падаше
      Grand Cherokee WJ 3.1

Коментар

Някъде има пружина за тая работа.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

охххх. Дано просто е била замръзнала таз пружина, че не ми се сменя поредната част тази седмица
          мерси за инфото и вниманието!
          Grand Cherokee WJ 3.1

Коментар

Добре де, не е ли възможно да е влязва вода в някое от жилата и да го е блокирала, а пък после като го е върнал на ръка да е отлепило и вече да си е в ред?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

НЕ само че е възможно но и често се случва. Само че обикновенно замръзва така че не можеш да натиснеш педала. За да замръзне натиснато трябва да е изстинал с натиснат педал. Иначе на моя беше замръзнало жилото на кикдауна долу при скоростната кутия и не ми даваше да дам газ докато не се стопли. Напълних го с ATF и се оправи.

Коментар

Еми да ги напълни и той. Ако не помогне, поне със сигурност няма да навреди. Ако няма ефект - да търси скъсана пружина, или клаясала ос или нещо друго. Ако пък се управлява от моторче, може да се е збъгал компа за малко. Или нещо моторчето да запъва. Или дачика за положение, ако в дизелите има такъв. Все пак ако има комп, все ми се струва че не трябва да изключваме електрически проблем.

Аз като за начало бих прегледал жилата и всичко подвижно около тях.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При всички случаи на педала има пружина. Даже когато педала върти само датчик както е в случая.

Коментар

мерси за съветите
                    Сега вечерта педала се държеше адекватно.Понатиснах го на една права и се върна както трябва. Дано да е било от замръзване.
                    Grand Cherokee WJ 3.1

Коментар

А дали няма механизъм, който при ниски температури да подава малко газ, докато двигателя влезе в нормален режим? Нещо като автоматичен обогатител? Мисля, че при всички дизели го има и играе ролята на смукача при бензиновите мотори. Може той да е разцентрован нещо...
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Не, няма такова нещо на педала. Автоматичния обогатител е програма на компа на машината която обогатява сместа. Нищо тук не дърпа педала.

Коментар

Ама за кви жила си говорите ? На стария модел ВМ 2.5 е с потенциуметър и само кабели после. Не вярвам на по новия модел 3.1 да е с жила

Коментар

Към скоростите бре, ти като си с ръчка другите там имат и кикдаун на автоматика и темпомат

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                              Към скоростите бре, ти като си с ръчка другите там имат и кикдаун на автоматика и темпомат
                              А ако туи жило от този кикдаун е скасано има ли някакъв проблем

boko
                              Jeeep---KIA
                              https://www.facebook.com/autoboko/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X