Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Либърти. Моля за съвет!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Либърти. Моля за съвет!

Привет, колеги.
    Мой съсед по вила има Либърти от около година, година и нещо.
    Има проблем с едно от задните колела, което грее, заради спирачките вероятно.
    Казва, една година вече го мъча тоя проблем, по какви ли не майстори ходи, а и той не е вързан в ръцете и като шофьор в пенсия има някаква техническа култура.
    Казва, всичко освен барабана съм сменил, челюсти, спирачни цилиндърчета, пружини. Грее.
    Последния майстор го насочил към жилата на ръчната. Казва разглобих всичко около ръчната и самите жила салих. Вътре са като нови, смазал ги, въпреки че се движат свободно. Карал с откачена ръчна. Казва, просто накладките не се връщат.
    Само на едното колело.
    След някоолко натискания на спирачката, дори с откачена ръчна, пак започва да грее.
    Казва, като прибера накладките, НЕ грее. Аз попитах дали има съмнения за лагери. Казва че ги е сменил и тях.
    Свалял е и е продухвал тръбичките, както и е сменил спирачната течност и многократно е обезвъздушавал
    Казва, умори ме тоя джип.
    Вдигнал е ръце от него.
    Моля, ако някой има идея как да се реши проблема, да даде съвет.
    Your conscience is all you can take to your grave.

От: Проблем с Либърти. Моля за съвет!

И маркуча ли е сменил щото от него прави такива мизерии.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
      Да, става като клапан и пуска течност само в едната посока
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        Мой съсед по вила има Либърти от около година, година и нещо.
        ...
        Казва, всичко освен барабана съм сменил, челюсти, спирачни цилиндърчета, пружини. Грее.
        Че какво е това "Либи" с барабанни спирачки отзад? Комбинираните с диска барабанчета за ръчната спирачка?
        Буталата на спирачните цилиндри сменял ли е? Щото са някакви пошли бакелитови и в някакъв момент се надуват, блокират и стават задължителни за смяна (при мен не съм ги сменял, но напр. Алекс Маринов от форума го правИ това упражнение).
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
          И аз съм на това мнение,нещо пречи на спирачната течност да се върне.При натегната спирачка когато е задържала,
          пробвайте от къде ще освободи налягането.Ако има трипътник на дифа,започнете от него.Но най-вероятно е скапан маркуч.
          Пиша по принцип,какво може да е.
          .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
          Киа спортаж2000тди 98г
          Ауди А3 1.9ТДИ
          Каравана Аdria 390Q

Коментар

Аз лично не съм я заглеждал джипката, но имала само един маркуч за задните колела, от който тръгвали тръбички по моста към задните колела. Ако е от него по тая логика, не би ли трябвало да греят и двете "точИла". Вероятно има и някакъв тройник, да.
            С барабанни е отзад. Англичанка е. Някакво друго име беше, не Либърти. Но си е Либърти на практика.
            2,5 дизел е , ако това има значение.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              бакелитови и в някакъв момент .
              Аз лично ...
              Тигре, дружеБоголюб ти е дал насока, аз лично сега "се мАчим да се нАпием к`ао малечко гуде" ( имам си семеен празник), но понеже съм сам, докато тук "светя в зелено" или утре след 11.00ч звънни .....
              Последно редактирано от дядо владо; 15-05-16, 21:38.
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Bogoljub Gagic
                бакелитови и в някакъв момент се надуват, блокират и стават задължителни за смяна (при мен не съм ги сменял, но напр. Алекс Маринов от форума го правИ това упражнение).
                Да от нещо като зеленикав текстолит или подобно са буталата, но на тези с дисковите спирачки. И не, не съм ги сменял, а при смяна на накладките се оказа че е задължително да се извадят буталата, да се промие системата и особено кухината в апаратите зад самите бутала. При продължителна работа и особено накрая при вече поизносени накладки зад тях в отворилото се по-голямо пространство се събират утайките на цялата спирачна система. Ако само прибереш буталата навътре ще ги насадиш върху тези утайки, което е сигурна "рецепта" буталата да започнат да задържат и спирачките да грея. Тогава като запалиш накладките може да се стигне и до разрушаване на тези текстолитови бутала, които са направени от този материал за да не предават топлина към апаратите. Затова се прави профилактика с промиване и смяна на спирачната течност.
                Ето ги какви са:

P.S.
                всичко освен барабана съм сменил, челюсти, спирачни цилиндърчета, пружини. Грее.
                А дали самия барабан не е изкривен при прегряване и вече каквото и да правиш все ще трие в накладките и ще грее. Ако задържат челюстите и се движиш така няколко километра бързо ще запалиш накладките до степен да започне да пуши. А ако само барабанът е крив и докосва някъде накладката то е възможно само да загрява, но да не се стигне до критични температури. Нека го проверят този барабан примерно на струг дали е крив и има биене при въртене.
                Последно редактирано от Алекс Маринов; 15-05-16, 23:17.
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Преди 1 седмица, мой приятел имаше също проблем с задните спирачки - задържаше задно дясно колело. След смяната на въпросното текстолитово бутало и гумения уплътнител на спирачният апарат, всичко се оправи.
                  Това е лека, ако отзад спирачките са дискови.
                  Обаче се споменава, че според човека от зад е с барабани-така ли е, или се е заблудил от това,че накладките на ръчната са в един вид барабани?
                  / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

При мен задните са дискови. След смяна на накладки започна да задържа задно ляво колело. Оправи се с разглобяване и сглобяване на спирачния апарат.

Коментар

Благодаря на всички за насоките!

Коментар

Благодаря на всички за насоките!
                        Добре благодариш, ама проблема остана, задържа, и това е. Дъ`ъъъъъ`аата.
                        Проверени и двете колела, всички неравности по накладки и около тях шлайфани, слабите (нови)възвратни пружини заменени със стари, но по-твърди, при един от опитите беше добре, след това - МЯУ...........продължаваме с четене и опити
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря, че все пак си се захванал, деде!
                          И аз нямам логично обяснение. Много пъти сме го обсъждали с Васко.
                          Дано се намери решение!

Иначе пак ще му търсим Кия

Коментар

Дедо виж маркучи и тръби , при мен имаше подобно леко задържане на задно дясно с нови цилиндърчета , накладки и пружини . Оправи се като скъсахме една тръбичка и от яд смених всички тръби от колелата до ABS модула !
                            Еди Рангелов : 0885 088 444
                            Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X