Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преден кардан за XJ - смазване, рециклиране, опции, възможности, идеи???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преден кардан за XJ - смазване, рециклиране, опции, възможности, идеи???

Здравейте,

Понеже ми се е окотил предния кардан на 4л Черок пускам тази тема за да изясним едни въпроси и неясноти.

Поръчах от ибей кардан, втора ръка, дойде, всичко изглежда нормално като за годините си, дори и каретата са ОК на поглед и пипане.

1. Как се смазва вътрешността(ябълката) на двойното каре? Няма гресьорка, огледах, и под каретата(кръстачките) няма. Не ми се разглобявя двойното каре, правил съм го ама е голяма неврохирургия и ако мога ще си го спестя за това и питам как се смазва вътрешното каре?

2. Може ли да се разглоби телескопа? Идеята ми е дали може да се рециклира, примерно ако го резна нежно с флекса където е гресьорката няма ли да стане после да се набие/пресова втулка/пръстен плюс гумения семеринг и да се рециклира - надеждата е износването да е само в семеринга от където да идва и луфта, ако шлиците са замининали има ли рециклиране?

Предварително благодаря!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2016-04-29 14.33.15.jpg
Прегледи:1
Размер:92.1 КБ
ID:6114154
    Бъдете живи и здрави!

От: Преден кардан за XJ - смазване, рециклиране, опции, възможности, идеи???

Позицията на карето при набиването ОПРЕДЕЛЯ в много голяма степен баланса на кардана! Така че не пипай. Ако имаш интерес мога да предоставя номер на човек (колегата) дългогодишен специалист на тема кардани на ЛС. Той може да ти обясни много, но не чете форума.

От къде си?

Коментар

От: Преден кардан за XJ - смазване, рециклиране, опции, възможности, идеи???

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
      Позицията на карето при набиването ОПРЕДЕЛЯ в много голяма степен баланса на кардана! Така че не пипай. Ако имаш интерес мога да предоставя номер на човек (колегата) дългогодишен специалист на тема кардани на ЛС. Той може да ти обясни много, но не чете форума.

От къде си?

Иване,

Мерси много за съветите но се плаша от балансирането, това се прави лесно но бавно със скоби за стягане на маркучи.

Тие неща ги мисля за стария кардан, който освен в телескопа има ядове и в двойното каре, точно на вътрешното каре семеринга му е капут, нацепен и няма да държи греси ще пуска гадости според мен.

Това което ме плаши е дали цената на нов кардан, в български пари малко над 2000лв

Сега кардан готов за поставяне имам, но исках да смажа малко средното каре, и да не го смажа ще изкара година две според мен ако не и повече.

За целите на науката и емпиричните познания така или иначе мисля да заиграе флекса на стария кардан но ако има шансове да се спаси/рециклира ще опитам да го сторя, за това е и темата.

Далече съм от Своге, на поне 2-3 000км
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X