Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна масло автоматик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна масло автоматик

Здравейте.Може ли някой да ме насочи къде в Габрово могат да ми сменят маслото на автоматичната СК,на Jeep Cherokee 3.7 -2003г.Благодаря.

От: Смяна масло автоматик

Допускам че в Габрово едва ли ще има консумативи за тая смяна и ще трябва да си ги осигуриш ти. Маслото сложи най добре Mopar оригинално че със заместители работата на кутията се променя. Ако се сваля картера, ще ти трябва и филтър. Кутията може да е 42rle или 545rfe, филтрите са различни за двете. Също ако се сваля картера ще ти трябва силикон за уплътнение при монтажа. Има специални за автоматици дето маслото гарантирано ги разтваря напълно в незасъхнало състояние за да не плуват парчета из кутията. Също така гарантирано издържат на маслото обикновен маслоустойчив не знам става ли.

Маслото може да се смени по два начина - със сваляне на картера на автоматика и с машина без разглобяване. Има и трети начин, ако има инсталиран допълнителен радиатор за автоматика да се откачат маркучите към него и да се остави на запалена кола да дърпа нова течност и да плюе стара докато излезе цялата стара.

Машината отпада, малък е шанса в Габрово да има такова нещо. Ако ще сваляш картера ще излезе малко над половината течност. Другата остава в торк кънвъртъра и не може да се източи. Т.е. ще я смениш наполовина. С маркучите към радиатора ще излезе цялата.

Коментар

Кое „плюе“ми е ясно ,но кое„ дърпа“....?
      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
      Grand 3.1TD
      0898 620 306 Стоян

Коментар

Взел съм Parts Master от vest auto в комплект със двата филтъра и гумено уплътнение(гарнитура).Маслото е по спецификация и e ATF+4.

Коментар

Колко литра си взел?На моя му взех 6л. но след висене на подемника два дни,ходих за още 3л.
          Лесно беше само вчера
          Jeep Cherokee - Liberty 3.7
          Fab Fours Legend
          Nissan Terrano II 2,4

Коментар

Взех му 7 л.Дaвaт го дa е толковa.Дaно стигне:

Коментар

Моя събра някъде към 6.

Коментар

Първоначално публикуван от ianevi2 Преглед на мнение
                Колко литра си взел?На моя му взех 6л. но след висене на подемника два дни,ходих за още 3л.
                А пре цялото време докато висеше на подемника ли се отичаше? Това може да е начин да се източи торк кънвъртъра ако е така.

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
                  А пре цялото време докато висеше на подемника ли се отичаше? Това може да е начин да се източи торк кънвъртъра ако е така.
                  545 RFE събира 13,33 литра според manual-а. При сервизиране с източване от картера, изтичат около 6,2 литра (пак там). А според руските и украински форуми може да изтекат до 8 литра, което се случи и на "Гранд Черокито" ми.
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    ... може да изтекат до 8 литра, което се случи и на "Гранд Черокито" ми.
                    Да не си го изстисквАл? От половин час ровя за едно клипче за смяна със самоделна "апаратура", но не попадам на него.
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                      Да не си го изстисквАл? От половин час ровя за едно клипче за смяна със самоделна "апаратура", но не попадам на него.
                      https://www.youtube.com/watch?v=WngXE_7vg-Q

Коментар

В Габрово поне аз не намерих къде да ми сменят маслото на автоматика на моя джип.Не се сещам и за читави сервизи даже, освен един но и там ми отказаха категорично.
                        BMW X6

Коментар

Mале.А къде го смени.

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                            освен един но и там ми отказаха категорично.
                            Ба'х го и космическата технология.
                            1. Вземаш съд (тава) по-голям от картера и го поставяш под кутията.
                            2. Развиваш болтовете на картера и ги махаш, като два срещуположни по избор само разхлабваш на 4-5мм. Става с ключе 8, нищо че са инчови.
                            3. Ако капака е лепен със силикон, с тънко остро ножче му помагаш да се отлепи от кутията. Вземаш душ с АТФ.
                            4. След спиране на теча от капака развиваш единия от двата разхлабени по т.2 болта. Капака се накланя и изтича още АТФ. Махаш и другия болт.
                            5. Имаш два филтъра
                            - цилиндричния отвиваш стандартно
                            - продълговатия е захванат с един болт с вътрешна звезда (торкс) в задия си край. Отвиваш го, клатейки и дърпайки на долу филтъра го махаш.
                            6. Убеждаваш се, че улътнителя на продълговатия филтър си е на място в кутията и поставяш новия продълговат филтър. Завиваш му болта отзад.
                            - ако уплътнителя се е извадил се набива на място с дорник.
                            - НЕ СЕ ПОЛЗВА филтъра за дорник. Засека където би опрял уплътнителя му е по-ниско и уплътнителя не стига до леглото си.
                            7. Проверява се за неравности, подбитости и зацапвания капака на кутият и мястото където ще легне. Почиства се и се подсушава
                            8. Монтира се капака на кутията (картера) с нова гарнитура. При липса на такава се ползва силикон.
                            - Ако гарнитурата на капака е твърда пластмасова с тънки гумени издатини за уплътняване ( многократна гарнитура ) се проверява и монтира.
                            9. През тръбата на пръчка за мерене на нивото на АТФ-то се наливат 6 литра АТФ+4 (ЕмЕс 9602).
                            10. Проверява се за течове от капака на кутията.
                            11. При липса на теч се пали двигателя, скоростния лост се мести по всички позиции бавно и се оставя на "Ен" (нулева, неутрална)
                            12. Проверява се нивото на АТФ-то и при нужда се долива. Проверката се повтаря и на следващия ден
                            13. Изпраща се на Дядо "благодарност" ( за да не се затруднаяват от "Еконт", бутилката да е нетъкаляща се )
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

И след т.13 - пиян и гладен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X