Здравейте,колеги!От две седмици съм собственик на Jeep Cherokee XJ 2.5i 118кс.1998г.!Джипа го закупих с монтиран Г.И.-Landi Renzо.Сутрин когато запаля,има много нестабилни обороти за около 20-30сек.-свалих и почистих дросела и стъпковия мотор,но полза нямаше.Другото което ме притеснява е миризмата на бензин след като загрее,без значение дали е на газ или бензин.Миризмата я има само на отворени прозорци.В събота качин колата на канал проверих целия бензинипровод-всичко в изправност-свалих резервора-изправен/няма спукано или пробито/.Установих,че най-концентриране миризма има около капачката на резервоара.Възможно ли е/понеже бензиновата помпа работи постоянно/бензиновите изпрения да влизат в купето?Необходимо ли е слагането на реле,което да изключва бензиновата помпа?Благодаря
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Нов"стар''JEEP XJ нови проблеми
Свий
X
-
От: Нов"стар''JEEP XJ нови проблеми
Първоначално публикуван от Nikola Nikolo-v Преглед на мнениеЗдравейте,колеги!От две седмици съм собственик на Jeep Cherokee XJ 2.5i 118кс.1998г.!Джипа го закупих с монтиран Г.И.-Landi Renzо.Сутрин когато запаля,има много нестабилни обороти за около 20-30сек.-свалих и почистих дросела и стъпковия мотор,но полза нямаше.Другото което ме притеснява е миризмата на бензин след като загрее,без значение дали е на газ или бензин.Миризмата я има само на отворени прозорци.В събота качин колата на канал проверих целия бензинипровод-всичко в изправност-свалих резервора-изправен/няма спукано или пробито/.Установих,че най-концентриране миризма има около капачката на резервоара.Възможно ли е/понеже бензиновата помпа работи постоянно/бензиновите изпрения да влизат в купето?Необходимо ли е слагането на реле,което да изключва бензиновата помпа?Благодаря
При мен миризмата на бензин се оказа от о пристенчетата на инжекторите, цвърчеше гориво от тях, купих си някакви зелени очпръстенчета от един газаджия после с шкурка ги нагодих чат пат на размер, сложих ги и всичко заспа.
А за газовата, провери филтърчетата, някой имат две такива и при мен се запушваха зверски на всеки 2-3 изхабени бутилки.Бъдете живи и здрави!
-
Първоначално публикуван от Nikola Nikolo-v Преглед на мнение.....но полза нямаше......ъъъъъ
( кафе колкото и да е странно ) звънни след 11.00ч да му мислим
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Сцепеното маркуче е от тръпопровода за бензиновите пари от резервоара.Смених маркучето и мисля,че проблема с нестабилните обороти изчезна,но продължава да мирише на бензин.Дали и при мен няма да се окажат инжекторите?Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD
Toyota Hilux III
Коментар
-
Здравейте отново,искам да споделя,че проблемите са отстранени и може инфото да е полезно за някои.Миризмата на бензин е идвала от капачката на резервоара(заседнало клапанче на капачката),нестабилните нески обороти са от стъпковото моторче(според мен или не работи въобще или не работи правилно).Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD
Toyota Hilux III
Коментар
-
Капачката с нова или оправяне на старата предполагам,а моторчето аз лично ги мия с каквото има из гаража и после ВД на богато.
За сега съм спасявал няколко на различни коли.Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
-
Капачката за момента е запушена със силикон, а моторчето го почистих хубаво с ацетон и след това с вд40. За съжаление още имам проблем с оборотите а стъпковия мотор вече си мисля, че функционира правилно и вече не змам в какво може да е проблеваJeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD
Toyota Hilux III
Коментар
-
Първоначално публикуван от Nikola Nikolo-v Преглед на мнениеКапачката за момента е запушена със силикон, а моторчето го почистих хубаво с ацетон и след това с вд40. За съжаление още имам проблем с оборотите а стъпковия мотор вече си мисля, че функционира правилно и вече не змам в какво може да е проблеваБъдете живи и здрави!
Коментар
-
Първоначално публикуван от valkiller Преглед на мнениеКакво е състоянието на свещи, кабели, дистрибуторна капачка, палец...Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар