Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Cherokee 3.7 V6 Акумулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Cherokee 3.7 V6 Акумулатор

Здравейте.От скоро съм собственик на въпросната машина.Въпроса ми за акумолатора е следния:Колко ампера трябва да е, понеже сегашния е 56А стува ми се малко но като гледам мястото е малко и надали ще влезе по голям от 60- 62А.

От: Jeep Cherokee 3.7 V6 Акумолатор

Първоначално публикуван от tsani Преглед на мнение
    Здравейте.От скоро съм собственик на въпросната машина.Въпроса ми за акумолатора е следния:Колко ампера трябва да е, понеже сегашния е 56А стува ми се малко но като гледам мястото е малко и надали ще влезе по голям от 60- 62А.
    По-големият ти проблем е левият плюс. Ако намериш нещо различно от "Оптима" (цена = ) можеш да споделиш, да се възползваме и ние.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

От 55 до 68Аh акумулатори имаше на седемте такива дето гледах преди да взема моя. Моят е с 65. Всичките бяха някакви марки дето не съм ги чувал никога обаче. Моя дойде с Tudor примерно. 68-мицата беше Dynalite Asia.

Коментар

Аз на моя сложих 74 или 75 с нормален +.Издърпах малко кабелите и стана вече 5 месеца
        Лесно беше само вчера
        Jeep Cherokee - Liberty 3.7
        Fab Fours Legend
        Nissan Terrano II 2,4

Коментар

Гагич, аз си взех 75Ah акумулатор с ляв плюс на YUASA. Имаше и 60Ah :

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:product_photo_791_1_7TZQTuXH2cKQ.jpeg
Прегледи:1
Размер:52.4 КБ
ID:5710699
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение

[ATTACH=CONFIG]861957[/ATTACH]
            А размера му какъв е.Понеже мястото за поставяне е ограничено ,а предполагам този е с по големи размери.

Коментар

Мерси, ще го имам предвид, когато ми се сдуха "Оптимата", която придобих преди 4 години така:
              Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              С "Либъртито" историята доведе до "развод" с майсторите, които едно 15 г. ми поддържаха колите. Акумулаторът (оригиналния) изкара 8 (осем) години и умря, много странно, през месец май. Просто си отиде отведнъж. Заредих го, подкарах колата и след като спрях, пак не запали. "Майсторите" ми викат нЕма страшно, знаем всички фирми-акумулаторджиЙ, немаш грижи, с`а че купим. Викам им добре, купувайте там, сменете ми и маслото и още нещо имаше. И се почна: "Ало, Гагич, трЕбе да пернем стойката с резако и да мецнем с електрожено да я зАварим от другата страна. Щото такъв мощен, пък такъв малък акумулатор нЕма." Няма да пипате нищо ! Аз ще си намеря акумулатор. "Е, па оди си нАмери, ще видиш, че нЕма. Ние може да резнем тука, да пилнем тама..." Стойката е с два датчика - за температура на акумулатора и за преобръщане, тия тръгнали да ми я режат, местят и т.н. Намерих си аз подходящия вносител, отивам и искам "Бош" някакъв си - по размер, ляв плюс и капацитет ставащ, с някакви милиметри по-дълъг. Тарикатите обаче: "Ама каква е колата ?" Викам им "Дайте ми акумулатора, не ви интересува каква е колата, не ви искам гаранция". И те - "НЕ, НЯМА ДА ВИ ПРОДАДЕМ АКУМУЛАТОР. ДОКАРАЙТЕ КОЛАТА ТУКА ИЛИ СЕ МАХАЙТЕ !!!" Представяте ли си каква наглост ?! А колата ми не е в движение именно поради липса на акумулатор. Ядосах се и отидох при едни други, които продаваха "Оптима" на тройна, естествено, цена и си купих оттам. Беше последна бройка, залежала от сигурно поне 3 години, та ми я продадоха с 25 % отстъпка. Като ме видяха с "Оптимата" "майсторите" се изказаха... неласкаво за умственото и психичното ми здраве , поради което повече не отидох и при тях . Туй Ганьо - търговец е голЕма работа. Как привлича и запазва клиентите си, мани-мани.
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

60Ач вече не ги виждам. Има 70Ач с 2 размера - 265Х175Х205мм и 258Х173Х225мм. Иначе на 60Ач размерите са 242Х175Х175мм. Колегата по-горе споменава, че е наместил 70 и няколко Ач и то с десен плюс.
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Колега виж тук:

http://www.offroad-bulgaria.com/show...74#post2862374

Ако няма голями разлики между 3.7 и CRD моделите,това би трябвало да стане и при теб.
                  Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

За съжаление стойките са различни при дизеловите и бензиновите модели на Liberty. Тези на бензиновите са по-малки от на дизела и при него ще стърчи повече.
                    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                    First impression is not always true. Get inspired.
                    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

60Ач вече не ги виждам. Има 70Ач с 2 размера - 265Х175Х205мм и 258Х173Х225мм. Иначе на 60Ач размерите са 242Х175Х175мм. Колегата по-горе споменава, че е наместил 70 и няколко Ач и то с десен плюс.
                      Нямам спомен какви са размерите... сега намерих какво съм търсил - ляв плюс, размери 225 х 170 х 170 мм. 60 АН капацитет, 525 А стартов ток, като не знам откъде съм ги взел тези данни, при положение, че на предишния ми акумулатор само пишеше "Mopar part # нещо си. Do not jump-start and do not recharge!!!" Колеги тука са писали във форума, че пилят с флекс вътрешния ръб на стойката на акумулатора - откъм двигателя и така влиза по-дълъг.

Коментар

От: Jeep Cherokee 3.7 V6 Акумулатор

Аз не съм ползвал флекс,а бормашина. Това за да не свалям стойката. Дупка до дупка,отверка,пила,м...ата и след 15 минути по-голямия акумулатор е вътре.
                        Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X