Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дневни светлини и грешно показване на нивото на горивото на Grand Cherokee 2,7 2002

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дневни светлини и грешно показване на нивото на горивото на Grand Cherokee 2,7 2002

Здравейте,

някои да знае от къде може да се поръча релето за дневни светлини #56042216AB на прилична цена или да си е поръчал повече ... ? Не ми се иска да слагам универсален модул за дневни светлини, след като изчетох всичко и смених региона на Канада ...

Стрелката за нивото на горивото показва грешно - когато остане деление и половина и разбрах, че резервоара е празен. Даже не беше светнала още лампата. Някакви идеи ?

Предварително благодаря !

Георги

От: Дневни светлини и грешно показване на нивото на горивото на Grand Cherokee 2,7 2

Здравей Георги , за релето виж в ибей или в Rockauto.com . Щом си изчел всичко за DRL може би си пропуснал от къде колегите пазаруват тези релета .А нивомера рядко дефектира в таблото , най лесно може да провериш с техниката с която си променил региона да видиш показанието на нивомера или да проведеш самокалибровка на уредите
    Еди Рангелов : 0885 088 444
    Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

От: Дневни светлини и грешно показване на нивото на горивото на Grand Cherokee 2,7 2

Първоначално публикуван от Gkey Преглед на мнение
      Здравейте,

някои да знае от къде може да се поръча релето за дневни светлини #56042216AB на прилична цена или да си е поръчал повече ... ? Не ми се иска да слагам универсален модул за дневни светлини, след като изчетох всичко и смених региона на Канада ...

Стрелката за нивото на горивото показва грешно - когато остане деление и половина и разбрах, че резервоара е празен. Даже не беше светнала още лампата. Някакви идеи ?

Георги
      ето това може би имаш предвид: http://www.rockauto.com/catalog/more...nid=385&jpid=3

и аз съм на тази вълна сега....

Коментар

Самокалибровката на уредите как става ? Отново през програмата, с която се смени региона ли ?

Коментар

Самокалибровката на уредите как става ? Отново през програмата, с която се смени региона ли ?
          Да само че влизаш в таблото има меню ..........
          Еди Рангелов : 0885 088 444
          Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Здравейте,

Георги
            А защо неискаш да слагаш универсален модул?

Коментар

Първоначално публикуван от viking Преглед на мнение
              А защо неискаш да слагаш универсален модул?
              Аз на черока и на кангото съм сложил и нямам никакви ядове.Даже съм го описал тук
              От: Качествени аларми Варна
              Инструкция за програмиране на
              DRL модул
              Настройките са разделени на
              6 групи. Влизането в програмен режим става при подаден контакт.
              Задържате светлинния клаксон за около
              5 секунди докато чуете звуков сигнал, след което
              исключете светлинния клаксон
              . След влизане в програмен режим модула обхожда всички групи
              от настройки последователно
              , като при преминаването във следваща група се чуват три кратки
              звука
              . Във всяка група има няколко кратки звука, през интервал от 2 секунди, като всеки от тях е
              конкретна опция
              . За да се избере съответната опция се задържа светлинния клаксон докато се
              чуят
              3 кратки звука. След отпускането на светлинния клаксон се чуват отново три кратки звука,
              които показват
              , че модула преминава във следващата група.
              1
              ‐ва група активен/неактивен модул:
              1
              ‐ви звук активен модул;
              2
              ‐ри звук неактивен модул;
              *************************************************************************************
              2
              ‐ра група избор на сила на светене:
              1
              ‐ви звук – 10%;
              2
              ‐ри звук – 15%;
              3
              ‐ти звук – 20%;
              4
              ‐ти звук – 25%;
              5
              ‐ти звук – 30%;
              6
              ‐ти звук – 35%;
              *************************************************************************************
              3
              ‐та група функция Изпрати ме до вкъщи“:
              1
              ‐ви звук неактивна функция;
              2
              ‐ри звук – 10 секунди;
              3
              ‐ти звук – 20 секунди;
              4
              ‐ти звук – 30 секунди;
              5
              ‐ти звук – 40 секунди;
              4
              ‐та група управление на модул от аларма:
              1
              2
              ‐ри звук включване на външно реле;
              3
              ‐ти звук включване на дневни светлини;
              5
              ‐та група управление на габарити (чрез външно реле):
              1
              2
              ‐ри звук активна функция;
              6
              ‐та група праг на включване на модула:
              1
              ‐ви звук – 13,2 V;
              2
              ‐ри звук – 13 V;
              Излизането от прогамен режим е съпроводено от
              7 къси звукови сигнала.
              Ако от дадена група не бъде избрана опция настройката остава в предишното си състояние
              .
              Функцията
              Изпрати ме до вкъщие активна само ако през текущия период на работа (т.е. от
              стартиране на двигателя до неговото гасене
              ) са включвани фаровете на колата, за да може
              функцията да е неактивна през деня
              .
              Последно редактирано от ianevi2; 30-03-16, 19:07.
              Лесно беше само вчера
              Jeep Cherokee - Liberty 3.7
              Fab Fours Legend
              Nissan Terrano II 2,4

Коментар

И като почнете да светите на дълги в града и еб@вате очите на насрещните!!!

Толко ли е трудно да се свикне с тази последователност на действие - палиш двигателя и пускаш фаровете??? На петия път става автоматизъм.
                "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

споко, модула работи и на късите, а за автоматизма, ако караш една кола е ОК, но ако караш няколко, ще разбереш че трябва да имаш кабели в багажника и отзивчив комшия

Коментар

Карам цифром и словом шест автомобила - два мои, един на баща ми и три служебни - Rover, Jeep, Peugeot, Ford Focus, Ford Mondeo и една Vectra C.
                    Фаровете се включват от различни места и въпреки това влизам в колата, слагам ключовете на контакта, слагам колана, паля, включвам фаровете и потеглям. Всеки път и на всяка кола! Изградил съм си го като стереотип на действие и го правя автоматично.
                    Mondeo-то пали фаровете само, но и на него щракам копчето...

P.S. За мен модул за автоматично палене на "дългите" е израз на малоумие и ганьовщина. Нещо като ксенон на фар с рефлектор - основното предназначение е да пречи на околните!
                    P.P.S. Ма пък е модерно... И помага за закърняването на способността за мислене.
                    "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
                      И като почнете да светите на дълги в града и еб@вате очите на насрещните!!!

Толко ли е трудно да се свикне с тази последователност на действие - палиш двигателя и пускаш фаровете??? На петия път става автоматизъм.
                      Светим на дълги,но съм описал как.На 20% свети по слабо и от късите.Като дойдеш във Варна ми звънни да видиш.Тези модули на са мой и не си правя реклама.Ако иска някой ще го свържа с момчето
                      Лесно беше само вчера
                      Jeep Cherokee - Liberty 3.7
                      Fab Fours Legend
                      Nissan Terrano II 2,4

Коментар

P.S. За мен модул за автоматично палене на "дългите" е израз на малоумие и ганьовщина. Нещо като ксенон на фар с рефлектор - основното предназначение е да пречи на околните!
                        P.P.S. Ма пък е модерно... И помага за закърняването на способността за мислене.
                        Колега много категорично и крайно изказване ....

1. Автоматичното палене на "дългите" не го е измислил някой малоумен "Ганьо" и не го е внедрил той като стандартно оборудване на една купчина марки и модели автомобили.
                        При BMW например LCM (Light Control Module) на автомобилите след 2000 г. позволява софтуерно активиране на опцията да се включват дългите светлини на 20, 30, 40 и 50 % при стартиране на двигателя.
                        Дали подобна опция може да се узакони в Европа или САЩ и Канада ако основното и предназначение е "да пречи на околните"?
                        Струва ми се, че тук сравнението с "ксенон на фар с рефлектор" е най-малкото неуместно.
                        2. Не знам колко е модерно и колко има смисъл целогодишното ползване по нашите географски ширини, но ако единствено "помага за закърняването на способността за мислене" то какво да кажем за Rain Sensor-a, който включва автоматично чистачките или регулира честотата на движение спрямо скоростта на автомобила и интензивността на омокрянето на предното стъкло, автоматичното включване на фаровете при определен интензитет на външната светлина, автоматичното затъмнение на огледалата и т.н.

Коментар

Не съм много сигурен, че LCM-a на BMW пали "дългите". Даже съвсем не съм:

Functions, general
                          Diagnosis as well as communication with other control units takes place via the I-bus (E38/E39 high) or K-bus (E39 basic). In the event of the control unit or one of its peripheral elements failing, an emergency operation facility maintains following functions.

The outer rear lights (no licence plate light) low beam light, are switched on at "terminal 15 ON" irrespective of the position of the light switch.

The left and right brake lights are switched on at "terminal 15 ON" and the brake light switch operated. No communication via the I-bus/K-bus, i.e. also no diagnosis, is possible in emergency mode. If a trailer coupling is installed in the vehicle, the lamp circuits of the pulling vehicle with a trailer module must be disconnected from those of the trailer. The LCM is connected to the trailer module via a data link. A diagnosis program is provided for all 3 function spheres of the LCM.
                          Cherokee KJ примерно, пали късите на 30% интензитет при включване на фабрично подсигурената възможност. А, в последствие на по-модерните автомобили се появиха "дневните светлини".

И да, дългите светлини независимо от интензитета, пречат на срещуположния!

Изброените от теб опции способстват точно за това - закърняване на вниманието и на способността за вземане на решение. Бил съм свидетел, как барутносиво Audi Q7 пали и гаси фаровете на произволни интервали поради наличието на гъста мъгла и дъжд. Нали си представяш ситуацията - по-гъста мъгла пускаме фаровете, малко да просветне фаровете се гасят... И това, щото говедото зад волана е решило, че модулът за автоматично палене на фаровете ще работи коректно при тези условия!

Пък околните участници в движението да го духат - вариация на темата за "Летящия холандец" на пътя.

И наличието на такива системи превръща човека зад волана от "управляващ МПС" във "возещ се на МПС" с всички произтичащи от това последствия - отклоняване на вниманието, занимаване с всичко друго, но не и със следене на пътната обстановка и т.н.

Коментар

Не съм много сигурен, че LCM-a на BMW пали "дългите". Даже съвсем не съм:
                            Аз пък съм сигурен. Даже съвсем съм.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:screenshot10-2.jpg
Прегледи:1
Размер:265.0 КБ
ID:5710337

Нали си представяш ситуацията - по-гъста мъгла пускаме фаровете, малко да просветне фаровете се гасят... И това, щото говедото зад волана е решило, че модулът за автоматично палене на фаровете ще работи коректно при тези условия!
                            1. На мен лично никога не са ми се палили автоматично фаровете при мъгла.
                            2. За всички подобни екстри в една книжка User's Manual, която идва с автомобила и обикновено никой не я чете (съдя по въпросите които се задават по форумите) изрично е записано, че наличието на определена опция не освобождава "говедото зад волана" от задължението да следи коректната работа на съответния модул и не го освобождава от отговорност ако не реагира своевременно.
                            Последно редактирано от tsb_bg; 09-04-16, 19:28.

Коментар

За съжаление колегата tsb_bg е прав за BMW-тата. Отказвал съм да активирам тази функция от съображения за сигурност на пътя.

Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                              SSang Yong Kyron 2.0xdi
                              Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X