Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна масло на диференциал Grand Cherokee 1996

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна масло на диференциал Grand Cherokee 1996

Толкова много изчетох за вида масло, за добавки и за видове диференциали, че накрая се обърках и не знам какво масло да сложа на дифа на джипа.
    В книжката пише че се сипва SAE 75W 90 (API-GL5), като също така пише че ако имаш теглич (което предполага активното му използване) се сипва синтетично масло SAE 75W-140. Също така пише че на автомобилите с TRACK-LACK се слага добавка. Според специвикацията на моята машина имам такова у-во.
    Та сега, ако сипя от първото масло, трябва ли да слагам добавка или то е само за синтетичното ?
    Каква трябва да е тази добавка. Ясно че е за подобряване на триенето. В английски форум пише че е friction modifier .В магазина ме гледат питащо и не могат да ми кажат нищо.
    Та накрая , някой на смислен и съвсем обикновен български ако може да ми каже какво точно трябва да сипя на тия задни зъбчатки, нека да сподели.
    Моля все пак за съвети и информация.

От: Смяна масло на диференциал Grand Cherokee 1996

Могат да се използват и двата вида масло - SAE 75W 90 или SAE 75W-140. При нормална експлоатация 75W 90 е О.К., а при по-натоварена трансмисия /теглене на ремарке, каравана, offroad/ е препоръчително да се използва синтетичното 75W-140. Щом има LSD в задния диференциал може направо да се използва масло с добавка в него, примерно това на Castrol Syntrax Limited Slip 75W-140, което е с добавка за LSD в него. Ако не, то се купува отделно добавката за LSD диференциали – Mopar MS-10111. Откъде? Напишете в Google: Добавка за LSD диференциали – Mopar MS-10111 и ще ви излязат предложения за продажба в България. Изборът дали да има добавка или не, се определя от наличието на LSD в диференциала. Ако има трябва и добавка за него, ако в маслото няма добавена такава от производителя.
    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
    First impression is not always true. Get inspired.
    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Днес смених маслото на задния диф и не мога да си обясня защо пое около 1.7 л масло Castrol Syntrax Limited Slip 75W-140, когато
      навсякъде пише че трябва да побере 2.4 л
      Диа трябва да е DANA 35c

Коментар

Ако е Дана 35ц както си написал то тя няма ЛСД(поне при мен на джипа в подписа). Сипваш и 75-140 и си караш. Събира точно колкото казваш. Поне така беше при мен преди да я махна и да мина на по голяма Дана 44

Коментар

Е явно толкова си и събира. Поне ми остана масло да сменя и на предния диф.
          Някой обаче да каже колко и какво масло за скоростната кутия и раздатъчната,
          че да не се набутвам с количество поне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X