Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с 4х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с 4х4

здр колеги наскоро си взех гранд чероки 4.0 л обаче предното не работи някой да помогне с некви идеи защо?

От: проблем с 4х4

Или е повредено, или ти не знаеш как се включва.

Не е зле да напишеш:

- Какво правиш ти за да го включиш
    - Какво се случва
    - Какво според тебе трябва да се случи

Коментар

ами колега не е ли постоянно включено на 4x4 all time, но съм включвал и бавните не работи върти само една задна гума и тва е

Коментар

Или няма кардан и/или идференциал
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

има кардан видях го знам че нещо не работи ама не знам кое точно рездатката ли е нещо в предния мост ли е..

Коментар

Първоначално публикуван от viktor4.0 Преглед на мнение
            ами колега не е ли постоянно включено на 4x4 all time, но съм включвал и бавните не работи върти само една задна гума и тва е
            Джип имат няколко варианта раздатъчни кутии и освен това някои имат муфа на едната предна полуос, а други нямат. Кой от всичките варианти е твоят - или да познаят по-опитните по косвени признаци, или да те пратим при някой който да ти каже. Напиши откъде си, още по-добре ако напишеш в профила.

Във всеки случай, въртене само на едно задно колело може да е или да не е легитимно поведение на тази кола.

Коментар

от пловдив

Коментар

а и как да разбера кой вариант е моят нищо не му разбирам ама го взех щото ми харесва и още нещо при педала на спирача се чува изпускане на въздух като го натисна спира

Коментар

Споко, ще почнеш да разбираш. С колите взети на харесване става така.

Спирачката съска на повечето коли които имат усилвател на спирачките, ама не всички са толкова тихи че да го чуеш когато съска нормално. Ако много се разфучи е друга работа.

Търпение, ще дойат разбирачите на Джип и ще ти кажат какво да погледнеш. Или къде да отидеш. Аз за Пловдив не знам.

Коментар

Спирачките работят с вакуум доколкото знам, и съскане съм срещал при повреден усилвател на спирачките а може да е по-малкия дявол някоя вакуумна тръбичка/маркуче.

Има си начин за тестване на спирачките, ето един от тях.

При загасен двигател когато натиснеш спирачка педала трябва да е твърд, много.

Задържаш натиснат педал, палиш, трябва след секунди плавно да омекне.

Ако както е леко омекнал и натиснеш бавно, продължително, силно, ще чуеш съскане и педала много бавно може да пропадне почти до долу - това при мен беше 90% потвърждение за заминало серво на спирачките.

Ако при палене не омекне педала, или омекне(тоест нямаш усилване) бавно, може да има теч по вакумните тръбички или въобще да няма вакуум.

за повече подробности, ще се наложи да кажеш повече симптоми след тестване и точния модел на джипа, двигател, година и т.н.
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Джип имат няколко варианта раздатъчни кутии и освен това някои имат муфа на едната предна полуос, а други нямат. Кой от всичките варианти е твоят - или да познаят по-опитните по косвени признаци, или да те пратим при някой който да ти каже. Напиши откъде си, още по-добре ако напишеш в профила.

Във всеки случай, въртене само на едно задно колело може да е или да не е легитимно поведение на тази кола.
                      То наистина има много модели рздатки на Jeep ,но всички на бавни са парт тайм!Кардана го има ама върти ли? А пък в Пловдив Стоян (sssped)може вероятно да му хвърли едно око.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                        То наистина има много модели рздатки на Jeep ,но всички на бавни са парт тайм!Кардана го има ама върти ли? А пък в Пловдив Стоян (sssped)може вероятно да му хвърли едно око.
                        XJ е фулл тайм и на бавни и на бързи.
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                          Я пак!
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                            То наистина има много модели рздатки на Jeep ,но всички на бавни са парт тайм!
                            Това не е вярно! NV249 си е фултайм и на бързи и на бавни.

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                            И това не е вярно, на XJ слагат само две раздатки NV231 - чист парттайм и NV 242 - с възможност за фултайм само на бързи. В Пловдив е Митко - GUN, 0889 88 28 80 звънкаш му и той ще го види, стар черокаджия е.
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                              Това не е вярно! NV249 си е фултайм и на бързи и на бавни.
                              ...
                              А след 1996?
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X