Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Климатроника се включва сам?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Климатроника се включва сам?

Здравейте отново!

Два дена подред забелязвам че бутона на климатика светва сам малко след като съм запалил и тръгнал.
    Не знам дали само бутона светва или наистина се задейства климатроника ( не се сетих да погледна компресора).

Търсих теми във форума но не намерих нищо. Чух от някъде някакви теории как можело сам да се задейства като е влажно времето за да изсуши въздуха ... не знам дали това са градски легенди, но в действителност в случаите когато това се случи колата беше паркирана в подземен гараж с много влага.

Скоро сменях термостата, макар че това е отделна система и едва ли има общо..
    "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

От: Климатроника се включва сам?

На голяма част от колите, ако си оставил на положение обдухване предно стъкло, климатроника се включва сам!
    мисля, да зема а се замисля...

Коментар

И когато външната температура се покачи на 10-12 (не си спомням точно) градуса , при пускане на независимо кои режим се пуска и климатика.

Коментар

При под +4С обикновено компресора не се включва...
        Иначе на различните автомобили логиката се различава малко или много...
        На повечето както е споменал колегата по-горе се включва винаги климатика (и изключва рециркулацията), ако се пусне обдухване на предното стъкло...
        Ако се натисне бутона АУТО, също се включва климатика (т.е. обявява готовност)... Разбира се това не означава, че компресора работи - при ниска температура не можеш да го накараш да тръгне...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X