Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Климатроник и запечатване на купето на Grand Cherokee WJ 3.1 TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Климатроник и запечатване на купето на Grand Cherokee WJ 3.1 TD

Забелязах , че когато си взех миналата година ноември месец джипката , а времето беше топличко , ми се включваше сам климатроника . На студеното време не ми се е случвало нито веднъж , и хоп , днес пак топло , и той пак се включи . Нито една от врътките му не е на автоматичен режим , и за това , съм силно очуден . Интересно ми е също , и че не мога да си запечатвам купето - като му натисна копчето , светка , и в момента на пускането на копчето , то гасне . Ако имате някакви наблюдения по тези въпроси , ще съм благодарен да ги споделите
    Jeep Grand Cherokee WJ - 2001g.- 3.1TD - Quadra-Drive
    Kawasaki ZZR 1200 - 2002 g.

От: Климатроник и запечатване на купето на Grand Cherokee WJ 3.1 TD

Първоначално публикуван от Cvetomir_nikolov81 Преглед на мнение
    ... Интересно ми е също , и че не мога да си запечатвам купето - като му натисна копчето , светка , и в момента на пускането на копчето , то гасне . Ако имате някакви наблюдения по тези въпроси , ще съм благодарен да ги споделите
    Вероятно повредена клапа за рециркулация.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Винаги когато е избран режим "на предното стъкло" климатика тръгва.....
      За "запечатването" оглед + четене грешки....
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        Винаги когато е избран режим "на предното стъкло" климатика тръгва.....
        За "запечатването" оглед + четене грешки....
        Същото важи и за "запечатването". Не можеш да включиш рециркулацията в режим на предното стъкло.
        Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
        SSang Yong Kyron 2.0xdi
        Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Благодаря за точните отговори . Аз в действителност в 98% от времето го държа в режим само на предното стъкло , но по-късно днес ще пробвам в другите режими как е , че в момента машинката ми е на 250 км от мен . Иначе , за грешки не ми показва нищо . Понякога самно , когато не задържа стартера достатъчно , за да запали , на второто подаване на контакт ми изписва Р1491 , което е на моторчето на клапите за парното , но връщам от контакт , пак давам , и паля , без да ми подава вече тази грешка . Иначе , да , термина запечатване , наистина не е технически правилен , напълно съгласен съм с вас

Коментар

Да , наистина циркулацията на въздуха работи в другите режими , когато не обдухва предното стъкло , но климатроника си се включва от дъжд на вятър

Коментар

Сега видях темата че е почти същата като моята ..... Колега и при мен и двете неща са по същия начин.
              "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

Да , почти еднакви са . На мен ми беше странно това , което явно си е особеност на модела , защото съм покарал не малко колици , но не съм се сблъсквал с такъв тип робота . В момента карам чисто нова Шкода Рапид , и независимо на къде насоча обдухването на купето , мога да затворя клапите за да не влизат разните му миризми на газове , или на нещо умряло край пътя

Коментар

Jeep е кола с характер. Не може ти да и казваш какво да прави.
                  SSang Yong Kyron 2.0xdi

Коментар

... на второто подаване на контакт ми изписва Р1491 , което е на моторчето на клапите за парното ...
                    Диагностиката на климатроника си е съвсем отделно и номерът с въртенето на контактния ключ не играе за нея. За отчитане на грешките (ако има такива) по климатроника същият се включва, натискат се и се задържат двата бутона (за включване на климатика и рециркулация) и лявата врътка за температурата се мръдва да едно деление по часовниковата стрелка, след това се пускат бутоните. При което, ако има грешки, те се изписват на дисплейчето на климатроника.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Благодаря колега за този пост , тъй като вероятно никъде няма да попадна на тази информоция , или ще е по някаква странна случайност . Иначе това , което ми изписва като грешка на мен , е на моторчето на клапите на парното , тъй като не е извършило пълната прогама заложена при запалване . Прозвуча малко все едно си пуска човек пералнята

Коментар

Днес вече мога да кажа със сигурност , че климата ми равоти . Външната температура беше от порядъка на 24-26 градуса . Врътката за циркулацията не беше настроена за към предното стъкло , а само за краката и насрещно . Климатроника се включи сам , и започна да блъска студ .за да спре да работи , трябваше от копчето за настройка на циркулацията да му дам Off . Обаче след това , се оказа , че не мога до си пусна само вентилатора да духа . Това се оказа , че е още нещо ново за мен , и не знам , дали трябва да е така . Помагайте . При голяма част от колите си има ECO режим , при който да си духа само вентилатора . Знам , че това си е джип с характер , но все пак ..........

Коментар

А, като натиснеш АС не спира ли климатика?
                          SSang Yong Kyron 2.0xdi

Коментар

... Обаче след това , се оказа , че не мога до си пусна само вентилатора да духа . Това се оказа , че е още нещо ново за мен , и не знам , дали трябва да е така . Помагайте . При голяма част от колите си има ECO режим , при който да си духа само вентилатора . Знам , че това си е джип с характер , но все пак ..........
                            Няма все пак! На този джип нямаш опция да пуснеш само вентилатор.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Днес вече мога да кажа със сигурност , че климата ми равоти . Външната температура беше от порядъка на 24-26 градуса . Врътката за циркулацията не беше настроена за към предното стъкло , а само за краката и насрещно . Климатроника се включи сам , и започна да блъска студ .за да спре да работи , трябваше от копчето за настройка на циркулацията да му дам Off . Обаче след това , се оказа , че не мога до си пусна само вентилатора да духа . Това се оказа , че е още нещо ново за мен , и не знам , дали трябва да е така . Помагайте . При голяма част от колите си има ECO режим , при който да си духа само вентилатора . Знам , че това си е джип с характер , но все пак ..........
                              От къде пишеш,аз също не съм в Б-я,но 25-26 градуса са много за 15 фев.Поздрав!!
                              Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X