Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем или не с джипката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем или не с джипката

Здравейте. Днес в ситуация с джипката леко се изненадах, което ме накара да се замисля за евентуален проблем. Давах на зад когато усетих буксуване, май само на ляво задно колело. Понатиснах газта като се надявах да се включат и другите колела , но това не стана. Повторих упражнението като леко дадох напред и после пак назад, но ....въртеше само едното колело - ляво задно.
    Обяснете ми, има ли проблем и ...не трябва ли да помогнат и останалите колела. Благодаря

Джипката е Гранд 2,7 CRD 2002, Quadra trac ( поне така пише на скоростите ) .

От: Проблем или не с джипката

+ едно предно за "трак" мостовете, звънни да го бистрим..........
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ми това което си описал само едно задно ще върти, няма какво да го мислите. Тя е куадра трак сиреч има варилок само в раздатката. Съответно двата моста са свободни. Ок до тук добре, ами защо варилока в раздатката не ще? Ами защото въртиш назад и помпата не качва толкова ефективно масло нагоре. Пробвано е многократно - след дълго несработване на помпата (колата или е седяла или е карана така че да не боксува) помпата при въртене назад не може да осигури нужното количество масло та варилока да сработи. Най-комичния случай беше с колегата Калин на който джипа не искаше да излезе зимата от гаража въпреки че е съвсем равно - стъпиха двете задни колелета на снега и така повече от 5 минути. Та в такъв случай слагаш едни бавни и си изпълняваш това което си замислил, пък после като побоксуваш малко напред помпата се обезвъздушава и почва и назад да сработва варилока. Другия момент е че масово им текат задните семеринги на тези раздатки и може просто да си останал без масло в раздатката (понеже пак помпата го взима от най-долната част на раздаката и го качва точно там горе при семеринга та остава съвсем на сухо). Та проверяваш от горната пробка дали имаш масло в раздатаката. После отиваш малко на хлъзгаво и въртиш гуми докато не почне да сработва предното веднага и после пробваш назад - и ще включва и назад. Ако пак не ще нито напред нито назад а има масло в нея и е правилното - има проблем с варилока.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Добре обяснено. Със сигурност ще пробвам описаното, за да съм сигурен дали въобще имам проблем. С дядо Владо бяхте единодушни !

Коментар

Пробвах джипката в яка кал. Затъна си подобаващо и с помощта на всички колелца си се изтегли. Всичко си работи и съмненията ми изчезнаха.

Коментар

Ей тия Тошевски луноходи бре,що не пита Явор за проблема.

Коментар

здравейте,
              аз се наредих преди два месеца в редиците на джипкаджиите с един чероки 2,8 crd 2004. след обичайите смени и прегледи - си го карам. от седмица обаче забелязах, че регулатора на силата на светене на приборите не работи - т.е. осветлението на панела си е еднакво независимо от въртенето на средния пръстен на левия лост. единствената промяна е когато изключа габарити/фарове и тогава светенето се усилва. ос тъщото време и в evic екрана температурата сякаш много-много не се променя. и двете функции преди това работеха както пише в книжката.
              е, не знам дали тук е правилното място да пиша, ако не е моля прощавайте.
              има ли някой представа какво мога да направя по въпроса или към кого да се обърна за съдействие?

предварително благодаря

Коментар

Първоначално публикуван от hristoy Преглед на мнение
                здравейте,
                аз се наредих преди два месеца в редиците на джипкаджиите с един чероки 2,8 crd 2004. след обичайите смени и прегледи - си го карам. от седмица обаче забелязах, че регулатора на силата на светене на приборите не работи - т.е. осветлението на панела си е еднакво независимо от въртенето на средния пръстен на левия лост. единствената промяна е когато изключа габарити/фарове и тогава светенето се усилва. ос тъщото време и в evic екрана температурата сякаш много-много не се променя. и двете функции преди това работеха както пише в книжката.
                е, не знам дали тук е правилното място да пиша, ако не е моля прощавайте.
                има ли някой представа какво мога да направя по въпроса или към кого да се обърна за съдействие?

предварително благодаря
                Към Дядо Владо на телефон - 0877 17 07 27
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

благодаря! и аз се надявах, че това е нещо известно на запознатите, какъвто аз не съм... но пък се вижда че кой знае какво не е нужно да се предприема, защото хората си я карат с това явление...

здравейте - имам нужда и искам да питам - може ли някой да ми препоръча човек, който познава jeep-овите дизели? моя има определено нужда от "съветване" защото откак го карам аз пали трудничко на студено, а сега когато е нистина СТУДЕНО - съвсем отказа. акумулатора ми е нов, подходящ, в добро състояние и върти... но май проблема е по линия горивото, а не откъм електриката...

накратко имам нужда от помощ, живея в софия, моля съдействайте

Коментар

Еди Рангелов ще ти свърши работа на 100%.

Коментар

Първоначално публикуван от hristoy Преглед на мнение
                      накратко имам нужда от помощ, живея в софия, моля съдействайте
                      ......ъъъъъъ ми звънни....
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

благодаря за съвета - утре на по-топлото (дано) ще пробвам...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X