Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чероки 2.7 помпичка в ляво?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чероки 2.7 помпичка в ляво?

Здравейте колеги.
    Тъй като това ми е първи дизелов двигател и имам много неясни елементи по него, продължавам с въпросите. Под капака има една помпичка най-вляво (седяйки срещу двигателя) в която така като я гледам влизат два тънки маркуча. Като загася колата около 1 - 2 мин. чувам съскане от тази помпичка. Сякаш влиза въздух. Това нормално ли е? Може ли това да е причината за трудното палене? Четох някаква тема че имало помпичка за обратната нафта, на която се прежаквали щунцерите и почвала да гълта въздух. Незнам дали това е въпросната помпичка....
    "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

От: Чероки 2.7 помпичка в ляво?

Всичко "горивно" е от страната на шофьора и отпред, това "съскащото" мисля че беше свързано с екологията (не съм сигурен), да нормално е да съсъка, непаленето е от смучене на въздух в горивната система най-вероятно.....
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Това е така нареченият "вакум трансформатор" - управлява акутатора на турбото за лопатките с променлива геометрия. Всичките свирукат след гасене.
      WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Interceptor Преглед на мнение
        Здравейте колеги.
        Тъй като това ми е първи дизелов двигател и имам много неясни елементи по него, продължавам с въпросите. Под капака има една помпичка най-вляво (седяйки срещу двигателя) в която така като я гледам влизат два тънки маркуча. Като загася колата около 1 - 2 мин. чувам съскане от тази помпичка. Сякаш влиза въздух. Това нормално ли е? Може ли това да е причината за трудното палене? Четох някаква тема че имало помпичка за обратната нафта, на която се прежаквали щунцерите и почвала да гълта въздух. Незнам дали това е въпросната помпичка....
        Не само, че е дизелов ДВГ, но е и съвременен дизелов ДВГ ....
        Относно "помпичката за обратна нафта" - няма такова нещо в тоя ДВГ, а и доколкото знам във всички дизелови ДВГ. Вероятно става въпрос за помпата ниско налягане (подкачваща помпа).
        И понеже си любознателен, давам един съвет - което те интересува, снимаш и пускаш във форума. Ще се намери кой да ти обясни за какво става въпрос.

Коментар

Бръмчилката е с номер по мерцедес А 000 545 05 27. Май е дискутирано тук

0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Да, точно за това ставаше въпрос.

Andro, благодаря за отговора, точно това съм имал в предвид. Изчетох няколко теми за тази помпа за ниско налягане и разбрах коя е и къде е. Проблема с паленето се оказа прословутия маркуч между горивния филтър и тази помпичка (както е писано на много места), както и клапанчето над филтъра.
            "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

И тая "бръмчилка", където каза Владо по горе в линка е прост соленоид, който управлява геометрията на турбината (понеже си както казах любознателен, виж какво е соленоид и ще ти се изясни).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X