Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Качествени аларми Варна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Качествени аларми Варна

Това, което студентчето ти е монтирало е някакъв DRL модул, един от многото, които има на пазара напоследък. Той няма нищо общо с оригиналния такъв, който се монтира на таблото с бушоните, като замества релето за къси светлини. Разбира се, не казвам че този модул е по-лош от оригиналния, даже е възможно и да е по-добър, особено цената му. Може да има и повече функции, ако е на базата на някой програмируем PIC контролер, примерно.
    Колкото до оригиналния DRL, ето нещо за него:

За активирането му, обаче трябва и DRBIII® ScanTool
    Колкото до оставането на фаровете включени след като се изгаси двигателя, то тази функция си я има като настройка на EVIC дисплея горе над огледалото:
    Headlamp Delay
    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
    First impression is not always true. Get inspired.
    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
      Това, което студентчето ти е монтирало е някакъв DRL модул, един от многото, които има на пазара напоследък. Той няма нищо общо с оригиналния такъв, който се монтира на таблото с бушоните, като замества релето за къси светлини. Разбира се, не казвам че този модул е по-лош от оригиналния, даже е възможно и да е по-добър, особено цената му. Може да има и повече функции, ако е на базата на някой програмируем PIC контролер, примерно.
      Колкото до оригиналния DRL, ето нещо за него:

За активирането му, обаче трябва и DRBIII® ScanTool
      Колкото до оставането на фаровете включени след като се изгаси двигателя, то тази функция си я има като настройка на EVIC дисплея горе над огледалото:
      Headlamp Delay
      Малко ми е неудобно да те моля,но ако не те затруднява да ми ги (преведеш,обясниш) тези опции.С гугъл преводача не се получава.

Варненските еладжии ми искаха 90лв. за да ми светват фаровете на къси,а момчето за 35-40лв. не са сещам точно ми го сложи.Хем пести акумулатора и крушките,и ако динамото не зарежда ще разбереш.
      Лесно беше само вчера
      Jeep Cherokee - Liberty 3.7
      Fab Fours Legend
      Nissan Terrano II 2,4

Коментар

Тъй като снимката е примерна е възможно да няма всички тези менюта на твоя дисплей, а различните опции варират. Ще изброя тези, които ги има налични в повечето EVIC дисплеи.
        - DISPLAY U.S. OR METRIC? Настройка на trip computer-а за избор на метрична система /метри, километри, литри за изм. километри, темп. в градуси С*/ или US /мили, галони и т.н./
        - AUTO DOOR LOCKS? Избор с две възможности - Yes и No за автоматично заключване на вратите при потегляне и достигане на 25 км/ч. или 15 Мили в час. При избрана позиция Yes има подменю AUTO UNLOCK ON EXIT? също с Yes и No. При избрана настройка Yes - всички врати се отключват автоматично, когато колата е спряла и се отвори шофьорската врата.
        - REMOTE UNLOCK - Опция за дистанционното отключване с две възможности:
        Driver Door 1st - с първото натискане на бутон Unlock на дистанционното /Remote Keyless Entry (RKE)/ се отключва само шофьорската врата.
        All Doors - с едно натискане на бутон Unlock се отключват всички врати.
        - SOUND HORN ON LOCK - опция за включване и изключване на краткия звуков сигнал /тромбите/ при заключване на колата с дистанционното /бутон Lock/
        - FLASH LIGHTS WITH LOCKS? - опция за включване и изключване на светлинния сигнал /мигачите/, единичен при заключване и двоен при отключване на колата.
        - HEADLAMP DELAY - закъснение за изкл. на фаровете. Време в секунди /Off, 30 Sec, 60 Sec, and 90 Sec/ за светене на фаровете, след изгасване на двигателя и завъртане на лоста за светлините в позиция Off. Това е функция да си осветиш пътя пред колата след като си паркирал и заключил за да виждаш къде вървиш, докато се прибереш. Избираш дали да е включена и колко дълго да светят фаровете от 30 сек до 90 сек.

Има и други менюта: SERVICE INTERVAL = - настройка за сервизния интервал от 3200 до 9600 км с нарастване с 800 км. От тук избираш кога да ти напомни, че е време за смяна на масло и други консумативи. Има и нулиране при начало на периода на отброяване - RESET SERVICE DISTANCE? - когато си сменил всичко и започваш нов период.
        - TRAIN REMOTE за обучаване на макс. 4 бр. дистанционни Remote Keyless Entry (RKE) при избиране на Yes излизат надписи, които трябва да се следват за извършване на процедурата - “PRESS REMOTE LOCK & UNLOCK, THEN PRESS UNLOCK” - натисни бутон LOCK и UNLOCK заедно /и ги отпусни/, а след това само UNLOCK, като се чува и звуков сигнал - гонг за начало на процедурата. В рамките на 30 сек. могат да се обучат до 4 дистанционни, като първото ще се въведе в паметта като №1, второто - съответно №2 и т.н. За край се натиска MENU бутон на EVIC, а ако процедурата е успешна на дисплея се появява надпис “TRAIN DONE “X” TRAINED, където “X” е броя на успешно обучените дистанционни.
        - RETRAIN TIRE SENSORS - функция за обучаването им, когато колата е оборудвана с датчици за налягане на гумите - Tire Pressure Monitoring System
        Има и информационни съобщения Fuel Low - при ниско ниво на горивото в резервоара, Washer Fluid Low - при ниско ниво на течността за чистачките, 193 км /miles/ to empty - оставащ пробег с наличното в резервоара гориво, 20.5 Awerage miles/gal - колко мили се изминава с един галон гориво или другата опция в метричната система - среден разход за 100км. пробег.
        Последно редактирано от Алекс Маринов; 01-03-16, 23:08.
        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
        First impression is not always true. Get inspired.
        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

По въпроса за вдигането на прозорците - при мен при заключване с ключ обаче, не с фабричното дистанционно, се затварят отворените прозорци...Но-о-о-о-о за сметка на това ключът НЕ заключва всички врати, а само шофьорската Дистанционното ги заключва всичките.

А опцията "Auto" когато си седиш в колата и отваряш прозорец - работи. Натискаш по-дълбоко и прозорецът се сваля сам, докато не го спреш с повторно натискане. При затваряне на прозорец обаче - не иска. Трябва да държиш копчето, докато прозорецът не се затвори, пуснеш ли го - спира докъдето е стигнал.

Горното - и при двете ми Jeep-ки в подписа.
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            ... При затваряне на прозорец обаче - не иска. Трябва да държиш копчето, докато прозорецът не се затвори, пуснеш ли го - спира докъдето е стигнал.

...
            Според мен - нормална мярка за безопасност. Защото през прозореца може да е промушена, не дай Боже, детска глава ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Качествени аларми Варна

Малко ми е неудобно да моля модератора ама все пак.
              От темата къде има качествени аларми във Варна не се разбра.
              За сметка на това обаче стана обширна за DRL на Джип.
              Моля да се промени заглавието или да се извади нова тема!
              Последно редактирано от rosen_offroad; 02-03-16, 08:28.
              Land Rover Discovery II, V8 4.0
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                От темата къде има качествени аларми във Варна не се разбра.
                На първа страница провери ли двете предложения (на Еди и пост №10)?
                Или търсиш 'най-най'
                Импасаджиите слагат 'заводските аларми' на някои дилъри... Аз съм ползвал само тях за аларми и комфорт модули за стъкла. Досега със сложена от тях аларма не съм имал проблем...
                Да, бяха сложили 'заводска аларма' на служебното ни Добло, без да включат под охрана и задната врата (така получихме автомобила от дилъра), ама след забележка от моя страна я добавиха за тяхна сметка...
                Според мен проблема не е толкова в 'качествена аларма' - там избора е голям и зависи основно от джоба ти... А от качествения монтаж, който да не ти прави проблеми в бъдеще...
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Темата е за "Jeep", а те почти всички си имат фабрична аларма, както стана ясно и за автора на темата.
                  В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    По въпроса за вдигането на прозорците - при мен при заключване с ключ обаче, не с фабричното дистанционно, се затварят отворените прозорци...Но-о-о-о-о за сметка на това ключът НЕ заключва всички врати, а само шофьорската Дистанционното ги заключва всичките.

А опцията "Auto" когато си седиш в колата и отваряш прозорец - работи. Натискаш по-дълбоко и прозорецът се сваля сам, докато не го спреш с повторно натискане. При затваряне на прозорец обаче - не иска. Трябва да държиш копчето, докато прозорецът не се затвори, пуснеш ли го - спира докъдето е стигнал.

Горното - и при двете ми Jeep-ки в подписа.
                    И на моето чероки "авто" само сваля
                    Лесно беше само вчера
                    Fab Fours Legend
                    Nissan Terrano II 2,4

Коментар

Инструкция за програмиране на
                      DRL модул
                      Настройките са разделени на
                      6 групи. Влизането в програмен режим става при подаден контакт.
                      Задържате светлинния клаксон за около
                      5 секунди докато чуете звуков сигнал, след което
                      исключете светлинния клаксон
                      . След влизане в програмен режим модула обхожда всички групи
                      от настройки последователно
                      , като при преминаването във следваща група се чуват три кратки
                      звука
                      . Във всяка група има няколко кратки звука, през интервал от 2 секунди, като всеки от тях е
                      конкретна опция
                      . За да се избере съответната опция се задържа светлинния клаксон докато се
                      чуят
                      3 кратки звука. След отпускането на светлинния клаксон се чуват отново три кратки звука,
                      които показват
                      , че модула преминава във следващата група.
                      1
                      ‐ва група активен/неактивен модул:
                      1
                      ‐ви звук активен модул;
                      2
                      ‐ри звук неактивен модул;
                      *************************************************************************************
                      2
                      ‐ра група избор на сила на светене:
                      1
                      ‐ви звук – 10%;
                      2
                      ‐ри звук – 15%;
                      3
                      ‐ти звук – 20%;
                      4
                      ‐ти звук – 25%;
                      5
                      ‐ти звук – 30%;
                      6
                      ‐ти звук – 35%;
                      *************************************************************************************
                      3
                      ‐та група функция Изпрати ме до вкъщи“:
                      1
                      ‐ви звук неактивна функция;
                      2
                      ‐ри звук – 10 секунди;
                      3
                      ‐ти звук – 20 секунди;
                      4
                      ‐ти звук – 30 секунди;
                      5
                      ‐ти звук – 40 секунди;
                      4
                      ‐та група управление на модул от аларма:
                      1
                      2
                      ‐ри звук включване на външно реле;
                      3
                      ‐ти звук включване на дневни светлини;
                      5
                      ‐та група управление на габарити (чрез външно реле):
                      1
                      2
                      ‐ри звук активна функция;
                      6
                      ‐та група праг на включване на модула:
                      1
                      ‐ви звук – 13,2 V;
                      2
                      ‐ри звук – 13 V;
                      Излизането от прогамен режим е съпроводено от
                      7 къси звукови сигнала.
                      Ако от дадена група не бъде избрана опция настройката остава в предишното си състояние
                      .
                      Функцията
                      Изпрати ме до вкъщие активна само ако през текущия период на работа (т.е. от
                      стартиране на двигателя до неговото гасене
                      ) са включвани фаровете на колата, за да може
                      функцията да е неактивна през деня
                      .
                      Лесно беше само вчера
                      Fab Fours Legend
                      Nissan Terrano II 2,4

Коментар

Първоначално публикуван от Interceptor Преглед на мнение
                        Колеги, искам да сложа нещо добро на Черока, но незнам към кого да се насоча във Варна.
                        Може и само като техника да ме насочите.

Поздрави
                        За Варна не знам , но за Бургас за бога зад краставицата в Лазур не е препоръчително да се ходи, слагат само боклуци! Админа ,ако има тема за Бургас там да сложи коментара!
                        Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X