Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов член в клуба, WJ 4.7 V8, някои въпроси:

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов член в клуба, WJ 4.7 V8, някои въпроси:

Здравейте,
    От скоро съм горд собственик на WJ с quadradrive. Четох доста преди покупката и в този форум и в американските. Тъй като това е първата ми джипка, имам някои въпроси:

1. Всички ли Грандове се люлят така? Още при покупката забелязах, че имам разбит шарнир и тампони на А рамото отзад. Подмених ги със здрави, но люлеенето си остана. Нормално ли е това?
    2. Очевидно имам проблем с раздатката или по точно разтегната верига. Може ли да се разбере дали и другите неща вътре са за смяна - виско и т.н. преди да се свали и отвори?
    3. Чета из американските форуми, че масово подменят това чудо nv247 с nv242HD, която се слага на 2002, 2003-а, но май само за хАмерика, тъй като тук не видях ни един джип със Selectrac. Някой правил ли е такава процедура тук?
    4. Как да разбера дали неработещия подгрев на седалките се дължи на скъсан реотан или не на някое реле или нещо друго, преди да ги разкостя целите.

П.С. Искам да изкажа големи благодарности на Дядо Владо, на когото се обадих при покупката на джипа и без да ме познава отдели от времето си да ми каже на две на три как стоят нещата. Още веднъж Благодаря!

От: Нов член в клуба, WJ 4.7 V8, някои въпроси:

Първоначално публикуван от Drive-Maniac Преглед на мнение
    Здравейте,
    От скоро съм горд собственик на WJ с quadradrive........ имам някои въпроси:

1. Всички ли Грандове се люлят така? Още при покупката забелязах, че имам разбит шарнир и тампони на А рамото отзад. Подмених ги със здрави, но люлеенето си остана. Нормално ли е това?
    ...
    Ами май да . И моето е така.Проверих окачване и какво ли не,.... май трябва да се свиква че е нормално. Поздрави за джипката и да си я караш с мерак

Коментар

Първоначално публикуван от caby Преглед на мнение
      Ами май да . И моето е така.Проверих окачване и какво ли не,.... май трябва да се свиква че е нормално. Поздрави за джипката и да си я караш с мерак
      Благодаря, колега!!! Ще се оборудвам с медикаменти срещу морска болест тогава

Коментар

Колега малко встрани от темата, но от къде взе джипката че аз гледах няколко такива в петък и нищо свястно не намерих.
        "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

По-високия център на тежестта си води до повече клатене. Свиквай. Ааа Честито.

Коментар

тема за клатене т.е. четене

Коментар

Първоначално публикуван от Interceptor Преглед на мнение
              Колега малко встрани от темата, но от къде взе джипката че аз гледах няколко такива в петък и нищо свястно не намерих.
              Г.Оряховица, но не е от перфектните. Както каза един приятел: "този джип си заслужава да си оцапаш ръцете с масло"

Коментар

Първоначално публикуван от EIvanov Преглед на мнение
                По-високия център на тежестта си води до повече клатене...
                Само теоретично вярно....

Първоначално публикуван от Drive-Maniac Преглед на мнение
                , имам някои въпроси:
                Звънни утре след 11.00ч
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Абе клатушка си - свиква се
                  Скоро няма да му обръщаш внимание.
                  Въпреки, че... при мен бяха изтървали задните амортисьори, а джамбазина беше спаднал бая всички гуми(под 2 атмосфери) за да не се усеща и като ги направих на по 2,3 се видях в чудо
                  И като стана дума - никъде не видях колко трябва да са напомпани гумите, така че ако някой сподели, няма да му се разсърдя
                  РенеГАД
                  VW Golf V Variant 1.9 TDI
                  Honda HR-V 1.6i 4WD
                  "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Клатенето се лекува по два -три начина, мога да ти разкажа за предимствата и недостатъците на всеки един от тях. Ти ще си прецениш искаш ли да го правиш все още и кой от тях да бъде.
                    За веригата и всичко вътре - докато не видя и не пробвам не мога да съм сигурен.
                    Дали и какво трябва да се сменя (там няма виско) - само след диагностика и евентуално разглобяване.
                    242HD е като синята птица, всеки е чувал за нея но никой не я е виждал. За мен е по-малко юзър френдли от 242 и определено не е толкова добра. Освен това повишава риска да се пребиеш като куче с висок и неприспособен за дрифт автомобил нараства в пъти.
                    Да мога да я сменя, но както казах не виждам смисъла. Ако клиента иска - всичко за неговите капризи както се казва, но аз съм дал мнение.
                    За седалките - почти сигурно е скъсан реотан, може да прозвъниш веригата - буксите са под седалката. Има ремонтни китове, но си трябва събличане и разглобяване на седалката.
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от mokanina Преглед на мнение
                      Абе клатушка си - свиква се
                      Скоро няма да му обръщаш внимание.
                      Въпреки, че... при мен бяха изтървали задните амортисьори, а джамбазина беше спаднал бая всички гуми(под 2 атмосфери) за да не се усеща и като ги направих на по 2,3 се видях в чудо
                      И като стана дума - никъде не видях колко трябва да са напомпани гумите, така че ако някой сподели, няма да му се разсърдя
                      33psi или 2.25 бара. Ама аз в този сняг съм ги оставил на 1.5
                      WG 2.7 CRD

Коментар

Аз съм с раздатка 242. Ако имаш въпроси може да ги зададеш тук и на телефона в подписа ми.
                        Grand Cherokee 2000(WJ) 4.7L Quadra Drive + 2"

Коментар

Първоначално публикуван от sta78 Преглед на мнение
                          Аз съм с раздатка 242. Ако имаш въпроси може да ги зададеш тук и на телефона в подписа ми.
                          Първоначално публикуван от подписа на sta78 Преглед на мнение
                          Grand Cherokee 2000(WJ) 4.7L Quadra Drive + 2"
                          Каква е тази Quadra Drive с раздатка 242 ? Изучайте матчасть, както вика тука един участник.
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Като чета проблемите ти още от началото ми става ясно за какво иде реч. Но ние се заблуждаваме с якия мотор и с неговия звук.Имах такъв джип и не съм доволен, тепърва ти започват проблемите! Не искам да те разочаровам, но след време, ще се сетиш за този пост, който съм писал и, ще си кажеш онзи беше прав. Все пак успех, и дано при теб да не е така!
                            0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Първоначално публикуван от lyubo73 Преглед на мнение
                              Като чета проблемите ти още от началото ми става ясно за какво иде реч. Но ние се заблуждаваме с якия мотор и с неговия звук.Имах такъв джип и не съм доволен, тепърва ти започват проблемите! Не искам да те разочаровам, но след време, ще се сетиш за този пост, който съм писал и, ще си кажеш онзи беше прав. Все пак успех, и дано при теб да не е така!
                              Да си вземе "Нива" или "ГАЗ-69" (ако намери), нали?
                              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X