Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ABS лампата не гасне

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ABS лампата не гасне

Побоксувах малко. Не съм се окопавал. Вадихме една окопана кола(неуспешно). Скъсахме и колан.
    И сега след палене абс лампата не гасне. Диагностиката с ключа и обд четец не намират грешки. Идеи?
    WG 2.7 CRD

От: ABS лампата не гасне

датчик,четеца е калпав.

Коментар

Възможно ли е да зацапан или замръзнал? Или по-скоро повреден Ще го почакам в гаража де...
      WG 2.7 CRD

Коментар

Щом свети ламБата, явно има грешка... АБС грешките не се четат от обикновените ОБД четци (ELM327)...
        Навярно датчик или кабела/куплунга към датчика, но четенето на грешката ще спести търсенето ...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Моят свети от една година ,но иначе работи ,усеща се че рита педала.
          Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Според мен проблема е при колелата. По точно в едно или две от тях. При закопаването на джипката в снега е влязъл сняг при датчика или около него и е дало грешка. След като се разтопи снега в тази част всичко ще е наред, но грешката трябва задължително да се изчисти . Често срещам проблем при всички автомобили по това време.

Коментар

Случвало ми се е с няколко автомобила множество пъти при подобни обстоятелства, освен че лампата не гасне, също така и ABS-а не работи после се оправя от само себе си...

Коментар

Сутринта и аз порих снега до степен джантите да се натъпчат плътно със сняг. Лампата светна, но след като покарах магистрала се изчистиха и угасна.
                ABS - а работи нормално.
                WG Limited 2.7 CRD 02
                WG Overland 2.7 CRD 04/05

Коментар

Първоначално публикуван от Fr33maN Преглед на мнение
                  Случвало ми се е с няколко автомобила множество пъти при подобни обстоятелства, освен че лампата не гасне, също така и ABS-а не работи после се оправя от само себе си...
                  Абсолютно аналогичен случей и у наше село! Нямах абс и след 10км, както светна така и угасна и абс-а дойде.
                  WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                    Абсолютно аналогичен случей и у наше село! Нямах абс и след 10км, както светна така и угасна и абс-а дойде.
                    Че обЯсним пак за све.......ама вЕрно ми писва.
                    АБС-то първо си прави "селф тест" т.е. намира си сички джвъчки, комуникира си с тях и рахатясва, гаси лампата"ABS "(това на "игнишън"). После докато се движи колата си ги чете и при боксуване открива че 1-2-3 колела се въртят с една скорост за някакъв интервал от време, а другите с друга и си казва "деб'ааму фирясАх" - пали лмБата на таблото и се гаси, зер си мисли че щом част от колелата се движат с 40 км/ч, а другите са в покой, то се е сбъгясалО, а не собственика че се гмура у гюбрето.......после ( на нормалния път) "селф теста" си му излиза, излизат му и скоростите на колелата (по брой и по време), и "д'сЪ ба'у тАпото кампютър" гАси ламБата и си поема функциите.
                    Ако няма скъсани кабели, строшени датчици, вода в огромни количества на нетипични места - да това е нормално поведение на АБС-то!
                    Последно редактирано от дядо владо; 17-01-16, 22:00.
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

И все пак докато не се прочете да видим какво е няма как да знаем дали нещо не е тръгнало да си ходи....
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Благодаря, ама ще пропусна за момента
                        WG 2.7 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X