Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странна сигнализация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странна сигнализация

Здравейте колеги.
    От два дена джипката дава странна сигнализация. При рязко подаване на газ или малко по силно разклащане, светват плафоните в купето, включва се и звуков сигнал, няколко изпипквания, и след 5-6 секунди всичко приключва и така до следващия път. На таблото никаква сигнализация не свети за някакъв проблем, компа не отчита грешки, горе на дисплея също нищо необичайно. Та някой сблъсквал ли се е с такова нещо и какво може да е?
    Jeep Grand Cherokee 2.7 crd-2002 год.

От: Странна сигнализация.

Дали не е просто кофти контакт в някой от бутоните за отворена врата?
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Може и това да е, но къде са тези бутони?

Коментар

Виж кабелите в гофрето на лявата врата.

Коментар

Ще погледна, но сега в този студ не ми се отваря вратата, че после със щипките е кофти

Коментар

Първоначално публикуван от valls Преглед на мнение
            Ще погледна, но сега в този студ не ми се отваря вратата, че после със щипките е кофти
            За това, което ти е казал колегата, не трябва да сваляш кората на вратата. Става въпрос за гофрето между вратата и купето.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

ОК. Днес малко ми е слаба връзката със сървъра и мислите вървят бавно

Коментар

Виж дали ти е добре затворен багажникът. Също и прозореца за бърз достъп.
                РенеГАД
                VW Golf V Variant 1.9 TDI
                Honda HR-V 1.6i 4WD
                "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Първоначално публикуван от mokanina Преглед на мнение
                  Виж дали ти е добре затворен багажникът. ...
                  Ако не е добре затворен, горе на конзолата ще му вади предупреждение.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Ако не е добре затворен, горе на конзолата ще му вади предупреждение.
                    Имах същия проблем - бях натоварил багажника със стока и на няколко пъти ми пропищя без никъде нищо да пише. След третия път отбих колата и затворих малко по-грубо багажника, след което вече гък не каза джипарата

п.п.
                    При мен нещо са криви амортисьорите на багажника и при отваряне и затваряне в някаква точка се чува изпукване.
                    Последно редактирано от mokanina; 30-12-15, 16:39. Причина: допълнение
                    РенеГАД
                    VW Golf V Variant 1.9 TDI
                    Honda HR-V 1.6i 4WD
                    "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Първоначално публикуван от mokanina Преглед на мнение
                      При мен нещо са криви амортисьорите на багажника и при отваряне и затваряне в някаква точка се чува изпукване.
                      Гледай да не се окаже че са криви пантите. Че тогава като изпука, ...

Коментар

Не отваряй вратата а само гофрето. Там от отваряне и затваряне при мен се беше прекъснал един кабел с по голямо сечение - предполагам за реотана на огледалото!
                        Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                        O8867З7I78

Коментар

От: Странна сигнализация

Имах подобен проблем със странно светващи плафони по никое време в колата , малко като на дискотека се получаваше.Оказа се проблем при задната врата.
                          Там където механизма се закопчава ( не знам как се казва) при затварянето на вратата имаше прокъсана гума и закопчаваше желязо в желязо . Не се уплътняваше добре и при рязко спиране или тръгване светваха плафоните.Тъй като механизмите са два ( единия закопчан добре, а другия не) не ми даваше индикация , че има проблем с вратата.
                          Проблема го реших , като увих желязото , което се намира в купето и за което се закопчава задната врата при затварянето с изолир( което уж трябваше да е временно ) , но така си седи втора година и проблем няма.
                          Ford Bronco II 2.9 V6
                          Уаз 469Б
                          Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 125
                          0899846606

Коментар

От: Странна сигнализация

Благодаря на всички за съветите. Може наистина да е от задната врата, защото сега като се замислих, онзи ден сменях амортисьорите на задната врата и май след това започна да прави този проблем.Но пък тези сега плътно придърпват вратата, но ще погледна. Весели празници на всички.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X