Обява

Свий
Няма добавени обяви.

чуденка: Замяна на автоматични с ръчни скорости?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• чуденка: Замяна на автоматични с ръчни скорости?

Здравейте,

Онзи ден имаше една интересна тема за смяна на раздатките. И от тогава ме зачопли дали не може да се сменят автоматични скорости с ръчни.

Винаги ме е учудвало, че бензиновите грандове са само автоматици. Дали не може да се вземат ръчни скорости от дизелово гранд чероки и да се сложат на бензиново? Как мислите, възможно ли е това и има ли смисъл такава промяна?

До: чуденка: Замяна на автоматични с ръчни скорости?

Предполагам че колегите с Черокита ще ти дадат компететно мнение
    Според мен по принцип ако искаш да променяш нещо в автомобила при положение че го има оригинално най-добре е да се го вземеш в оригинал - искаш автоматик - купуваш си кола/джип автоматик - искаш ръчни - купуваш си го с ръчни

Коментар

Първоначално публикуван от rdo Преглед на мнение
      Здравейте,

Онзи ден имаше една интересна тема за смяна на раздатките. И от тогава ме зачопли дали не може да се сменят автоматични скорости с ръчни.

Винаги ме е учудвало, че бензиновите грандове са само автоматици. Дали не може да се вземат ръчни скорости от дизелово гранд чероки и да се сложат на бензиново? Как мислите, възможно ли е това и има ли смисъл такава промяна?
      Много ще ми е интересно защо?
      Бихте ли се обосновали.
      LZ1PER

Коментар

Здравейте,

може и да може - нека да кажат спецовете, какъв е смисъла?????? че то аз моето заради автоматика го купих

а иначе има черокита бензинови с ръчка - тези с малкия 2.5 мотор

Коментар

Ако кутията е предвидена за съответният въртящ момент не би трябвало да е проблем. Ама си е един секс... . Аз лично не бих хвърлил толкова време и труд.

Коментар

На времето сложихме малкия Перкинс 4-ка на един колега на Волгата. резултата беше потресающ. Тръгваше без проблем и на 1-ва и на 4-та. Максималната и скорост беше 80км/ч. Та едва ли ще паснат оборотите на дизеловия мотор на бензиновата кутия без значение ръчна или автомат.
            Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
              На времето сложихме малкия Перкинс 4-ка на един колега на Волгата. резултата беше потресающ. Тръгваше без проблем и на 1-ва и на 4-та. Максималната и скорост беше 80км/ч. Та едва ли ще паснат оборотите на дизеловия мотор на бензиновата кутия без значение ръчна или автомат.
              Технически не знам дали може да стане. Виждал съм Голф 2-ка със сменена С/К от автомат на ръчна.
              5.2 се кара предимно под 2000 оборота и би трябвало да няма проблем с предавателното отношение и скоростите на движение. Но ръчната С/К няма да издържи на натоварването от въртящият момент и на по-агресивно каране...
              отделно си мисля, че това е голяма безсмислица, няма да се постигне нищо по-добро.
              LZ1RED

Коментар

Наскоро чух коментари как става спускане по хлъзгав много стръмен наклон, ако има кал/лед/сняг с автоматични скорости...ами май някои колеги споделиха не става, след спирачката автоматика на повечето изключвал от скорост и оставало само на спирачка...

Ето една причина за смяна, аз лично съм потрошавал кола след сблъсък с бурдюр именно защото и най-внимателното ми натискане на спирачки не попречиха на колата да се поднесе на където си пожела последва засилване като шейна и бух в бетона...а карах без газ на стръмен асвалт леко заскрежен.

Може би има техника на спускане с автоматик по стръмни наклони?

И на мен ми е много интересно да разбера плюсове и минуси на автоматика, толкова сериозни, че да се пожелае смяната му?

Много поздрави,
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ареее, почна се. Една командировка да замина и тук се почват едни страхотии... УжОс...
                  Та по въпроса за ръчните скорости -двигателя 4.0 съществува във вариант с ръчна скоростна кутия при Чероки и Вранглер и внимание(!) при Гранд Чероки от първата година от производството (1993)
                  Ето така изглежда:

Сещате се че поради тази причина раздатката е само една 231 - парт тайм.
                  С 5.2 V8 ръчни скорости на Гранд никога не са слагани. Там няма от какво да се приспособи от гамата на JEEP но пък може да се взаимства от Додж РАМ, там подобни версии има (даже и 5.9 с ръчна кутия има). Питам се обаче за чий е цялата простотия? Гранда е силен именно с фултайма и с автоматика, всичко друго е окепазяване и съсипване на автомобила. Да не говорим че няма да може да го направи тук никой както трябва.
                  По въпроса за предимствата на автоматиците е писано много, ако ще дискутирате тая тема без да сте видяли вече изписаното ще заключа темата.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ок, за да избегнем споровете за/против автоматик и ръчни, ето въпроса малко по-конкретно.

Възможно ли да се сложат ръчни скорости на бензиново гранд чероки, ZJ 4.0л от 96година със фул тайм раздатка? Естествено въпроса не е само да се сложат, ами и да работят

За съжаление, до колкото разбирам отговора е твърдо не

Коментар

Ок, за да избегнем споровете за/против автоматик и ръчни, ето въпроса малко по-конкретно.

Възможно ли да се сложат ръчни скорости на бензиново гранд чероки, ZJ 4.0л от 96година със фул тайм раздатка? Естествено въпроса не е само да се сложат, ами и да работят

За съжаление, до колкото разбирам отговора е твърдо не
                      Напротив, отговора е ДА, но следва въпроса ИМА ЛИ СМИСЪЛ? Щото ти трябва първо автомобил за донор, а такъв в БГ е нереално да се намери (аз лично съм виждал само един такъв) и после от двете раздатки да направиш една.
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Колега, мога да ти помогна, ще ти дам контакт с хора, коите имат ръчна кутия, която ти трябва, а ти ще ми дадеш твоята кутия на половин цена, ако работи естественно
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Здравейте,

Айде стига бе.Защо си го помисляш само ?

Коментар

Имахме кола автоматик,вървеше чудесно 3-4 години,после скоростната започна да здава багажа,първо на по сериозните байри започва да не иска да ги качва дори в режим 1-2,после по леките и после едвам вървеше на равното,и от тогава ги намразих автоматиците,може ние да не сме я карали като хората,все пак това беше 93-94 когато я имахме,карахме я окло 8-9 години,затова си мисля че този джип по тежък,по сложно устроен,все пак задвижва повече неща,някак си съм резервиран към него.Поради моето невежество и любопитствореших да попитам-някй основни неща при експлоатцаията на автоматик?или ако има живот тази скоростна кутия дали изобщо се рециклира,или втора ръка?

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                              Имахме кола автоматик,вървеше чудесно 3-4 години,после скоростната започна да здава багажа,първо на по сериозните байри започва да не иска да ги качва дори в режим 1-2,после по леките и после едвам вървеше на равното,и от тогава ги намразих автоматиците,може ние да не сме я карали като хората,все пак това беше 93-94 когато я имахме,карахме я окло 8-9 години,затова си мисля че този джип по тежък,по сложно устроен,все пак задвижва повече неща,някак си съм резервиран към него.Поради моето невежество и любопитствореших да попитам-някй основни неща при експлоатцаията на автоматик?или ако има живот тази скоростна кутия дали изобщо се рециклира,или втора ръка?
                              Като нееднократно беше писано: живеят дълго тие кутии, ако се карат с правилно масло което се сменя на правилни интервали......
                              Части се намират, и кутии се намират......В Щатите колкото щеш, кеф ти части, кеф ти нови кутии, кеф ти рециклирани......Ремонти ги правят и тук......
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X