Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при покупка на Jeep Grand Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ при покупка на Jeep Grand Cherokee

Здравейте,
    Отдавна съм фен на Jeep и съм решил да закупя един такъв юнак.
    Прочетох де що имаше тук (и не само) и до колкото разбирам за препоръчване машината да е бензинова.
    Единственото, което ме спира да си взема веднага една от чужбина е сериозния акциз, който трябва да се плати допълнително.
    Затова съм се спрял да два варианта: ако успея да намеря бензинова в БГ или 3.1 дизел (БГ или отвън).
    Тъй като, признавам си, нищо не разбирам от автомобили, дали е възможно да разчитам на вас за съвет и евентуално помощ за оглед, ако успея да намеря нещо.
    Благодаря предварително.

До: Помощ при покупка на Jeep Grand Cherokee

Помощта я получаваш веднага и то много конкретна, колегата GRAND продава своя Гранд Чероки 3.1 (не щот не му харесва а ще си купува новия модел) и цената е повече от добра за съфорумници. Колата е в изключително добро състояние, поддържана в Балкан стар и за резерни части и консумативи компромиси не са правени. Това е перфектния вариант защото автомобила е асвалтова кокона, слизал е от пътя само в няколкото софт разходки които сме организирали и е с безупречна родословна.
    Ето това е обявата:
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=20461
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Quadra,
      Благодаря много за офертата. Не съм я подминал обявата на колегата
      Просто ми идва малко над бюджета. Ако имах възможностите нямаше да се колебая.

Продъжавам да тършувам из обявите и ако излезне нещо ще свирна.
      Само още едно питане. Имаш ли представа, колко ще са миниманлните разходи след покупката, за смяна на консумативи и т.н. - примерно почваме от 1000лв, 2000лв...?
      Благодаря отново.

Коментар

Масла,филтри,ремъци,ролки и обтегачи 2500-3000 с труда !
        TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
        Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
        Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
        Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
          Масла,филтри,ремъци,ролки и обтегачи 2500-3000 с труда !
          Не е ли множко.Вие съвсем ще откажете човека Какви са тези зверски цени и тарифи за труд .

Коментар

Колега само 3.1TD автоматик е без Акциз.Много са рядко и трудно се намират. Много бройки от вън за сравнение просто няма.Кой ще ти търси?! ,как ще ти пасне всичко/външност , техническо състояние и пр./.Не си ли го видиш лично , не го ли пробваш как върви..Много скъпо ще ти излезе да ходиш на проби по Италия или Германия.Ако не си ходил за кола от вън , няма да имаш и опит - то си е доста работа.Трябват ти много познания /език , опит , яснота за Документацията и ПАРИЧКИ/
            Сметни си всичко над 120kw е с акциз.Умножи всички киловати по 37лв и сматай - сумата е за Държавата/това е ако си до 160кв,а следтова нараства значително/.Така , че праценката си е твоя, но най-добре е някой от съфорумците да ти продаде машина - хем подържана достойно , хем доказала се/стегната с отстранени забележки/.После някакси си ставате по - близки.Все пак ти си решаваш.Успех
            sigpicЗлобата и завистта нямат почивен ден!

Коментар

и аз се стреснах от тези цени...като се има на предвид че другата седмица ме чака същото. Може ли да се определи има ли още живот в ремака ми или задължително трябва да го сменя сега. По принцип ще подменям нещата, но мислех това да става поетапно.
              Grand Cherokee WJ 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от rosheval Преглед на мнение
                Quadra,
                Благодаря много за офертата. Не съм я подминал обявата на колегата
                Просто ми идва малко над бюджета. Ако имах възможностите нямаше да се колебая.
                Абе ти се обади на колегата, като си мераклия може и отстъпка да ти направи, нещо разсрочено и тн. За неговия специално няма да даваш нищо отгоре освен за за застраховката, защото автомобила е обслужен. Иначе цените не са толкова страшни за подръжка, зависи от сервиза.

Първоначално публикуван от Stela Преглед на мнение
                Колега само 3.1TD автоматик е без Акциз.Много са рядко и трудно се намират. Много бройки от вън за сравнение просто няма.Кой ще ти търси?! ,как ще ти пасне всичко/външност , техническо състояние и пр./.Не си ли го видиш лично , не го ли пробваш как върви..Много скъпо ще ти излезе да ходиш на проби по Италия или Германия.Ако не си ходил за кола от вън , няма да имаш и опит - то си е доста работа.Трябват ти много познания /език , опит , яснота за Документацията и ПАРИЧКИ/
                Не съм съгласен с това че са рядкост, напротив, абсолютно нереално е да се внесе V8 5.2 или V8 4.7 отвън, докато пазара е засипан с 2.5 и 3.1 дизели.
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Quadra - имам впредвид навън , а не в България!
                  Логичне е тук да се вкарват коли без акциз.
                  Съгласна съм.
                  sigpicЗлобата и завистта нямат почивен ден!

Коментар

Веднага мога да му дам адрес на автокъща в Германия която се занимава само с JEEP-ове и има огромни количества
                    Но мисля че не си струва времето и нервите, джипа на Коце (GRAND) е перфектен и мисля че ще се разберат за цената.

Коментар

До колкото съм в час с цените на 3.1 може да се вземе за около 20000 лева от германия в добро състояние,като сложиш транспорт,загуба на време,регистрация,обслужване утиваш на минимум 25000 лева.Колата на колега Гранд наистина е запазена и обслужена,поне си спестяваш ред разправии ,плащаш и караш.
                      TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                      Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                      Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                      Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

И аз след 2 дни чакам от Германия GRAND WJ 3,1 ,2000 г.Спазарил съм го на крайна цена 26500,за версия LIMITED и то през столична автокъща.Някой знае ли по какво ще се различава от моделите от 1999 и 2001 г.

Коментар

Първоначално публикуван от miral Преглед на мнение
                          И аз след 2 дни чакам от Германия GRAND WJ 3,1 ,2000 г.Спазарил съм го на крайна цена 26500,за версия LIMITED и то през столична автокъща.Някой знае ли по какво ще се различава от моделите от 1999 и 2001 г.
                          По нищо.
                          Промени има 2002 и 2004

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                            По нищо.
                            Промени има 2002 и 2004
                            Имам в предвид за екстрите

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                              Веднага мога да му дам адрес на автокъща в Германия която се занимава само с JEEP-ове и има огромни количества
                              Но мисля че не си струва времето и нервите, джипа на Коце (GRAND) е перфектен и мисля че ще се разберат за цената.
                              А може ли на мен ,на лични този адрес ? До няколко месеца трябва да купя джип, и сега само душа за предимства и недостатъци между моделите.Обикновенното Чероки с цял мост ли е отпред ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X