Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Wrangler Rubicon или Sahara

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Wrangler Rubicon или Sahara

Здравейте, извинявам се предварително ако има такава тема, но не мога да намеря точно това което ме интересува.
    Искам да ви попитам, защото не съм много в час с джип вранглер рукион или сахара. Искам да попитам каква е разликата от рубикон 4.0 бензин и сахара 4.0. Джипа ще се ползва за лек офроуд и лов както ще е и ежедневен автомил. Намерил съм 2 от въпросните джипове и рубикон 2000 и 2006 година и сахара 2004 година. Ще съм много благодарен ако ми помогнете в избора и плюсове и мунуси на двата модела.

От: Jeep Wrangler Rubicon или Sahara

Една от разликите е, че "Rubicon" е с фабрични блокажи на преден и заден мост, докато "Sahara" е с отворени диференциали отпред и отзад. Не знам по окачването имали някакви разлики, там колегите, които са запознати нека да споделят.

Коментар

И е с по-здрави мостове,раздатка на бавните 4:1 и възможност за разкачане на стабилизиращата щанга с бутон,за по-големи ходове.
      M.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
        И е с по-здрави мостове,раздатка на бавните 4:1 и възможност за разкачане на стабилизиращата щанга с бутон,за по-големи ходове.
        По здравите мостове на "рубикон" са dana 44, срещу dana 30/35 на "сахара" имат разлика както в дефернциалните предавки така и модела на скоростната кутия.Това за бавните на раздатката е вярно.
        Какво да кажа,аз ако трябва да харча пари за вранглер с удоволствие ще си взема серия TJ 4,0 бензин,ръчна скоростна кутия и няма да е "рубикон" защото не си заслужава.
        По-скъп е от "сахара" а не е толкова по-надежден.
        Ако ти се играе,има много играчки за Jeep Wrangler,които не са толкова скъпи и са в изобилие.
        Това е вариант ако искаш да надграждаш някаква машина за да е по-различна от другите.
        Такова е моето мнение.

Коментар

Мерси за информацията, стана ми г/д ясно. А какъв е максималния размер кални гуми, които могат и двата модела да търкалят без проблем както в гората така и извън него без много преправяния?

Коментар

Първоначално публикуван от offroad__kn Преглед на мнение
            Мерси за информацията, стана ми г/д ясно. А какъв е максималния размер кални гуми, които могат и двата модела да търкалят без проблем както в гората така и извън него без много преправяния?
            В оригинал,"сахара" е на горният си праг с 32'/33' гума и това е не толкова агресивна.Като казвам не толкова агресивна,имам в предвид силвърстоун или някой по-агресивен регенерат.
            С "рубикон",нещата стоят малко по-добре но не съм убеден,че може да издържи 35' агресивна гума.Може би 33' агресивна гума ще ти е точна и няма да те притеснява толкова много когато си на разходка или в гората поради някаква причина...?
            Така стоят нещата според моите преценки и анализи !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X