Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на крушките за осветлението на климатроника и бутоните по средната конзола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на крушките за осветлението на климатроника и бутоните по средната конзола

Колеги, някой правил ли е тази процедура. Ето линк към едно видео, което показва как стават нещата: https://www.youtube.com/watch?v=i_1yC21DSkc
    При мен не светят бутоните за компаса, борд компютъра и всичките други в тази редица. Доколкото виждам, това е често срещан проблем при нашите джипки. Някой колега, който вече е минал по този път?

От: Смяна на крушките за осветлението на климатроника и бутоните по средната конзола

Да аз Според мен не си заслужава да се главоболиш, след като във всеки себеуважаващ се сервиз ще ти ги подменят срещу десетина лв.

Коментар

От: Смяна на крушките за осветлението на климатроника и бутоните по средната конзола

Първоначално публикуван от seaurchin_9 Преглед на мнение
      Да аз Според мен не си заслужава да се главоболиш, след като във всеки себеуважаващ се сервиз ще ти ги подменят срещу десетина лв.

Ами колега и е така и не е точно така. Разглобяване на таблото, после запояване на всяка крушчица, абе май си е работа, незнам дали за 10 лв. ще се навие някой

Коментар

В сервиз - и да ги сменят с диоди. Има подобни теми в раздела.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Не е нещо кой знае колко сложно да се сменят тези крушки, поне за всеки що годе сръчен с поялника. Струва си да се направи със светодиоди, защото оригиналните крушки доста нагряват панела и даже на видеото по-горе си личи колко е потъмняла крушката и около нея основата. Самото демонтиране и разглобяване на панела е малко по-сложно от това при Liberty, но не е и неизпълнимо. Единствено преди евентуално монтиране на светодиоди /LED/ трябва да се определи кое е +12V и кое маса на пистите към всяка крушка, а после при запояването да се спази поляритета /Анод на +12V, а катод на маса/. Трябва да се добави и по едно съпротивление последователно на всеки диод.
          На моя Liberty вече смених тези мижави крушчици със светодиоди:
          Смених и двете крушки за подсветка на панела със светодиоди, като добавих и токоограничаващ резистор 820ом. За целта използвах оригиналните цокълчета, а на мястото на крушките монтирах LED:

Тъй като оригиналните сини светлофилтърни шапчици са доста дебели и пречат на светлината се наложи да "модифицирам" повърхността на светодиода, като го матирах с малко шкурка и го мацнах с един син CD Pen, а после изтрих част от мастилото.
          А това е резултатът:

Успех!
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Колеги мерси за мненията, аз мисля да остана с нормалните крушки без да слагам LED, относно това дали сам да се захвана със задачата по подмяната им или в сервиз да стане, още не съм решил. Някой от вас сменял ли е и крушките на копчетата "STEP", "C/T" и така нататък? Как става?

Коментар

Никой друг ли не ги е сменял?

Коментар

Здравей,аз съм сменял. 1во сваляш шапката на навигацията като я хванеш отгоре и отзад и дърпаш нагоре, след това има един болт отдолу на конзолата в 1то празно отделение от долу нагоре. След това махаш декоративна лъскава решетка около скоростният Лост. След това просто дърпаш средната конзола да я откачиш от щипките. После има болтчета отзад който държат всеки модул на средната конзола. Това е
                Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Първоначално публикуван от madness75 Преглед на мнение
                  Здравей,аз съм сменял. 1во сваляш шапката на навигацията като я хванеш отгоре и отзад и дърпаш нагоре, след това има един болт отдолу на конзолата в 1то празно отделение от долу нагоре. След това махаш декоративна лъскава решетка около скоростният Лост. След това просто дърпаш средната конзола да я откачиш от щипките. После има болтчета отзад който държат всеки модул на средната конзола. Това е
                  Благодаря за ценната информация колега, а относно крушките да те попитам какъв тип са? Аз съм купил 12V малки за запояване.Знаеш ли точният модел на тези крушчици?

Коментар

Ами мисля че няма значение големината стига да са 12в и да влизат в бутоните. Вземи зелени не слагай никакви чохълчета на върха светят точно като оригиналните. Моите бяха около 4-5мм.дълги светещата част. 10 лв. Ми взеха за запояване
                    Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Ами мисля че няма значение големината стига да са 12в и да влизат в бутоните. Вземи зелени не слагай никакви чохълчета на върха светят точно като оригиналните. Моите бяха около 4-5мм.дълги светещата част. 10 лв. Ми взеха за запояване
                      А да препоръчаш човек, който ти е извършил услугата?

Коментар

Първоначално публикуван от HYUNDAI_MADNESS Преглед на мнение
                        Някой от вас сменял ли е и крушките на копчетата "STEP", "C/T" и така нататък? Как става?
                        Внимавайте точно тия бутони (цялата редичка) с какво ги пипате! Не понасят масла, бензини и прочее гадости. Първите два при мен се олющиха и в момента отдолу ми светят свински лампички.
                        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

А да препоръчаш човек, който ти е извършил услугата?
                          Ами не знам от къде си, по принцип на мен ми ги прави човек за ремонт на мобилни телефони.
                          Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Ами не знам от къде си, по принцип на мен ми ги прави човек за ремонт на мобилни телефони.
                            От София съм колега.

Коментар

От София съм колега.
                              0879 58 15 70 Тенко е дето ще ти свърши работа. В Бели брези е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X