Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Висок разход на 3.7

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Висок разход на 3.7

    Проблема с високият разход си остава при мен та даже и се задълбочава.Смених изпарителя на газ.инжекцион пак настроика всичко както трябва и резултата е следният: извън грацкият разход падна до 19 л. като съм карал с не повече от 90км.Кутията си минава в така нареченият икономичен режим или с около 70 км оборотите ми падат на около 1450-1500 до 90 км в час съм с около 2000 обор.За тези 100км имах само едно динамично изпреварване с кик даун и това е. но най- голеният бисер е от онзи ден с 32литра газ изминах 70 мили или около 110 км.Трасето е едно и също всеки ден без отклонения.задрастванията са същите.Проявих съмнения в километража, които мери разстоянията проверих го с навигацията по метода на запамятаване на маршрута всичко е както трябва.НЕ съм фен на високите скорости и динамичното каране да кажеш да е от там и от там не е.Проверех да не изписка газ от някоя снадка межди маркучите няма проблем и там.Автомата е 42RLE. Нормално ле е според Вас и ако не е може ли да изкажете мнение за евентиална причина.Ядосал съм му се и колко и да не ми се иска май ще се разделям с красавеца.
    основният дефект на автомобила е зад волана:confused:

  • #2
    От: Висок разход на 3.7

    На бензин проверявал ли си го колко гори? Коя година е, 2005-та има правени промени по тоя мотор. Аз съм с такъв от 2007-а със същия автомат и определено не гори толкова извънградско. Магистралния разход на газ при 140 при мен е 15-16. Градския е 20.

    Коментар


    • #3
      От: Висок разход на 3.7

      На бензин не съм го пробвал.АвтомоНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_1042.jpg
Прегледи:1
Размер:137.6 КБ
ID:5688142била се оказа 2003 год.гледам че има такива двигатели на които въздушният филтър е малко по различен от моя.Това е моят вариант а другият е с още една кутия преди дросела на която пак пише 3.7.При колегата jja разхода е оправдан за мен.Проблема ме гложди и то много надявам се да ми се намери повече свободно време и ще започна да проверявам вакумите и компресията.Искам да установя проблема и да го оправя тпози разход.Ще съм Ви благодарен ако изказвате възможните причини.Благодаря Предварително.
      основният дефект на автомобила е зад волана:confused:

      Коментар


      • #4
        От: Висок разход на 3.7

        Това с втората кутия на филтъра май присъства само когато тоя двигател се монтира на Гранд Чероки.

        Та споре мен трябва да провериш какъв е разхода на бензин. Ако и там е висок тогава търси проблема в колата. Ако е нормален тогава е газовата. Направи го това разделение за да знаеш върху какво да се концентрираш иначе проблема става много сложен за решаване.

        Друго, вързвал ли си се къ ОБД-то? От там много неща могат да излезат. Грешки записани, аномални показания на някой сензор, богата смес според ламбда сондите и прочее.

        Коментар


        • #5
          От: Висок разход на 3.7

          Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
          Та споре мен трябва да провериш какъв е разхода на бензин. Ако и там е висок тогава търси проблема в колата. Ако е нормален тогава е газовата. Направи го това разделение за да знаеш върху какво да се концентрираш иначе проблема става много сложен за решаване..
          И имайте предвид, че ако е със скоростна кутия 42RLE разходът на бензин е ~ 20 л. / 100 км. градско (София) и 14 л. / 100 км. извън града.
          The only way to save fuel on a Jeep Liberty is to sell it. Има и някакви екзотични предложения да се монтира ветрогенератор на покрива, ама не знам някой да го е реализирал.
          "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

          Коментар


          • #6
            От: Висок разход на 3.7

            Мда такъв е разхода, случвало се е чат пат литър надолу от тия стойности при мен да отбележи.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X